Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Пица у домаПица у дома
21 Април
Брашното се изсипва в тава, в която ще се меси. В него оформяме кладенче и там изсипваме останалите продукти. Леко замесваме, докато се оформи тестото. Не е нужно да втсасва, тъй като е замесено със сода. Разточваме го...
Съвети за приготвяне на рибаСъвети за приготвяне на риба
16 Май
За да има изпечената риба невероятен аромат, а вкусовите й качества да се подобрят, можете да се възползвате от някои кулинарни хитринки. Преди да изпечете рибата, покрийте я с резенчета лимон или портокал и добавете...
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
17 Юли
Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио. Налейте около пет сантиметра вода в долната част на...
Домашно опушване на месоДомашно опушване на месо
06 Дек.
Процедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като димът не може да гарантира пълното му съхраняване. Това е много важно за пушеното месо....
Как се опушва риба?Как се опушва риба?
26 Окт.
За качественото опушване на риба ви трябва риба (скумрия, бяла риба), сол, дървени стърготини, съд за опушване и мерак. Преди същинското опушване рибата трябва да бъде осолена....
Полезни съвети за готвене на рибаПолезни съвети за готвене на риба
22 Май
Освен нашите съвети за вкусна риба, предлагаме да разгледаш още как да си приготвиш: - вкусен шаран; - неустоим лаврак; - или пъстърва на фурна;...
Бързи и лесни бургери у домаБързи и лесни бургери у дома
27 Окт.
Подрежда ги върху скарата и ги посолявам на вкус, докато се пекат. След като са готови, подреждам и разрязаните на две питки, за да се запекат....
Методи за опушване на месаМетоди за опушване на меса
09 Април
Опушването на меса се използва от древни времена, за да се запазят по-дълго годни. Освен това, по този начин им се придават специфичен вкус и аромат. Има няколко вида опушване....
Съвети за приготвяне на прясна риба ТонСъвети за приготвяне на прясна риба Тон
21 Април
Прясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не е много разпространена, но все пак има интересни рецепти с нея. Можем да я приготвим на скара, пържена, грил тиган, на фурна, в салати и с различни сосове...
Опушване на пиле в домашни условияОпушване на пиле в домашни условия
18 Май
За опушването ще ви трябват: - Голяма 3-4 литрова тенджера с дебело дъно и капак (имайте предвид, че този съд ще ползвате завинаги само за такава цел, за нищо друго); - Стърготини (специални, само за опушване);...
Риба на плочаРиба на плоча
17 Юли
1
С помощта на остър нож се правят по три прореза от двете страни върху кожата на ципурата (може и друг вид риба), след което се намазва отвътре и от вън с приготвената смес....
Риба на грилРиба на грил
25 Май
Осолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук. Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
Риба на параРиба на пара
10 Март
1
Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
Риба на шишРиба на шиш
22 Февр.
Почиствате рибата и я режете на порции. По желание може да овкусите вътрешността на рибите и да ги нанижете цели. Овкусявате със сол и черен пипер....
Риба на грилРиба на грил
25 Май
Осолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук. Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
Съвети за поднасяне на риба и морски даровеСъвети за поднасяне на риба и морски дарове
29 Май
Рибните ястия са неделима част от празничната маса. Това се обяснява с факта, че рибата и приготвените от нея кулинарни шедьоври са много разнообразни и добре се съчетават по вкус и цвят с различни зеленчуци и други ...
Съвети за избор на осветление за домаСъвети за избор на осветление за дома
27 Ноем.
Ето важни съвети за избор на осветление за дома. Основно осветление Основни източници на светлина са необходими за всяко помещение. Те трябва да бъдат и лесно достъпни и функционални....
Съвети за предпазване на дома от крадциСъвети за предпазване на дома от крадци
01 Февр.
Следвайте тези 10 топ съвети, за да си осигурите спокойствие, независимо дали сте у дома или извън града. Ако ли не, остава да разчитате на добър късмет....
Съвети за отглеждането на кротон у домаСъвети за отглеждането на кротон у дома
15 Май
И тук на помощ идват нашите полезни съвети за успешно отглеждане на кротон у дома....
Съвети при осоляване на каймаСъвети при осоляване на кайма
14 Дек.
Когато приготвите дадено ястие, след като го опитате и ви се стори не достатъчно солено, е лесно да му добавите малко сол. Не така обаче стои въпросът с каймата. Как трябва да я осоляваме и колко сол се слага, ще разберем...
Едра риба на фурнаЕдра риба на фурна
15 Май
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. За плънката накисваме сушените домати в топла вода за 10 минути. В нагорещен сух тиган запържваме до златисто нарязания на ивици бекон....
Хрупкава риба на тиганХрупкава риба на тиган
18 Септ.
Хрупкавата риба на тиган е готова....
Риба тон на фурнаРиба тон на фурна
25 Май
1
Пече се на предварително загряна на 180 градуса фурна под фолио. Накрая фолиото се маха, за да хване лек загар....
Бяла риба на фурнаБяла риба на фурна
12 Дек.
1
Върху вече задушените продукти подредете филетата от риба, овкусени по желание. Разтворете гъбената супа в оказаното количество вода и изсипете върху рибата, полейте с останалата мазнина....