Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Арабско кафеАрабско кафе
10 Май
Сложете водата да се загрее на котлона в съд и малко преди да кипне сложете всички съставки. Сварете кафето, като го кипнете няколко пъти, оттегляйки го от котлона всеки път, когато стигне до ръба на джезвето....
Традицията по поднасянето и съчетаването на БожолеТрадицията по поднасянето и съчетаването на Божоле
28 Юли
Традиция при Божоле Въпреки че Божоле Нуво не е единствено, то все още представлява една трета от общото производство на Божоле, или 55 милиона бутилки вино всяка година....
Арабско реванеАрабско реване
12 Окт.
5
Използвайте сока на компот от кайсии, праскови или други плодове....
Арабско кюфтеАрабско кюфте
30 Май
Арабското кюфте се пече 40-45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Арабско реванеАрабско реване
12 Окт.
5
Използвайте сока на компот от кайсии, праскови или други плодове....
Законите в приготвянето и консумацията на кафеЗаконите в приготвянето и консумацията на кафе
23 Май
По-дългото приготвяне притъпява освежаващия, тонизиращ ефект на кафето....
Традициите в пиенето на кафе във ВиенаТрадициите в пиенето на кафе във Виена
27 Януари
Виенчани веднага създали традиция да се пие кафе, която превърнали в изискан ритуал....
Видовете кафе според начина на приготвянеВидовете кафе според начина на приготвяне
30 Юни
Технологията на приготвяне тук е доста по-различна от начина на приготвяне на еспресото....
Басбуса - Арабско реванеБасбуса - Арабско реване
10 Дек.
1
Оставете за поне 6 часа, да се сиропира, най-добре консумирайте на другия ден. Басбуса - Арабското реване е готово....
Традицията на чаяТрадицията на чая
24 Септ.
1
Традицията да се пие чай пристигнала в различни страни по света от Китай, по-точно от провинция Юннан, от град Лиджиан, който се намирал в началото на Пътя на коприната....
Златни правила за приготвяне на турско кафеЗлатни правила за приготвяне на турско кафе
27 Април
2
Локумът е почти задължителна част от традицията в поднасянето на ароматното турско кафе. Обикновено се използват медни кафеничета, които трябва да бъдат добре излъскани....
Кафе Арабика - какво трябва да знаемКафе Арабика - какво трябва да знаем
27 Ноем.
Това е кафето Арабика, познато и като арабско кафе, за което ще ви разкажем малко по-подробно....
Кодрит Кадир - Арабско изкушениеКодрит Кадир - Арабско изкушение
16 Ноем.
8
Кодрит Кадирът - Арабско изкушение е готов. Невероятен вкус! Забележка: Ето и вариант за класически кодрит кадир....
Арабско Реване с КакаоАрабско Реване с Какао
28 Март
Пригответе сиропчето, като поставите всички продукти за него на умерен до силен огън, варете 10 минути и оставете да се охлади. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем....
Арабско реване с какаоАрабско реване с какао
05 Март
Прибавяме към жълтъците настърганата кора от лимон, ванилията и захарта и разбиваме на пяна. Белтъците разбиваме на сняг и ги прибавяме към жълтъците. Прибавяме гриса и маслото, като леко разбъркваме....
Арабско реване с грисАрабско реване с грис
02 Февр.
15
Сложете да се пече за около 20 минути на умерена фурна. Готовото реване се изважда, охлажда се и се залива с горещ захарен сироп. Страхотна рецепта за реване, което ще ви стане любимо....
Арабско сладко от патладжаниАрабско сладко от патладжани
08 Окт.
1
Надупчете ги на гъсто с клечка за зъби, посолете ги и ги оставете за 1 нощ в хладилник, докато се отцедят от горчивия сок. На следващия ден ги измийте добри и ги бланширайте във вряла вода за 5 минути....
Кафе Арабика и кафе Робуста - каква е разликата?Кафе Арабика и кафе Робуста - каква е разликата?
08 Май
От общото производство на Арабика и Робуста, Арабика е около 70%, Робуста е 30%. Причините за популярността на Арабика са много. Като за начало - Арабика е просто по-вкусна....
Пинизи при поднасянето на ракияПинизи при поднасянето на ракия
11 Юни
Масата при поднасяне на ракиите трябва да се нарежда по един от следните два начина: 1. Приготвените мезета се нареждат в общ съд. Добре е този съд да е стъклен с преградки за отделяне на различните мезета....
Тънкости при поднасянето на виноТънкости при поднасянето на вино
22 Май
Прочети също за температурата на поднасяне на виното или научи повече за отлежаването на виното....
Кафе Мокачино на пластовеКафе Мокачино на пластове
22 Август
На дъното се слага топингът шоколад. Млякото се сипва в желязно канче, за да се загрее. Топли се с тръбата за топла пара на кафемашината. Предварително трябва да се изкара водата, за да има само топъл въздух....
Италиански бисквити за кафе с вкус на кафеИталиански бисквити за кафе с вкус на кафе
18 Окт.
3
Отделете с остър нож 1 шушулка ванилия от средата и отстранете семките, като ги остържете с върха на ножа. Загрейте фурната си на 160 °C! Първо, сложете брашното и ванилията в купа за месене на тесто....
Шведско яйчено кафе - съвети и начини на приготвянеШведско яйчено кафе - съвети и начини на приготвяне
10 Януари
1
То се е превърнало в традиция за лютеранските църковни събрания на скандинавските американци в Средния Запад, наречена "църковно сутеренно кафе"....
Основни видове кафе спрямо метода им на приготвянеОсновни видове кафе спрямо метода им на приготвяне
25 Окт.
За приготвянето му най-често се използват капкова кафе машина или такава с филтър....
Каква е разликата между кафе Арабика и кафе РобустаКаква е разликата между кафе Арабика и кафе Робуста
04 Април
Приготвянето на чаша ароматно кафе е превърнато почти в изкуство от майсторите - баристи. Какви са вкусовите качества на кафето обаче зависи от това дали ще изберем Арабика или Робуста....