Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при готвенето в гювечВсе пак, макар наистина лесно и изключително вкусно, готвенето в гювеч изисква и някой основни познания. Ето кои са те:
1....
02 Февр.
Тънкости при готвене на аспержиПреди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
01 Април
1
Тънкости при готвене на мусакаНай-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
03 Април
1
Тънкости при готвене с говежда лойГовеждата лой в готвенето
Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
13 Ноем.
Тънкости и грешки при готвене с МултикукърТози трик ще допринесе за ускоряване на процеса на готвене;
С тези съвети със сигурност готвенето с Мултикукър ще ви бъде по-приятно и лесно....
10 Февр.
Гювеч с агнешкоПресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се.
Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
26 Януари
1
Гювеч с патладжаниНарежете патладжанът на кубчета, посолете и го оставете да се отцеди от горчилката. Междувременно нарежете лука, чушките и картофите. Измийте добре патладжаните.
В малко мазнина сипете лука, прибавете чушките и патладжаните...
25 Окт.
Гювеч с лукВ съд с горещо олио отначало запържваме, а след това задушаваме лука, нарязан на полумесеци. В тавичка, намазана с олио, подреждаме един ред домати, нарязани на кръгчета, подсоляваме и поръсваме с 1 с.л. галета.
Слагаме...
10 Юли
Гювеч с картофиПечем гювеча в студена фурна на 200 градуса за 40-50 минути. Вадим го и подправяме със сол и черен пипер.
Връщаме във фурната и запичаме ястието, докато остане на мазнина....
19 Април
1
Гювеч с наденицаПоставяме гювеча в студена фурна и го печем за 60-70 минути на силна фурна.
Сервираме наденица с гарнитура от зеленчуците....
01 Юни
Гювеч с помберЛукът се нарязва и се задушава в мазнина.
Прибавят се и останалите продукти и се налива 1/2 ч.ч. вода.
Бърка се и се държи на огъня около 60-70 минути, докато оризът омекне достатъчно.
Накрая яденето се поръсва...
31 Януари
Гювеч с пилеПрехвърляте в тавичка и печете в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина....
09 Април
Гювеч с бамяСмесете нарязаните зеленчуци в голям гювеч заедно със запържените лук и чесън. По желание добавете и няколко люти чушки.
Размийте доматеното пюре в топличка вода и полейте в гювеча....
30 Окт.
1
Гювеч в гърнеДолейте виното и малко водичка, сложете капака и пъхнете гювеча в гърне да се пече за около 1 час и 30 минути или до готовност на месото.
Разбийте всички съставки за заливката. Махнете капака и залейте в гювеча....
23 Окт.
1
Гювеч с телешкоВ пръстен гювеч редим на пластове първо тиква, после месото с лука и ориза. Най – отгоре слагаме резенчета домати.
Заливаме с бульон, отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна....
20 Март
Гювеч в бурканиЗатворете добре бурканите и стерилизирайте гювеча за 1 час и 30 минути след завиране на водата....
02 Август
Гювеч с агнешкоПресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се.
Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
26 Януари
1
Тънкости при готвенето на грахНяма да бъде истински вкусен гювеч, ако в него не се добави грах, същото е и с ориза със зеленчуци....
18 Януари
Тънкости при готвенето на дивечКогато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
03 Май
Тънкости при готвенето на спанакСпанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий.
Има тъмнозелени листа, които могат...
03 Април
Тънкости при готвенето на зелеТова се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
03 Април
2
Тънкости при готвенето на тофуНай-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
01 Септ.
Тънкости при готвенето на яйцаИ колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им.
Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
30 Март
Домати за готвенеДоматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
10 Окт.