Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за меса на скараМарината за меса на скара
12 Март
1
Като вариант добавям сусамови семена, мед, чили на прах или Tabasco в зависимост от настроението. Разбира се, можете да запържете месото в тигана вместо на скарата....
Правилно мариноване на риба и морски даровеПравилно мариноване на риба и морски дарове
10 Май
Мариноване на херинга, която да може да бъде консервирана в домашни условия Необходими продукти: 5 кг измита риба, която да е напълно почистена (без перки, глави и вътрешности), 750 г морска сол, 1 л оцет, 300 мл олио,...
Пълнена тиква с месаПълнена тиква с меса
20 Ноем.
На дъното на тиквата слагам гъбите, 1 парче нарязано от топеното сирене, подправки /всички подправки са по желание, вие можете да ги замените по ваш вкус/ + унисос, месото + парче нарязано топено сирене + подправки, маринованите...
Сос за печени месаСос за печени меса
27 Април
1
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер. Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
Желиращ бульон от месаЖелиращ бульон от меса
04 Дек.
Приготвените телешки кости се насичат на дребно и се варят в подсолена вода....
Сос за варени месаСос за варени меса
17 Окт.
Вари се на тих огън, докато сместа се сгъсти. Прибавят се жълтъците, предварително разбити с малко вода, много внимателно, за да не се пресече сместа. Към получения сос за месо се прибавя маслото с разбиване....
Сос за печени месаСос за печени меса
27 Април
1
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер. Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
Кафяв сос за месаКафяв сос за меса
03 Април
Брашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате. Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате....
Съвети при мариноването на кореноплодни зеленчуциСъвети при мариноването на кореноплодни зеленчуци
12 Март
Когато ги сервирате в чаша, досипете и малко от течността, за да могат те да продължават да се овкусяват; Мариновано цвекло - Цвеклото, което е един от най-тачените кореноплодни зеленчуци в Русия, може да бъде мариновано...
Kои подправки подхождат на различните месаKои подправки подхождат на различните меса
19 Май
Знаете ли, че в готвенето има определени правила за комбиниране на подправки?...
Апетитно пикантна глазура за месаАпетитно пикантна глазура за меса
11 Май
Ще бъдете очаровани от крайния резултат и вкусовите качества на печеното. Кайсиите измиваме добре и обелваме кожата....
Пикантен кетчуп за печени месаПикантен кетчуп за печени меса
01 Август
Почиствам лука и го режа на две. Чесъна измивам и отделям скилидките, които не беля....
Меден сос за печени месаМеден сос за печени меса
10 Ноем.
Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Съхранявайте соса за месо няколко дни в хладилник, като го държите в затворен буркан. Ако вкусът ви е прекалено сладко-кисел, може да добавите щипка захар....
Зелеви сарми с нарязани месаЗелеви сарми с нарязани меса
10 Дек.
На дъното на гювеч или йенска тенджера сложете нарязано зеле и начупени кости от месата и отгоре наредете сармите, покрийте с цели зелеви листа, залейте с гореща вода или бульон, захлупете и печете в умерена фурна....
Магданозен сос за студени месаМагданозен сос за студени меса
13 Януари
Използваме я за гарниране на плата със студени меса и варен телешки език....
Варени меса с хрянов сосВарени меса с хрянов сос
20 Дек.
Нарежете месото на порции и го сварете в подсолена вода. Сервира се залято с разтопеното масло и хряновия сос, поръсено с нарязан на ситно магданоз....
Правилата на правилно тичанеПравилата на правилно тичане
14 Ноем.
За да бъдат оптимални тези ползи обаче, трябва да знаем основните правила при тичане. То изисква техника различна от тази при ходене....
Съчетаване на меса с плодовеСъчетаване на меса с плодове
28 Юли
2
Това се прави предимно с по-мазно месо, за да поемат плодовете от соса от печенето. За гарнитура на месните ястия се използват и маринованите сливи....
Методи за опушване на месаМетоди за опушване на меса
09 Април
Студеното опушване се прави при температура от 18 до 22 градуса. Неговите продукти са с по-голям срок на годност, като са предимно сурови. Процесът отнема от 3 до 7 денонощия....
Кисело зеле с меса и сармиКисело зеле с меса и сарми
27 Май
2
Печете един час на 200 градуса, намалете на 160 градуса и печете още 4 часа. Киселото зеле с меса и сарми е много вкусно....
Капама със сарми и четири месаКапама със сарми и четири меса
03 Януари
Запържва се каймата, като се прави на парченца. Добавя се и оризът, за да се запържи. Добавя се около 900 милилитра вода, за да се сготви оризът, като периодично се разбърква....
Прясно зеле с меса и туршияПрясно зеле с меса и туршия
23 Окт.
и пека на 240 °C за около 20 минути и после намалих на 200 градуса за около 30 минути....
Пълнена тиква с 3 вида месаПълнена тиква с 3 вида меса
22 Януари
1
Предварително се прави обработка на телешкото месо, като се накисва в марината от олио, лъжица мед и подправка за месо, не по-малко от 2 часа. Накълцва се лука и се слага да се задушава....
Меса с кисело зеле в гювечМеса с кисело зеле в гювеч
30 Юни
Нарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус. Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече....
Сметанов сос за меса и салатиСметанов сос за меса и салати
29 Януари
1
Изсипете в крема и оставете да къкри за 5-10 минути на слаб огън. Добавяме маслото и солта и разбъркваме....