Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Невероятната сициалианска кухня: Любими ястия и рецептиРазбира се, щом става въпрос за сицилианската кухня, няма как да пропуснем и рибата и морските дарове....
12 Август
Сицилианска капонатаПатладжаните се обелват и се нарязват на кубчета. Поръсват се със сол и се оставят да пуснат горчилката. Измиват се и се подсушават. В тиган се загрява малко зехтин и патладжаните се изпържват. Ако е необходимо се добавя...
30 Юни
Сицилианска лазаняВсички зеленчуци се нарязват на тънко и се задушават за около 15 мин на бавен огън, като бъркаме непрекъснато.
Към зеленчуците добавяме каймата, обелените домати, виното, бульона и доматеното пюре. Подправяме на вкус...
28 Януари
9
Сицилианска капонатаПатладжанът се нарязва на кубчета и се слага в купа с подсолена вода, за да излезе горчивината му. Тиквичката също се нарязва на кубчета и заедно с отцедения патладжан се нарежда в тава, застлана с хартия за печене. Зеленчуците...
09 Май
Лесна сицилианска касатаБадемите се варят 2 минути, отцеждат се и се маха ципата. Измиват се и се пекат на сух тиган 6 минути при непрекъснато бъркане. Смилат се. От 200 г захар и 150 милилитра вода се вари гъст сироп, добавят се бадемите и се нагрява...
02 Януари
Аранчини - сицилианска улична хранаСервирайте това традиционно ястие от сицилианската кухня (и въобще италианската кухня) горещо, с доматен сос. Приятен апетит!...
26 Март
Сицилианска брускета с патладжаниПатладжаните се разрязват на дълго и се пекат 10 минути на скара с разрязаната част нагоре. Обелват се, меката част се пасира заедно с нарязаните скилидки чесън.
Лютата чушка се реже на ситно, добавя се заедно със солта...
09 Юни
Сицилианска салата от броколиБроколите се измиват, разделят се на съцветия, а стъблата се нарязват на едро. Всичко се залива със солена вода и се вари 5 минути. Отцежда се.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в половината масло до светлозлатист...
03 Септ.
1
Сицилианска салата с пастаМакароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се промиват със студена вода. Оставят се да се изцедят добре. Отделно се сваряват морковите, гъбите и целината. Нарязват се на кубчета и се добавят към макароните....
19 Февр.
Сицилианска супа от мерлузаВ тенджерата се слага олиото и към него се прибавят дребно нарязаният лук, чесънът на парченца и половината от доматите, нарязани на кубчета.
Всичко се задушава до омекване на лука и сгъстяване на доматите. Добавя се...
02 Април
Традиционна сицилианска коледна бисквиткаВярно е и това, че ръцете изцяло се покриват с какаовото тесто, но това е малкото удоволствие от приготвянето на тази малка, вкусна, ароматна традиционна сицилианска коледна бисквитка....
18 Дек.
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Месна сицилианска салата на скараПриготвя се дресинг, като беконът се запържва до златисто. Вади се от тигана и се запържва брашното, като постепенно се добавят 100 милилитра вода, оцетът и захарта.
След като сместа се сгъсти, се добавя солта и черният...
26 Юли
Сицилианска салата с телешко месоПортокалът се обелва и се разделя на парчета. Авокадото се обелва, маха се костилката и плодът се реже на резени, като се напръсква с лимонов сок.
Месото и целината се режат на тънки резени, добавя се авокадото и портокалът...
31 Май
Скариди саганаки от моята кухняСкаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Козуначени кифли от моята кухняФурна - 160-170 градуса.
Плоска тава с хартия за печене.
Работи се с миксер!
СТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
13 Окт.
3
Сицилианска торта с кафе и джинджифилЯйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното и се замесва тесто. Разделя се на две и се пекат два блата на 180 градуса - по около 35 минути. Всеки блат се реже на две, така че да се получат четири блата.
Пудрата...
31 Юли