Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традиционни френски франзелиТрадиционните френски франзели ще ви пренесат в изтънчената френска атмосфера със своя невероятни вкус.
Първата стъпка от приготвянето им е пресяването на брашното....
23 Март
Традиционни френски маслени кроасаниТрадиционните френски маслени кроасани са перфектната романтична закуска за вашата половинка. За да ги приготвите ще ви трябва плоска тава и миксер.
Изсипете сухите съставки - брашно, сол, мая в купата на миксера....
18 Март
Традиционни френски супиРецептите на френските супи са едни от най-оригиналните и интересни в кухнята на французите. Френските супи са леки и приятни.
Една от най-известните френски супи е буйабес....
22 Юли
Традиционни френски хлябовеКласически френски хляб багета
Необходими продукти: 680 г брашно, 2 ч.л. сол, 7 г суха мая за хляб, 460 мл хладка вода
Начин на приготвяне: Всички продукти се смесват в голяма купа....
21 Март
Суперхраните сред традиционните български продуктиЗатова пък в нашата кухня и по нашите ширини има продукти, които също са с отлични здравословни свойства и които можем да си закупим на далеч по-достъпни цени....
05 Януари
Популярни продукти в Италия, които са емблеми на местната кулинарияКъм емблематичните продукти трябва да се добавят и различните видове италиански сирена като Пармезан, Грана Падано, Моцарела, Маскарпоне, Качота и др., които успешно съперничат на изисканите френски вкусове....
27 Окт.
Кекс с малко продуктиРазбиваме с миксер майонезата и захарта.
Постепенно добавяме водата, брашното, есенцията и бакпулвера при постоянно разбиване.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем на 200 градуса до готовност.
Поръсваме...
10 Март
Кекс без млечни продуктиЯйцата се разбиват заедно със захарта на пяна с миксер. После се добавят олио и вода. Продължава се с разбъркването с тел.
След това се добавят бакпулвер, ванилия, канела и сода. Брашното се добавя по малко и постепенно...
25 Август
Торта без млечни продуктиПърво се приготвя блатът - орехите се накисват във вода за около 3-4 часа. След това се отцеждат, измиват със студена вода, изсушават се във фурната на 50 градуса. След това се смилат фино в блендер.
За украса на тортата...
14 Септ.
Салата с млечни продуктиДобре е да изчакате около час, преди да сервирате, за да се смесят по-добре продуктите, но за тази оставете сместа в хладилник.
Наслагвате в чинии....
16 Април
Козунак с домашни продуктиПродуктите ви трябва да са на стайна температура, а млякото - топло, но не горещо, да ви трае пръстът.
Активирайте маята с малко захар, мляко и брашно....
16 Април
Традиционни ямболски милинкиТези традиционни ямболски милинки се консумират топли за закуска!...
27 Юли
Традиционни сливенски милинкиТрадиционни сливенски милинки като от едно време.
В голяма купа налейте затоплените вода и прясно мляко. Натрошете маята и разбъркайте да се разтвори напълно....
30 Януари
Традиционни италиански еклериВ тенджера сложете прясното мляко, водата, маслото, захарта и солта.
Изчакайте да заври и махнете от котлона.
Добавете брашното, като бъркате с дървена лъжица до хомогенно тесто.
Добавете яйцата едно по едно,...
18 Август
1
Традиционни немски геврециПоръсете с морска сол тези традиционни немски гевреци.
Изпечете гевреците (претцели) в предварително загрята фурна до 220 градуса. Печете 10-15 минути до златист загар....
25 Дек.
Традиционни картофени кюфтетаГарнирайте традиционните картофени кюфтета със салата по избор....
14 Окт.
10
Традиционни немски масленкиОмесете брашното, маста, маслото, ванилията, захарта, содата и 2 с.л. вода.
Разделете полученото тесто на 2 части, като към едната прибавете какаото.
Разточете двете теста на фитили, а след това ги съберете. От получилото...
10 Март
Традиционни грузински чебурекиПържете традиционните грузински чебуреки до златисто и им се насладете.
Добър апетит!...
29 Юни