Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Английска закускаАнглийска закуска
15 Юни
3
Загряваме тиган с дебело дъно и незалепващо покритие и запържваме в него последователно наденичката, лентите бекон (като с тях можем да изпечем и хляба, за да попие от мазнината)....
Традиционната английска закускаТрадиционната английска закуска
02 Дек.
Традиционната английска закуска е готова....
Лесна английска закускаЛесна английска закуска
31 Януари
Беконът се нарязва на тънки слайсове и се разпределя на 2 равни части. В загрят тиган се счукват 2 яйца и се прибавя половината бекон. Пържат се заедно до готовност. По същия начин се приготвя и другата порция. Доматите...
Перфектната закускаПерфектната закуска
04 Май
2
Оставяте в тостера за 2/3 минути, за да се разтопи кашкавалът. 2. Нарязвате краставицата и ябълката. 3. Слагате всичко в чиния и добавяте 1 шепа микс от ядки и стафиди....
Английска кралска закускаАнглийска кралска закуска
09 Септ.
2
Извадете яйцата, поставете ги в чиния и сложете в същия тиган парчетата бекон да се запържат от двете страни. Прибавете и тях в чинията. Сервирайте закуската с 2 добре препечени филии и стръкче свежа целина....
Английска кралска закускаАнглийска кралска закуска
09 Септ.
2
Извадете яйцата, поставете ги в чиния и сложете в същия тиган парчетата бекон да се запържат от двете страни. Прибавете и тях в чинията. Сервирайте закуската с 2 добре препечени филии и стръкче свежа целина....
Оригинална английска закуска (Full english breakfast)Оригинална английска закуска (Full english breakfast)
18 Април
1
След тях следват и яйцата, които се пържат в същата мазнина цели и едно по едно, без да се разбиват. Фасулът се слага в тенджера и се оставя да заври. Веднага щом заври, се маха от котлона....
Яйце в кошничка от хляб - английска закускаЯйце в кошничка от хляб - английска закуска
05 Юли
Тази закуска може да се хапва по всяко време на деня, тъй, че може на някого и с биричка да му върви....
Е239 - какво трябва да знаем?Е239 - какво трябва да знаем?
14 Юни
Ето какво още трябва да знаете за Е239 Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
Е270 - какво трябва да знаем?Е270 - какво трябва да знаем?
10 Юни
Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?
20 Юли
Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
Перфектната баница за закускаПерфектната баница за закуска
28 Юни
В купа смесваме яйцата, прибавяме заквасената сметана и сиренето и солта. Разбъркайте добре. На всяка кора в единия край поставяме по 2 пълни с.л. от пълнежа и разстиламе по дължина. Навиваме цялата кора стегнато на...
Да си направим английска закускаДа си направим английска закуска
02 Септ.
В този си вид английската закуска е станала известна през викторианската ера. Класическата английска закуска включва и парче запечена или запържена кървавица, известна като черен пудинг....
Просеко - какво трябва да знаем?Просеко - какво трябва да знаем?
09 Януари
Какво трябва да знаем за Просекото? 1. Просеко е вид бяло пенливо вино. Гроздето за направата му се отглежда на около 30 000 хектара площ, съсредоточени в Северна Италия. 2....
Сурими - какво трябва да знаем?Сурими - какво трябва да знаем?
30 Дек.
Ето защо, сурими е идеален избор за всички поводи, било то бърз обяд, изискана вечеря, дълго пътуване или лека закуска....
Липиди – какво трябва да знаемЛипиди – какво трябва да знаем
19 Дек.
Какво представляват липидите Тези органични съединения са неполярни молекули, които са разтворими само в неполярни разтворители и неразтворими във вода, тъй като водата е полярна молекула....
Скир - какво трябва да знаемСкир - какво трябва да знаем
04 Февр.
Какво е скир? Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той е популярен в цял свят. Този продукт много наподобява цедено кисело мляко, но не е....
Фиде - какво трябва да знаемФиде - какво трябва да знаем
09 Май
За какво друго може да се използва фидето, откъде идва то и каква е технологията му на производство?...
Теобромин - какво трябва да знаем?Теобромин - какво трябва да знаем?
15 Февр.
Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
Хамон - какво трябва да знаемХамон - какво трябва да знаем
07 Юли
Какво представлява шунката хамон, как се прави и с какво си е спечелила такава слава? Това е интересен въпрос за всеки любител на този сушен деликатес и най-вече за пристрастените към испанския хамон....
Инсулин - какво трябва да знаемИнсулин - какво трябва да знаем
21 Март
Не знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеини - какво трябва да знаем
21 Март
Гликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
Лутеин - какво трябва да знаемЛутеин - какво трябва да знаем
22 Юни
Лутеинът се съдържа в някои зелени храни, но за какво служи той на човешкото тяло? Това е въпросът, чийто отговор ще осветли ползите от лутеина....
Йоносферата – какво трябва да знаемЙоносферата – какво трябва да знаем
24 Септ.
Йоносферата е слой от земната атмосфера, който се йонизира от слънчевата и космическата радиация. Намира се на 75 - 1000 км над Земята. Радиусът на Земята е 6370 км, така че дебелината на йоносферата е доста малка в сравнение...
Ехнатон – какво трябва да знаемЕхнатон – какво трябва да знаем
10 Август
Зад загадъчното име Ехнатон се крие една уникална историческа личност със статут почти на божество. Става дума за известния като реформатор фараон Аменхотеп IV, по-известен като Ехнатон, но познат също и като Ехнейот или...