Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Английска закускаЗагряваме тиган с дебело дъно и незалепващо покритие и запържваме в него последователно наденичката, лентите бекон (като с тях можем да изпечем и хляба, за да попие от мазнината)....
15 Юни
3
Лесна английска закускаБеконът се нарязва на тънки слайсове и се разпределя на 2 равни части. В загрят тиган се счукват 2 яйца и се прибавя половината бекон.
Пържат се заедно до готовност. По същия начин се приготвя и другата порция.
Доматите...
31 Януари
Перфектната закускаОставяте в тостера за 2/3 минути, за да се разтопи кашкавалът.
2. Нарязвате краставицата и ябълката.
3. Слагате всичко в чиния и добавяте 1 шепа микс от ядки и стафиди....
04 Май
2
Английска кралска закускаИзвадете яйцата, поставете ги в чиния и сложете в същия тиган парчетата бекон да се запържат от двете страни. Прибавете и тях в чинията.
Сервирайте закуската с 2 добре препечени филии и стръкче свежа целина....
09 Септ.
2
Английска кралска закускаИзвадете яйцата, поставете ги в чиния и сложете в същия тиган парчетата бекон да се запържат от двете страни. Прибавете и тях в чинията.
Сервирайте закуската с 2 добре препечени филии и стръкче свежа целина....
09 Септ.
2
Оригинална английска закуска (Full english breakfast)След тях следват и яйцата, които се пържат в същата мазнина цели и едно по едно, без да се разбиват.
Фасулът се слага в тенджера и се оставя да заври. Веднага щом заври, се маха от котлона....
18 Април
1
Яйце в кошничка от хляб - английска закускаТази закуска може да се хапва по всяко време на деня, тъй, че може на някого и с биричка да му върви....
05 Юли
Е239 - какво трябва да знаем?Ето какво още трябва да знаете за Е239
Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
14 Юни
Е270 - какво трябва да знаем?Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
10 Юни
Женшен - какво трябва да знаем?Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
20 Юли
Перфектната баница за закускаВ купа смесваме яйцата, прибавяме заквасената сметана и сиренето и солта.
Разбъркайте добре.
На всяка кора в единия край поставяме по 2 пълни с.л. от пълнежа и разстиламе по дължина.
Навиваме цялата кора стегнато на...
28 Юни
Да си направим английска закускаВ този си вид английската закуска е станала известна през викторианската ера. Класическата английска закуска включва и парче запечена или запържена кървавица, известна като черен пудинг....
02 Септ.
Просеко - какво трябва да знаем?Какво трябва да знаем за Просекото?
1. Просеко е вид бяло пенливо вино. Гроздето за направата му се отглежда на около 30 000 хектара площ, съсредоточени в Северна Италия.
2....
09 Януари
Сурими - какво трябва да знаем?Ето защо, сурими е идеален избор за всички поводи, било то бърз обяд, изискана вечеря, дълго пътуване или лека закуска....
30 Дек.
Липиди – какво трябва да знаемКакво представляват липидите
Тези органични съединения са неполярни молекули, които са разтворими само в неполярни разтворители и неразтворими във вода, тъй като водата е полярна молекула....
19 Дек.
Скир - какво трябва да знаемКакво е скир?
Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той е популярен в цял свят. Този продукт много наподобява цедено кисело мляко, но не е....
04 Февр.
Фиде - какво трябва да знаемЗа какво друго може да се използва фидето, откъде идва то и каква е технологията му на производство?...
09 Май
Теобромин - какво трябва да знаем?Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
15 Февр.
Хамон - какво трябва да знаемКакво представлява шунката хамон, как се прави и с какво си е спечелила такава слава? Това е интересен въпрос за всеки любител на този сушен деликатес и най-вече за пристрастените към испанския хамон....
07 Юли
Инсулин - какво трябва да знаемНе знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
21 Март
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
21 Март
Лутеин - какво трябва да знаемЛутеинът се съдържа в някои зелени храни, но за какво служи той на човешкото тяло? Това е въпросът, чийто отговор ще осветли ползите от лутеина....
22 Юни
Йоносферата – какво трябва да знаемЙоносферата е слой от земната атмосфера, който се йонизира от слънчевата и космическата радиация. Намира се на 75 - 1000 км над Земята. Радиусът на Земята е 6370 км, така че дебелината на йоносферата е доста малка в сравнение...
24 Септ.
Ехнатон – какво трябва да знаемЗад загадъчното име Ехнатон се крие една уникална историческа личност със статут почти на божество. Става дума за известния като реформатор фараон Аменхотеп IV, по-известен като Ехнатон, но познат също и като Ехнейот или...
10 Август