Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тънкости и грешки при готвене с Мултикукър

Тънкости и грешки при готвене с Мултикукър

МаринаМарина
Помощник Готвач
561307
Мултикукър

Мултикукърът вече не е такава новост. Първите такива наподобяващи устройства започнали да се появяват в кухните през 1950. Тогава ги наричали [тенджери под налягане]. Днес почти всяка жена е щастлив собственик на функционален Мултикукър, който е незаменим помощник. Спестява време, усилия и помага да се готви лесно и вкусно.

Въпреки лекотата на използване на тези уреди домакините често правят непростими грешки, които развалят вкуса, текстурата и външния вид на любимите ястия.

- Имайте предвид, че източникът на топлина в Мултикукъра е дъното. Така че най-добре е да се разпределят на дъното продуктите, които трябва да бъдат подложени на топлинна обработка за по-дълго време - например месо или боб;

- Преди готвене на месото в уреда е нужно да го оваляте в брашно, след това да се запържи в тиган. Така месото става по-ароматно и сочно;

- За успешно приготвяне на ястия в Мултикукър следва да се добави нужното количество вода, което е посочено в рецептата. Ако течността не е достатъчно, ястието най-вероятно ще остане сурово;

- Въпреки това не претоварвайте уреда. Продуктите заедно с водата трябва да заемат не повече от две-трети от купата;

Мултикукър

- Ястията, които включват добавянето на алкохол по време на подготовката, обикновено се приготвят без покриване. Ако решите да готвите такова ястие на Мултикукъра, трябва да изберете най-ниската температура. Готви се по-дълго от обикновено;

- Заквасена сметана, мляко и други млечни продукти трябва да се прибавят 30 минути преди края на готвенето ястия;

- Гъби, лук, тиквички и други сочни зеленчуци по време на готвене в уреда пускат много течност, която може да се изпарява чрез отваряне на капака. Този трик ще допринесе за ускоряване на процеса на готвене;

С тези съвети със сигурност готвенето с Мултикукър ще ви бъде по-приятно и лесно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest