Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезно ли е да ядем кестениКестените съдържат полезни минерални вещества, целулоза, захар, нишесте, витамини А и С, както и витамини от групата В. В кестените се съдържат само пет процента мазнини....
03 Февр.
Полезно ли е да ядем цаца?Тези рибки съдържат редица полезни вещества, които се крият в химичния им състав. В съдържанието им протеините са 17.5 процента, а мазнините 32.5 процента....
25 Август
Защо е полезно да ядем гъби?Защо е толкова полезно да ядем гъби?
Те съдържат фибри, витамини В1, В2; B3, B5, B6, B9, мед, желязо, магнезий, фосфор, калий, селен и цинк. ...
18 Дек.
Защо е полезно да ядем кестени?Кестените са не само вкусни, но са и много полезен източник на хранителни вещества. Ето защо са култивирани още преди 6 хиляди години в Китай и от 3 хиляди години на Стария континент....
17 Окт.
Защо е полезно да ядем печени кестени?А приятният му вкус е придружен от много полезни свойства.
Кестените са наситени с много полезни вещества и най-важното те не се губят след термична обработка....
25 Окт.
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Скумрията е една от най-вкусните риби, които са изключително ценни откъм вкус и полезни вещества, но по-пренебрегвани в световен план....
30 Август
Защо е полезно да ядем картофено пюре?Полезно е да ги ядете при заболявания на бъбреците и пикочните пътища....
18 Февр.
Ядем ли полезни пълнозърнести продукти?Така пълнозърнестите крекери стават повече вредни, отколкото полезни....
01 Май
Защо е полезно да ядем портокал след храненеНакратко, яденето на портокал след всяко хранене може да бъде полезен навик за здравословно хранене и подпомагане на общото здраве....
24 Март
Защо е полезно да ядем сурови тиквени семки?Ядките и семената са основна част от здравословното и балансирано хранене. Тиквените семки увеличават приема на няколко основни хранителни вещества. За разлика от печените, суровите тиквени семки предлагат по-голяма хранителна...
29 Юни
Какво съдържа чесъна и защо да го ядем?Чесънът е много полезен в суров вид. Само една скилидка дневно носи огромна полза за здравето ви....
11 Май
7
ЕдамамеСъдържат се и незаменими аминокиселини, полезни полиненаситени мазнини, особено омега-3.
Ползи от едамаме
Употребата на едамаме води до подобряване на цялостното здраве на организма.
1....
18 Юли
Полезно смутиБананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата.
Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем....
12 Март
Да ядем ли нощем?Повече от тридесет години учените спорят по въпроса дали е вредно или не да се яде нощем.
Американци най-после разрешиха този спор, като установиха с помощта на експерименти, че храненето нощем е най-прекият път към затлъстяването...
09 Септ.
Защо да ядем картофи?Картофите са полезни при язва на стомаха или на червата, при заболявания на бъбреците, отлагане на соли, отоци, болки в стомаха, хемороиди, болест на панкреаса и високо кръвно налягане....
22 Май
Защо да ядем къриТяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската кухня. То е смес от подправки....
23 Февр.
Защо да ядем риба?Затова морската риба се счита за по-полезна. Сред предложенията на морето мазни риби като сьомговата риба, рибата тон, обикновената скумрия и камбалата са най-подходящият избор....
27 Окт.
Полезно ли е да ядем по 1 ябълка след хранене?Ябълките са богати на хранителни вещества
Ябълките са полезни. Те са източник на витамини, минерали и антиоксиданти, които са полезни за здравето....
15 Август
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Защо да ядем сурови яйца?Такива процентови разлики се наблюдават и при други полезни вещества, например 33 процента повече омега-3 или също толкова повече "добър" холестерол в полза на суровите яйца....
11 Юни
Защо да не ядем яйцаЯйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта....
06 Февр.
9
Защо да ядем повече авокадо?Не забравяйте този полезен и лечебен плод и често го ползвайте в кухнята си.
Прочети също правилно ли ядеш авокадо и как да съхраняваме авокадо....
16 Окт.
Защо да ядем повече ориз?Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
22 Февр.
Защо да ядем повече киселец?Киселецът е обикновена многогодишна билка, която нетърпеливо пониква от земята всяка пролет. Родом от Европа и Азия, киселецът е богат на витамин С и е особено ароматен.
Киселецът може да се култивира лесно в повечето...
01 Май
Защо да ядем листни зеленчуци?Като цяло листните зеленчуци са много полезни при отпадналост, общо изтощение, затлъстяване и проблеми със сърдечно-съдовата система....
24 Май