Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Невероятната сициалианска кухня: Любими ястия и рецептиНевероятната сициалианска кухня: Любими ястия и рецепти
12 Август
Разбира се, щом става въпрос за сицилианската кухня, няма как да пропуснем и рибата и морските дарове....
Сицилианска капонатаСицилианска капоната
30 Юни
Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета. Поръсват се със сол и се оставят да пуснат горчилката. Измиват се и се подсушават. В тиган се загрява малко зехтин и патладжаните се изпържват. Ако е необходимо се добавя...
Сицилианска лазаняСицилианска лазаня
28 Януари
9
Всички зеленчуци се нарязват на тънко и се задушават за около 15 мин на бавен огън, като бъркаме непрекъснато. Към зеленчуците добавяме каймата, обелените домати, виното, бульона и доматеното пюре. Подправяме на вкус...
Сицилианска капонатаСицилианска капоната
09 Май
Патладжанът се нарязва на кубчета и се слага в купа с подсолена вода, за да излезе горчивината му. Тиквичката също се нарязва на кубчета и заедно с отцедения патладжан се нарежда в тава, застлана с хартия за печене. Зеленчуците...
Лесна сицилианска касатаЛесна сицилианска касата
02 Януари
Бадемите се варят 2 минути, отцеждат се и се маха ципата. Измиват се и се пекат на сух тиган 6 минути при непрекъснато бъркане. Смилат се. От 200 г захар и 150 милилитра вода се вари гъст сироп, добавят се бадемите и се нагрява...
Аранчини - сицилианска улична хранаАранчини - сицилианска улична храна
26 Март
Сервирайте това традиционно ястие от сицилианската кухня (и въобще италианската кухня) горещо, с доматен сос. Приятен апетит!...
Сицилианска брускета с патладжаниСицилианска брускета с патладжани
09 Юни
Патладжаните се разрязват на дълго и се пекат 10 минути на скара с разрязаната част нагоре. Обелват се, меката част се пасира заедно с нарязаните скилидки чесън. Лютата чушка се реже на ситно, добавя се заедно със солта...
Сицилианска салата от броколиСицилианска салата от броколи
03 Септ.
1
Броколите се измиват, разделят се на съцветия, а стъблата се нарязват на едро. Всичко се залива със солена вода и се вари 5 минути. Отцежда се. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в половината масло до светлозлатист...
Сицилианска салата с пастаСицилианска салата с паста
19 Февр.
Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се промиват със студена вода. Оставят се да се изцедят добре. Отделно се сваряват морковите, гъбите и целината. Нарязват се на кубчета и се добавят към макароните....
Сицилианска супа от мерлузаСицилианска супа от мерлуза
02 Април
В тенджерата се слага олиото и към него се прибавят дребно нарязаният лук, чесънът на парченца и половината от доматите, нарязани на кубчета. Всичко се задушава до омекване на лука и сгъстяване на доматите. Добавя се...
Традиционна сицилианска коледна бисквиткаТрадиционна сицилианска коледна бисквитка
18 Дек.
Вярно е и това, че ръцете изцяло се покриват с какаовото тесто, но това е малкото удоволствие от приготвянето на тази малка, вкусна, ароматна традиционна сицилианска коледна бисквитка....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Месна сицилианска салата на скараМесна сицилианска салата на скара
26 Юли
Приготвя се дресинг, като беконът се запържва до златисто. Вади се от тигана и се запържва брашното, като постепенно се добавят 100 милилитра вода, оцетът и захарта. След като сместа се сгъсти, се добавя солта и черният...
Сицилианска салата с телешко месоСицилианска салата с телешко месо
31 Май
Портокалът се обелва и се разделя на парчета. Авокадото се обелва, маха се костилката и плодът се реже на резени, като се напръсква с лимонов сок. Месото и целината се режат на тънки резени, добавя се авокадото и портокалът...
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен. Източник: Cause It`s Always Delicious Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Млечната баница от моята кухня е чудна! Източник: Моята майка Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
Фурна - 160-170 градуса. Плоска тава с хартия за печене. Работи се с миксер! СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
Сицилианска торта с кафе и джинджифилСицилианска торта с кафе и джинджифил
31 Юли
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното и се замесва тесто. Разделя се на две и се пекат два блата на 180 градуса - по около 35 минути. Всеки блат се реже на две, така че да се получат четири блата. Пудрата...