Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Производство на сирене КачокавалоТези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
25 Август
Какво става, когато производството на мелатонин намаляваВ определен момент производството на мелатонин достига своя максимум. Така в 21 ч. нивото на хормона се повишава и към 2 часа сутринта достига своя връх. Към 9 часа сутринта постепенно намалява....
16 Август
Българинът изхвърля 7 000 тона хранаБългаринът изхвърля над 7 000 тона храна след всеки празник. Това предстои да се повтори и след Гергьовден.
Ресторанти, домакинствата и хотели - това са трите основни компонента, които генерират основната част от...
02 Май
Датска компания дарява 15 тона сирене на българи в нуждаДатска компания за млечни изделия ще дари 15 тона сирене за бедните българи, които ще постъпят в Българската хранителна банка и ще бъдат раздадени на нуждаещите се....
09 Ноем.
1
БАБХ спипа 10 тона ГМО соя у насОт Българската агенция по безопасност на храните са задържали близо 10 тона генномодифицирана соя, продавана в Бургас. Направените изследвания са показали, че съдържането на ГМО надвишава с 5% стандартите.
Това е в разрез...
22 Окт.
Хиляда тона оранжерийни краставици със сертификат у насСтана ясно, че оранжерийните краставици родно производство са с много висок клас на качество и добри вкусови показатели, отговарящо на продуктовите спецификации или с други думи, на българските стандарти....
25 Април
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаНа френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо.
Характеристики на сиренето Шаури
Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
24 Ноем.
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеПроизход на сиренето Асиаго. Видове сирене Асиаго
Началото на това сирене е поставено на платото Asiago от италиански овчари, които най-напред го произвеждали от овче мляко....
26 Февр.
Сирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинираСлед завръщането си у дома, тя започва да прави експерименти за производство на нов вид сирене.
В резултат на което се появява и сирене Хаварти, притежаващо сладникав вкус с усещане на лешник....
16 Февр.
Сиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в светаУисконсин е известен и като щата на сиренето, защото от години е лидер в неговото производство. Американците от този район се славят и като най-големите фенове на сиренето в САЩ....
14 Март
Производство на ПроволонеПроволоне се произвежда като моцарелата – т.е. с разтегната сгъстена част от сместа за сирене. При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
11 Август
Производство на рокфорПри производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко.
Началото на производството е като при всяко друго сирене....
04 Юли
Производство на пармезанОказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
10 Май
Производство на горгонзолаПроизводството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
28 Ноем.
1
Първият договор за частно складиране на сирене у нас вече е фактПървият по рода си договор по извънредната европейска схема за помощ за частно складиране на някои видове сирена вече е подписан и от България....
23 Март
СиренеВ зависимост от начина на производство сиренето съдържа от 10 до 30% белтъчни вещества....
11 Август
3
Добра новина! Броят на деца с наднормено тегло у нас е намалялБроят на децата с наднормено тегло в България е около 30 процента, което е по-малко в сравнение с изследванията от последните години, заяви доктор Веселка Дулева, национален консултант към министерството на здравеопазването...
30 Ноем.
Храни, които подпомагат производството на колагенС течение на възрастта обаче естественото му производство намалява.
Ето защо трябва да открием начин да си го набавяме от външен фактор....
02 Септ.
Как се потиска производството на грелинна грелин;
- Стимулиране на производството на хормони, които са негови антагонисти - като хормоните на ситостта и други....
16 Март
Храни, които стимулират производството на колагенС понижаването на колагена намалява свежият вид и еластичност на кожата....
13 Май
Какво помага за производството на кератин?Бобът успешно стимулира производството на кератин.
Други храни, стимулиращи синтеза на кератин, са:
- леща;
- слънчогледови семки;
- пуешки гърди;
- брюкселско зеле;
- телешки черен дроб....
16 Юли
Капаните на бялото сиренеПолзи от бялото сирене
Като ползи за здравето от сиренето ни могат да се отбележат, че сиренето е чудесен източник на калций, мазнини и протеини....
27 Окт.
Любимото сирене на баскитеМожете да се насладите на това уникално сирене, като нарежете сиренето на тънки ивици с конфитюр от черни череши. Носител е на бронзов медал на Concours Général Agricole 2020....
10 Окт.
Спирането на солта намалява ли целулита?Спирането на солта намалява ли целулита?
Диетата и спазването на здравословен хранителен режим е от ключово значение за възстановяване еластичността на кожата и премахването на портокаловата кожа....
10 Юли