Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за меса на скараКато вариант добавям сусамови семена, мед, чили на прах или Tabasco в зависимост от настроението.
Разбира се, можете да запържете месото в тигана вместо на скарата....
12 Март
1
Правилно мариноване на риба и морски даровеМариноване на херинга, която да може да бъде консервирана в домашни условия
Необходими продукти: 5 кг измита риба, която да е напълно почистена (без перки, глави и вътрешности), 750 г морска сол, 1 л оцет, 300 мл олио,...
10 Май
Пълнена тиква с месаНа дъното на тиквата слагам гъбите, 1 парче нарязано от топеното сирене, подправки /всички подправки са по желание, вие можете да ги замените по ваш вкус/ + унисос, месото + парче нарязано топено сирене + подправки, маринованите...
20 Ноем.
Сос за печени месаПрибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
27 Април
1
Желиращ бульон от месаПриготвените телешки кости се насичат на дребно и се варят в подсолена вода....
04 Дек.
Сос за варени месаВари се на тих огън, докато сместа се сгъсти.
Прибавят се жълтъците, предварително разбити с малко вода, много внимателно, за да не се пресече сместа.
Към получения сос за месо се прибавя маслото с разбиване....
17 Окт.
Сос за печени месаПрибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
27 Април
1
Кафяв сос за месаБрашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате.
Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате....
03 Април
Съвети при мариноването на кореноплодни зеленчуциКогато ги сервирате в чаша, досипете и малко от течността, за да могат те да продължават да се овкусяват;
Мариновано цвекло
- Цвеклото, което е един от най-тачените кореноплодни зеленчуци в Русия, може да бъде мариновано...
12 Март
Kои подправки подхождат на различните месаЗнаете ли, че в готвенето има определени правила за комбиниране на подправки?...
19 Май
Апетитно пикантна глазура за месаЩе бъдете очаровани от крайния резултат и вкусовите качества на печеното.
Кайсиите измиваме добре и обелваме кожата....
11 Май
Пикантен кетчуп за печени месаПочиствам лука и го режа на две. Чесъна измивам и отделям скилидките, които не беля....
01 Август
Меден сос за печени месаРазбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Съхранявайте соса за месо няколко дни в хладилник, като го държите в затворен буркан.
Ако вкусът ви е прекалено сладко-кисел, може да добавите щипка захар....
10 Ноем.
Зелеви сарми с нарязани месаНа дъното на гювеч или йенска тенджера сложете нарязано зеле и начупени кости от месата и отгоре наредете сармите, покрийте с цели зелеви листа, залейте с гореща вода или бульон, захлупете и печете в умерена фурна....
10 Дек.
Магданозен сос за студени месаИзползваме я за гарниране на плата със студени меса и варен телешки език....
13 Януари
Варени меса с хрянов сосНарежете месото на порции и го сварете в подсолена вода. Сервира се залято с разтопеното масло и хряновия сос, поръсено с нарязан на ситно магданоз....
20 Дек.
Правилата на правилно тичанеЗа да бъдат оптимални тези ползи обаче, трябва да знаем основните правила при тичане. То изисква техника различна от тази при ходене....
14 Ноем.
Съчетаване на меса с плодовеТова се прави предимно с по-мазно месо, за да поемат плодовете от соса от печенето.
За гарнитура на месните ястия се използват и маринованите сливи....
28 Юли
2
Методи за опушване на месаСтуденото опушване се прави при температура от 18 до 22 градуса. Неговите продукти са с по-голям срок на годност, като са предимно сурови. Процесът отнема от 3 до 7 денонощия....
09 Април
Кисело зеле с меса и сармиПечете един час на 200 градуса, намалете на 160 градуса и печете още 4 часа.
Киселото зеле с меса и сарми е много вкусно....
27 Май
2
Капама със сарми и четири месаЗапържва се каймата, като се прави на парченца. Добавя се и оризът, за да се запържи.
Добавя се около 900 милилитра вода, за да се сготви оризът, като периодично се разбърква....
03 Януари
Прясно зеле с меса и туршияи пека на 240 °C за около 20 минути и после намалих на 200 градуса за около 30 минути....
23 Окт.
Пълнена тиква с 3 вида месаПредварително се прави обработка на телешкото месо, като се накисва в марината от олио, лъжица мед и подправка за месо, не по-малко от 2 часа. Накълцва се лука и се слага да се задушава....
22 Януари
1
Меса с кисело зеле в гювечНарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус.
Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече....
30 Юни
Сметанов сос за меса и салатиИзсипете в крема и оставете да къкри за 5-10 минути на слаб огън.
Добавяме маслото и солта и разбъркваме....
29 Януари
1