Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Какво става, когато производството на мелатонин намаляваКакво става, когато производството на мелатонин намалява
16 Август
В определен момент производството на мелатонин достига своя максимум. Така в 21 ч. нивото на хормона се повишава и към 2 часа сутринта достига своя връх. Към 9 часа сутринта постепенно намалява....
Българинът изхвърля 7 000 тона хранаБългаринът изхвърля 7 000 тона храна
02 Май
Българинът изхвърля над 7 000 тона храна след всеки празник. Това предстои да се повтори и след Гергьовден. Ресторанти, домакинствата и хотели - това са трите основни компонента, които генерират основната част от...
Датска компания дарява 15 тона сирене на българи в нуждаДатска компания дарява 15 тона сирене на българи в нужда
09 Ноем.
1
Датска компания за млечни изделия ще дари 15 тона сирене за бедните българи, които ще постъпят в Българската хранителна банка и ще бъдат раздадени на нуждаещите се....
БАБХ спипа 10 тона ГМО соя у насБАБХ спипа 10 тона ГМО соя у нас
22 Окт.
От Българската агенция по безопасност на храните са задържали близо 10 тона генномодифицирана соя, продавана в Бургас. Направените изследвания са показали, че съдържането на ГМО надвишава с 5% стандартите. Това е в разрез...
Хиляда тона оранжерийни краставици със сертификат у насХиляда тона оранжерийни краставици със сертификат у нас
25 Април
Стана ясно, че оранжерийните краставици родно производство са с много висок клас на качество и добри вкусови показатели, отговарящо на продуктовите спецификации или с други думи, на българските стандарти....
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сирена
24 Ноем.
На френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо. Характеристики на сиренето Шаури Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеСиренето Асиаго - история, производство и поднасяне
26 Февр.
Произход на сиренето Асиаго. Видове сирене Асиаго Началото на това сирене е поставено на платото Asiago от италиански овчари, които най-напред го произвеждали от овче мляко....
Сирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинираСирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинира
16 Февр.
След завръщането си у дома, тя започва да прави експерименти за производство на нов вид сирене. В резултат на което се появява и сирене Хаварти, притежаващо сладникав вкус с усещане на лешник....
Сиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в светаСиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в света
14 Март
Уисконсин е известен и като щата на сиренето, защото от години е лидер в неговото производство. Американците от този район се славят и като най-големите фенове на сиренето в САЩ....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
Проволоне се произвежда като моцарелата – т.е. с разтегната сгъстена част от сместа за сирене. При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Първият договор за частно складиране на сирене у нас вече е фактПървият договор за частно складиране на сирене у нас вече е факт
23 Март
Първият по рода си договор по извънредната европейска схема за помощ за частно складиране на някои видове сирена вече е подписан и от България....
СиренеСирене
11 Август
3
В зависимост от начина на производство сиренето съдържа от 10 до 30% белтъчни вещества....
Добра новина! Броят на деца с наднормено тегло у нас е намалялДобра новина! Броят на деца с наднормено тегло у нас е намалял
30 Ноем.
Броят на децата с наднормено тегло в България е около 30 процента, което е по-малко в сравнение с изследванията от последните години, заяви доктор Веселка Дулева, национален консултант към министерството на здравеопазването...
Храни, които подпомагат производството на колагенХрани, които подпомагат производството на колаген
02 Септ.
С течение на възрастта обаче естественото му производство намалява. Ето защо трябва да открием начин да си го набавяме от външен фактор....
Как се потиска производството на грелинКак се потиска производството на грелин
16 Март
на грелин; - Стимулиране на производството на хормони, които са негови антагонисти - като хормоните на ситостта и други....
Храни, които стимулират производството на колагенХрани, които стимулират производството на колаген
13 Май
С понижаването на колагена намалява свежият вид и еластичност на кожата....
Какво помага за производството на кератин?Какво помага за производството на кератин?
16 Юли
Бобът успешно стимулира производството на кератин. Други храни, стимулиращи синтеза на кератин, са: - леща; - слънчогледови семки; - пуешки гърди; - брюкселско зеле; - телешки черен дроб....
Сирене на фурнаСирене на фурна
09 Юли
Сиренето на фурна е много вкусно....
Капаните на бялото сиренеКапаните на бялото сирене
27 Окт.
Ползи от бялото сирене Като ползи за здравето от сиренето ни могат да се отбележат, че сиренето е чудесен източник на калций, мазнини и протеини....
Любимото сирене на баскитеЛюбимото сирене на баските
10 Окт.
Можете да се насладите на това уникално сирене, като нарежете сиренето на тънки ивици с конфитюр от черни череши. Носител е на бронзов медал на Concours Général Agricole 2020....
Спирането на солта намалява ли целулита?Спирането на солта намалява ли целулита?
10 Юли
Спирането на солта намалява ли целулита? Диетата и спазването на здравословен хранителен режим е от ключово значение за възстановяване еластичността на кожата и премахването на портокаловата кожа....