Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
Сладолед с ревен и джинджифилСладолед с ревен и джинджифил
07 Септ.
Сложете ревена, джинджифила, сиропа и меда в тенджера и варете на бавен огън около 15 минути. Охладете и пасирайте. Сипете соса върху сладоледа, разбъркайте добре и охладете за още 2 часа....
Сладкиш с ревен и извараСладкиш с ревен и извара
11 Май
Върху запечения блат поставете ревена, а върху него разпределете сместа от извара. Сложете сладкиша с ревен и извара да се пече за 35-40 минути отново на 160 градуса....
Сладкиш с ревен и ягодиСладкиш с ревен и ягоди
08 Май
Поръсете ги върху сладкиша и го сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Сладкишът с ревен и ягоди се пече за около 50-60 минути или до златист загар....
Руло с ревен и ягодиРуло с ревен и ягоди
30 Юни
Пълнеж: Измийте ревена и го нарежете на парчета нарежете и ягодите. Сложете ревена и ягодите, като добавите захарта и лимоновия сок, да заври в широк тиган. Варете 3-4 минути, като бъркате....
Пай с ревен и ягодиПай с ревен и ягоди
04 Февр.
Продължете да печете полуготовия пай в гореща фурна за 10-15 минути. Това е най-добрата рецепта за ягодов пай от ревен с меренг, със супер сочно тесто, което се приготвя за нула време....
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Червеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
5 причини да похапвате често помело5 причини да похапвате често помело
26 Януари
Приятните вкусови качества на плода обаче съвсем не са единствената причина той да бъде консумиран. Прекрасното помело има важни ползи за здравето ни и 5 от тях можете да откриете в нашата галерия. page1....
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеСериозни причини да похапвате повечко грозде
19 Окт.
Има и няколко изследвания на учени, в които се посочва, че този плод е полезен дори в борбата срещу стареенето....
Няколко причини да ядете лападНяколко причини да ядете лапад
08 Юни
Причини да ядете по-често лапад Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си: - Оказва благоприятно действие при диабет; - Има детоксикиращ ефект за тялото и организма; - Подобрява храносмилането...
Няколко причини да ядем черешиНяколко причини да ядем череши
06 Юни
Ето няколко съществени причини да ядем череши: 1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане; 2....
Няколко причини да консумираме месоНяколко причини да консумираме месо
31 Януари
3
В ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни. Макар да е доказано, че вегетарианците...
Няколко причини да ядете лютоНяколко причини да ядете люто
12 Август
2
Топ 5 на причините да похапвате люто са 1. Помага за загуба на тегло. Лютите чушки съдържат веществото капсаицин, което усилва метаболизма, вследствие на което калориите горят по-бързо....
Няколко невероятни факта за сънищатаНяколко невероятни факта за сънищата
29 Юли
Има обаче някои факти за тях, които знаят малцина, а за множеството хора те са меко казано невероятни до невъзможност....
Осем причини да похапваме сини сливи по-честоОсем причини да похапваме сини сливи по-често
26 Август
Но освен много невероятно вкусни сините сливи са безкрайно полезни....
7 важни причини да похапвате повече батати7 важни причини да похапвате повече батати
27 Март
Със сигурност бататите не могат да изместят познатите у нас картофи, но пък има много причини от време на време да редувате двата вида зеленчук....
Дами, ето 7 причини да похапвате броколиДами, ето 7 причини да похапвате броколи
30 Окт.
Броколи е името на зеленчук, който през последните години си спечели славата на суперхрана. Това растение е родственик със зелето и карфиола, но според специалитет е дори по-полезно от тях. Розичките броколи са...
РевенРевен
18 Юни
От ревена може да се направи и вкусна плънка за пирог. Листата от ревен се използват и като подправка в рибната индустрия. Ползи от ревен Ревенът се използва за лечение на гастрит и подобряване на храносмилането....
Няколко причини да хапвате кенгурско месоНяколко причини да хапвате кенгурско месо
03 Ноем.
Това са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си....
Няколко причини да консумирате пресен чесънНяколко причини да консумирате пресен чесън
18 Юни
Подобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
Няколко причини да използвате подправката девесилНяколко причини да използвате подправката девесил
11 Май
Девесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
Няколко причини да хапваме червено зелеНяколко причини да хапваме червено зеле
24 Август
2
Ползите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти: Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
Няколко причини да използвате дървен гребенНяколко причини да използвате дървен гребен
03 Септ.
Всяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
Няколко причини да тренирате на откритоНяколко причини да тренирате на открито
28 Март
Може би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
Няколко причини да носите памучни чорапиНяколко причини да носите памучни чорапи
15 Април
Сред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....