Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусна питка без глутенЧудесна е вкусна питка без глутен с парче сирене и резени домати!
Добър апетит!...
28 Юли
Вкусна баница без олиоМоже да се приготви вкусна баница без олио, но с друг вид мазнина.
Разтопете свинска мас в чашка в микровълнова за минута, две. Разбиват се яйцата с вилица, добавете киселото мляко и содата за хляб....
13 Март
Вкусна Торта без ЯйцаВ купа смесвате продуктите за блата и ги разбърквате до хомогенна смес. В намаслена тава или форма за торта изсипвате сместа и печем на загрята фурна на 180 градуса.
След като блатът изстине се напоява със сок от компот...
25 Март
Вкусна мусака без заливкаВ тенджера слагаме каймата, лук, чушките, наливаме 1 каф.чашка вода и олио на вкус. Разбъркваме добре и включваме котлона....
03 Юли
Вкусна кокосова торта без брашноЛесна за приготвяне и много вкусна кокосова торта без брашно.
Разбиват се яйцата в купа със захарта. Добавете разтопено масло и заквасена сметана....
10 Май
Вкусна пилешка супа без застройкаПодправяме с магданоз и чубрица на вкус.
Прибавяме начупени на парченца няколко спагети/фиде и варим още пилешката супа до готовност и на спагетите.
Сервираме вкусната пилешка супа без застройка със сок от лимон....
25 Април
1
Вкусна боб чорба без запръжкаДобавят се подправките на вкус и олиото. Оставяте да ври отново на бавен огън до сваряване на боба. Когато е готов, го поръсвате с магданоза....
22 Януари
Как да не слепва пастата?Пастата се пуска във водата едва след като тя заври добре. Необходимо е на повърхността ѝ да се появят балончета. В противен случай рискувате ястието ви да стане лепкаво и неприятно на вкус и вид.
3....
14 Септ.
Идеалният сос за всеки вид пастаПастата е от храните, които специалистите препоръчват да се включва не повече от веднъж седмично в менюто. Рецептите с паста са изключително разнообразни....
02 Август
1
Вкусна мусака със сосЛукът се нарязва на ситно и се запържва за около 1 минута в тиган. Добавя се каймата и всичко се пържи още 4 минути.
Запържената смес се изсипва в тавичка и се добавят нарязаните на кубчета картофи. Доливат се 300 мл...
01 Март
2
Баница, която не спадаБъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло или олио, сложете втора кора отгоре, намажете с 3-4 с.л. от сместа. Поръсете от натрошеното сирене....
26 Септ.
8
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Защо всяко ястие е по-вкусно със сос?Те съдържат много видове ароматични вещества, затова спомагат както за повишаване качеството, вкуса и аромата на ястията, така и за разширяване на техния асортимент....
14 Април
Софрито - полезен и вкусен сос от СредиземномориетоСофрито се използва за основа на много други ястия – с него се подправят меса, паста, картофи, подходящ е за сос на пица или сандвичи....
02 Февр.
Кой е идеалният сос за всеки вид паста?Пастата не е паста без сос. Много е важно какъв сос ще изберете, а това не зависи само от вашия вкус.
Според специалисти формата на пастата определя какъв да бъде и съответният сос за нея....
29 Септ.
Вкусен сос без варенеНамачкваме пастета с лютеницата.
Прибавяме разбити кисело мляко, майонеза и горчица на вкус.
Подправяме с черен пипер и сол на вкус и наливаме сок от лимон....
06 Ноем.
Бял сос без варенеРазбъркваме до хомогенна смес и прибавяме горчица (1 к.л. или повече на вкус). Слагаме и наситнен пресен копър.
Разбъркваме соса и при необходимост посоляваме допълнително по вкус....
21 Ноем.
Сос ТабаскоПолучената паста от чушки се оставя да ферментира в продължение на три години в специални бъчви от бял дъб. След това към ферментиралата паста се добавя специален, много фин и дестилиран зърнен оцет....
19 Юли
Соев СосЯпонският сос е без вкус и аромат и съдържа само сол. По-сладък и вкусен е юнезийският соев сос, защото в него се слагат ароматни подправки и захар....
15 Май
1
Сос УорчестърПодходящ е за салати, сосове, пастети и майонези.
Сосът Уорчестър може да придаде приятен пикантен вкус на различни дипове. Много често се използва за овкусяване на рибни ястия....
20 Април
2
Без секс може, без интернет – неПо хамлетовски в настоящия момент пред човечеството стои дилемата интернет или секс. Победителят в това дерби никак няма да зарадва романтиците, които все още предпочитат живия контакт и яростно заплюват интерактивният модел...
08 Юли