Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоКулинарна употреба на сирене Качокавало
30 Окт.
В превод от италиански наименованието Качокавало означава сирене на кон. Това се дължи на специфичния начин на производство и опаковане на този деликатес....
Италиански салати със сирене КачокавалоИталиански салати със сирене Качокавало
04 Януари
Сиренето Качокавало се използва при приготвянето на свежи италиански салати, които са вкусни и лесни за приготвяне....
Италиански вкусотии със сирене КачокавалоИталиански вкусотии със сирене Качокавало
11 Дек.
Сиренето Качокавало се произвежда в Калабрия и някои други региони на страната. Вкусът на сиренето зависи от степента му на зрялост....
Качокавало е идеалното сирене за червено виноКачокавало е идеалното сирене за червено вино
26 Януари
2
Ето какво е важно да знаете за сиренето Качокавало, защо то е идеално за компания на червеното вино и още кратка информация кои сирена на какви вина подхождат: Името на луксозното сирене Качокавало се свързва с понятията...
КачокавалоКачокавало
30 Май
3
Състав на качокавало Качокавало наистина е невероятно, когато става въпрос за хранителни стойности. Пълно е с витамини. За производството на около 1 кг сирене са необходими 10 кг мляко....
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеСиренето Асиаго - история, производство и поднасяне
26 Февр.
Произход на сиренето Асиаго. Видове сирене Асиаго Началото на това сирене е поставено на платото Asiago от италиански овчари, които най-напред го произвеждали от овче мляко....
Сирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинираСирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинира
16 Февр.
След завръщането си у дома, тя започва да прави експерименти за производство на нов вид сирене. В резултат на което се появява и сирене Хаварти, притежаващо сладникав вкус с усещане на лешник....
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сирена
24 Ноем.
На френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо. Характеристики на сиренето Шаури Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
Проволоне се произвежда като моцарелата – т.е. с разтегната сгъстена част от сместа за сирене. При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
С 16 000 тона е намаляло производството на сирене у насС 16 000 тона е намаляло производството на сирене у нас
07 Юли
През последните 10 години производството на сирене в страната е намаляло с 16 000 тона, показват данните на Министерството на земеделието и храните....
Сиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в светаСиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в света
14 Март
Уисконсин е известен и като щата на сиренето, защото от години е лидер в неговото производство. Американците от този район се славят и като най-големите фенове на сиренето в САЩ....
Храни за производство на албуминХрани за производство на албумин
14 Юни
Ето кои са богатите на протеин храни: - хранителен желатин - съдържа цели 88 грама протеини на 100 грама желатин; - хлебна мая - съдържа 48 грама на 100 грама; - сирене пармезан - 39 грама/100 грама; - червено месо...
СиренеСирене
11 Август
3
В зависимост от начина на производство сиренето съдържа от 10 до 30% белтъчни вещества....
Специфики и производство на тъмната бираСпецифики и производство на тъмната бира
12 Март
Както знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
18 Ноем.
Суровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
Какво значи досъдебно производство?Какво значи досъдебно производство?
29 Дек.
Досъдебното производство е една от двете фази на наказателния процес в България. От самото му име може да се тълкува, че той е първоначалният етап на производството, образувано до финалното явяване в съда....
Сирене на фурнаСирене на фурна
09 Юли
Сиренето на фурна е много вкусно....
Капаните на бялото сиренеКапаните на бялото сирене
27 Окт.
Ползи от бялото сирене Като ползи за здравето от сиренето ни могат да се отбележат, че сиренето е чудесен източник на калций, мазнини и протеини....
Любимото сирене на баскитеЛюбимото сирене на баските
10 Окт.
Можете да се насладите на това уникално сирене, като нарежете сиренето на тънки ивици с конфитюр от черни череши. Носител е на бронзов медал на Concours Général Agricole 2020....
Сирене ГрюерСирене Грюер
30 Май
История на Грюер Кръстено на името на едноименния район в кантон Фрибург, за историята на Грюер свидетелства запазен документ от 1115 г., който описва технологията на производство на сиренето....
Сирене СтилтънСирене Стилтън
30 Май
Интересен факт е, че през 2011 година започва производството на коледно сирене, което има инжектирано злато в него....
Сирене БриСирене Бри
30 Май
1
Производството на Бри може да стане както от пълномаслено, така и от обезмаслено краве мляко, подсирено с мая за сирене при телесна температура на млякото....