Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март
Сладолед с ревен и джинджифилСложете ревена, джинджифила, сиропа и меда в тенджера и варете на бавен огън около 15 минути. Охладете и пасирайте.
Сипете соса върху сладоледа, разбъркайте добре и охладете за още 2 часа....
07 Септ.
Сладкиш с ревен и извараВърху запечения блат поставете ревена, а върху него разпределете сместа от извара. Сложете сладкиша с ревен и извара да се пече за 35-40 минути отново на 160 градуса....
11 Май
Сладкиш с ревен и ягодиПоръсете ги върху сладкиша и го сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Сладкишът с ревен и ягоди се пече за около 50-60 минути или до златист загар....
08 Май
Руло с ревен и ягодиПълнеж: Измийте ревена и го нарежете на парчета нарежете и ягодите. Сложете ревена и ягодите, като добавите захарта и лимоновия сок, да заври в широк тиган. Варете 3-4 минути, като бъркате....
30 Юни
Пай с ревен и ягодиПродължете да печете полуготовия пай в гореща фурна за 10-15 минути.
Това е най-добрата рецепта за ягодов пай от ревен с меренг, със супер сочно тесто, което се приготвя за нула време....
04 Февр.
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
5 причини да похапвате често помелоПриятните вкусови качества на плода обаче съвсем не са единствената причина той да бъде консумиран. Прекрасното помело има важни ползи за здравето ни и 5 от тях можете да откриете в нашата галерия.
page1....
26 Януари
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеИма и няколко изследвания на учени, в които се посочва, че този плод е полезен дори в борбата срещу стареенето....
19 Окт.
Няколко причини да ядете лападПричини да ядете по-често лапад
Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си:
- Оказва благоприятно действие при диабет;
- Има детоксикиращ ефект за тялото и организма;
- Подобрява храносмилането...
08 Юни
Няколко причини да ядем черешиЕто няколко съществени причини да ядем череши:
1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане;
2....
06 Юни
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Няколко причини да ядете лютоТоп 5 на причините да похапвате люто са
1. Помага за загуба на тегло. Лютите чушки съдържат веществото капсаицин, което усилва метаболизма, вследствие на което калориите горят по-бързо....
12 Август
2
Няколко невероятни факта за сънищатаИма обаче някои факти за тях, които знаят малцина, а за множеството хора те са меко казано невероятни до невъзможност....
29 Юли
Осем причини да похапваме сини сливи по-честоНо освен много невероятно вкусни сините сливи са безкрайно полезни....
26 Август
7 важни причини да похапвате повече бататиСъс сигурност бататите не могат да изместят познатите у нас картофи, но пък има много причини от време на време да редувате двата вида зеленчук....
27 Март
Дами, ето 7 причини да похапвате броколиБроколи е името на зеленчук, който през последните години си спечели славата на суперхрана. Това растение е родственик със зелето и карфиола, но според специалитет е дори по-полезно от тях.
Розичките броколи са...
30 Окт.
РевенОт ревена може да се направи и вкусна плънка за пирог. Листата от ревен се използват и като подправка в рибната индустрия.
Ползи от ревен
Ревенът се използва за лечение на гастрит и подобряване на храносмилането....
18 Юни
Няколко причини да хапвате кенгурско месоТова са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си....
03 Ноем.
Няколко причини да консумирате пресен чесънПодобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
18 Юни
Няколко причини да използвате подправката девесилДевесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
11 Май
Няколко причини да хапваме червено зелеПолзите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти:
Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
24 Август
2
Няколко причини да използвате дървен гребенВсяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
03 Септ.
Няколко причини да тренирате на откритоМоже би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
28 Март
Няколко причини да носите памучни чорапиСред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
15 Април