Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Пица у домаБрашното се изсипва в тава, в която ще се меси. В него оформяме кладенче и там изсипваме останалите продукти. Леко замесваме, докато се оформи тестото. Не е нужно да втсасва, тъй като е замесено със сода.
Разточваме го...
21 Април
Съвети за приготвяне на рибаЗа да има изпечената риба невероятен аромат, а вкусовите й качества да се подобрят, можете да се възползвате от някои кулинарни хитринки.
Преди да изпечете рибата, покрийте я с резенчета лимон или портокал и добавете...
16 Май
Съвети за приготвянето на рибаЕдин от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио.
Налейте около пет сантиметра вода в долната част на...
17 Юли
Домашно опушване на месоПроцедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като димът не може да гарантира пълното му съхраняване. Това е много важно за пушеното месо....
06 Дек.
Как се опушва риба?За качественото опушване на риба ви трябва риба (скумрия, бяла риба), сол, дървени стърготини, съд за опушване и мерак. Преди същинското опушване рибата трябва да бъде осолена....
26 Окт.
Полезни съвети за готвене на рибаОсвен нашите съвети за вкусна риба, предлагаме да разгледаш още как да си приготвиш:
- вкусен шаран;
- неустоим лаврак;
- или пъстърва на фурна;...
22 Май
Бързи и лесни бургери у домаПодрежда ги върху скарата и ги посолявам на вкус, докато се пекат. След като са готови, подреждам и разрязаните на две питки, за да се запекат....
27 Окт.
Методи за опушване на месаОпушването на меса се използва от древни времена, за да се запазят по-дълго годни. Освен това, по този начин им се придават специфичен вкус и аромат.
Има няколко вида опушване....
09 Април
Съвети за приготвяне на прясна риба ТонПрясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не е много разпространена, но все пак има интересни рецепти с нея. Можем да я приготвим на скара, пържена, грил тиган, на фурна, в салати и с различни сосове...
21 Април
Опушване на пиле в домашни условияЗа опушването ще ви трябват:
- Голяма 3-4 литрова тенджера с дебело дъно и капак (имайте предвид, че този съд ще ползвате завинаги само за такава цел, за нищо друго);
- Стърготини (специални, само за опушване);...
18 Май
Риба на плочаС помощта на остър нож се правят по три прореза от двете страни върху кожата на ципурата (може и друг вид риба), след което се намазва отвътре и от вън с приготвената смес....
17 Юли
1
Риба на грилОсолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук.
Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
25 Май
Риба на параСложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
10 Март
1
Риба на шишПочиствате рибата и я режете на порции. По желание може да овкусите вътрешността на рибите и да ги нанижете цели.
Овкусявате със сол и черен пипер....
22 Февр.
Риба на грилОсолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук.
Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
25 Май
Съвети за поднасяне на риба и морски даровеРибните ястия са неделима част от празничната маса. Това се обяснява с факта, че рибата и приготвените от нея кулинарни шедьоври са много разнообразни и добре се съчетават по вкус и цвят с различни зеленчуци и други ...
29 Май
Съвети за избор на осветление за домаЕто важни съвети за избор на осветление за дома.
Основно осветление
Основни източници на светлина са необходими за всяко помещение. Те трябва да бъдат и лесно достъпни и функционални....
27 Ноем.
Съвети за предпазване на дома от крадциСледвайте тези 10 топ съвети, за да си осигурите спокойствие, независимо дали сте у дома или извън града. Ако ли не, остава да разчитате на добър късмет....
01 Февр.
Съвети за отглеждането на кротон у домаИ тук на помощ идват нашите полезни съвети за успешно отглеждане на кротон у дома....
15 Май
Съвети при осоляване на каймаКогато приготвите дадено ястие, след като го опитате и ви се стори не достатъчно солено, е лесно да му добавите малко сол. Не така обаче стои въпросът с каймата. Как трябва да я осоляваме и колко сол се слага, ще разберем...
14 Дек.
Едра риба на фурнаПечем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
За плънката накисваме сушените домати в топла вода за 10 минути.
В нагорещен сух тиган запържваме до златисто нарязания на ивици бекон....
15 Май
Риба тон на фурнаПече се на предварително загряна на 180 градуса фурна под фолио. Накрая фолиото се маха, за да хване лек загар....
25 Май
1
Бяла риба на фурнаВърху вече задушените продукти подредете филетата от риба, овкусени по желание.
Разтворете гъбената супа в оказаното количество вода и изсипете върху рибата, полейте с останалата мазнина....
12 Дек.
1