Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим с фъстъчено олиоКак да готвим с фъстъчено олио
11 Март
Всеки е чувал за така нашумялото фъстъчено масло, но малцина знаят, че съществува и фъстъчено олио, и то много преди да бъде измислено фъстъченото масло. Също така най-вероятно малцина знаят и че фъстъците не принадлежат...
Как да готвим с рапично олиоКак да готвим с рапично олио
27 Септ.
Рапичното олио е натурален продукт, получен чрез пресоване на дребните семена на рапицата. Те се добиват от красивите жълто цъфтящи растения от семейството на зелето и карфиола. През последните години рапичното олио...
Боб пинто - характериситика и какво да готвим с негоБоб пинто - характериситика и какво да готвим с него
15 Август
Така подготвен, бобът се вари за 1 минута на силен огън, след това котлонът се намалява и се готви между 2 и 4 часа, докато бобът омекне....
Какво е мисо и как да готвим с него?Какво е мисо и как да готвим с него?
04 Окт.
1
Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно в Япония започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисото също се използва за ароматизиране на разнообразие от храни и...
Екстра лайт зехтин - как да готвим с негоЕкстра лайт зехтин - как да готвим с него
24 Ноем.
Има няколко важни момента, които е препоръчително да се спазват, когато се готви с екстра върджин зехтин....
Авокадово олио - здравословни ползи и кулинарни приложенияАвокадово олио - здравословни ползи и кулинарни приложения
26 Ноем.
Единственото, за което трябва да внимавате при избор на авокадово олио е да вземете продукт за кулинарна употреба, а не авокадово масло за разкрасяване....
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Може да използвате чесновото олио навсякъде, където се предвижда дресинг с олио и чесън....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
ОлиоОлио
17 Юни
Олиото или растителното масло е най-популярната и често използвана мазнина по нашите географски ширини. Употребата му има своите положителни и отрицателни черти, с които човек е добре да се запознае, особено ако консумира...
Наръчник на вегана: какво е сайтан и как да готвим с негоНаръчник на вегана: какво е сайтан и как да готвим с него
31 Окт.
1
Сейтан е термин, с който се нарича вегетарианското „месо”, което се приготвя от брашно по много необичаен начин. Сейтанът съдържа голямо количество белтъчини, на вкус и вид напомня за месо и затова в цял свят е известен...
Баница без олиоБаница без олио
07 Март
Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме я добре със млечната смес и така редим всяка следваща кора. Много е важно да не оставяме сухо по корите....
Баница с олиоБаница с олио
16 Март
След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата част от брашното. Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки....
Алио е олиоАлио е олио
06 Март
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Залейте ги с олио, така че да ги покрие в буркана. Дръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо....
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
Разделяме втасалото тесто на 6 топки, подреждаме ги върху плота, който трябва да е намазан с олио и ги покриваме с прозрачно фолио. Оставяме ги за 20 минути да се отпуснат....
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Пастата Алио олио е готова....
АвокадоАвокадо
12 Май
4
Така може дасъхраните авокадото до 3 месеца. Кулинарна употреба на авокадото Преди да се насладите на вкуса на авокадо, трябва да знаете, че авокадото се консумира само в суров вид....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Блиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от негоБлиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от него
08 Април
1
Може и да се постави във фризер, но трябва да се следи да не замръзне, не повече от 15-20 минути....