Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим с фъстъчено олиоВсеки е чувал за така нашумялото фъстъчено масло, но малцина знаят, че съществува и фъстъчено олио, и то много преди да бъде измислено фъстъченото масло.
Също така най-вероятно малцина знаят и че фъстъците не принадлежат...
11 Март
Как да готвим с рапично олиоРапичното олио е натурален продукт, получен чрез пресоване на дребните семена на рапицата. Те се добиват от красивите жълто цъфтящи растения от семейството на зелето и карфиола.
През последните години рапичното олио...
27 Септ.
Боб пинто - характериситика и какво да готвим с негоТака подготвен, бобът се вари за 1 минута на силен огън, след това котлонът се намалява и се готви между 2 и 4 часа, докато бобът омекне....
15 Август
Какво е мисо и как да готвим с него?Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно в Япония започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисото също се използва за ароматизиране на разнообразие от храни и...
04 Окт.
1
Екстра лайт зехтин - как да готвим с негоИма няколко важни момента, които е препоръчително да се спазват, когато се готви с екстра върджин зехтин....
24 Ноем.
Авокадово олио - здравословни ползи и кулинарни приложенияЕдинственото, за което трябва да внимавате при избор на авокадово олио е да вземете продукт за кулинарна употреба, а не авокадово масло за разкрасяване....
26 Ноем.
Чесново олиоМоже да използвате чесновото олио навсякъде, където се предвижда дресинг с олио и чесън....
11 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
ОлиоОлиото или растителното масло е най-популярната и често използвана мазнина по нашите географски ширини. Употребата му има своите положителни и отрицателни черти, с които човек е добре да се запознае, особено ако консумира...
17 Юни
Наръчник на вегана: какво е сайтан и как да готвим с негоСейтан е термин, с който се нарича вегетарианското „месо”, което се приготвя от брашно по много необичаен начин. Сейтанът съдържа голямо количество белтъчини, на вкус и вид напомня за месо и затова в цял свят е известен...
31 Окт.
1
Баница без олиоНамазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме я добре със млечната смес и така редим всяка следваща кора. Много е важно да не оставяме сухо по корите....
07 Март
Баница с олиоСлед като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата част от брашното. Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки....
16 Март
Алио е олиоЗагрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки.
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
06 Март
Патладжани в олиоЗалейте ги с олио, така че да ги покрие в буркана.
Дръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо....
24 Септ.
Козунак с олиоРазделяме втасалото тесто на 6 топки, подреждаме ги върху плота, който трябва да е намазан с олио и ги покриваме с прозрачно фолио. Оставяме ги за 20 минути да се отпуснат....
03 Април
3
АвокадоТака може дасъхраните авокадото до 3 месеца.
Кулинарна употреба на авокадото
Преди да се насладите на вкуса на авокадо, трябва да знаете, че авокадото се консумира само в суров вид....
12 Май
4
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Блиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от негоМоже и да се постави във фризер, но трябва да се следи да не замръзне, не повече от 15-20 минути....
08 Април
1