Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Правилно варене на оризВарете ориза пет минути на силен огън.
След това намалете котлона до средно и варете две минути. Последните две минути на варенето на ориза трябва да са на съвсем бавен огън. След това изключете котлона....
16 Септ.
16
Тънкости при варене на спагетиПроверявайте от време на време докъде е стигнал процесът на варене и разбърквайте много внимателно спагетите;
8....
04 Януари
22
Тънкости при варене на яйцаАко обичате яйца, освен варени, можете да си направите яйца на очи, бъркани яйца или поширани яйца....
02 Май
2
Черен оризИстория на черен ориз
Черният ориз има много древна история. Древните китайци го наричали императорски ориз....
14 Март
Време за варене на различните видове оризПри варене бланшираният ориз става бял. Бланшираният ориз е готов за около двадесетина минути. Зърната не се слепват.
Кафявият нешлифован ориз е със запазена обвивка, заради която зърната са светлокафяви на цвят....
29 Януари
Ципура на скара с бял и черен оризДокато варим ориза правим плитък разрез от хрилете до опашката на рибата и я пълним с резенчета лимон, овкусяваме я със соев сос и я слагаме да я печем на скара по възможност (може и на оребрен тиган)....
26 Март
Тънкости при варенето на житоВарено жито със стафиди и канела
Необходими продукти:
жито-500 г (грухана пшеница)
канела -1 ч.л....
03 Дек.
Тънкости при варенето на млякоТрябва да знаете обаче, че има тънкости при варенето на мляко, които ще изброим сега.
1. Добре е да се вари в тенджера с дебело дъно, да не загаря, или пък в такава с двойно дъно;
2....
26 Ноем.
Черен ориз с мидиКъм сместа се прибавят виното, лимоновият сок, дафиновия лист, сол и черен пипер на вкус. Сместа се оставя да къкри за около пет минути под капак.
След това в съда се слагат мидите и се варят, докато се отворят....
06 Окт.
Сютляш с черен оризВари се до сваряване на ориза.
Сипва се в десертни купички и се поръсва с канела.
След изстиването му се консумира....
04 Дек.
Черен ориз със сьомгаДобавете виното, сложете капак и намалете силата на котлона. След 10-тина минути добавете бульона.
Варете 30-40 минути на бавен огън, поръсете с черен пипер и махнете от котлона.
Поръсете с пармезан....
17 Окт.
Черен ориз със скаридиИзмийте добре ориза, залейте го с водата със солта и го сложете на котлон да заври. Варете на тих огън около 30 минути. Отцедете останалата вода. Нарежете зеленчуците....
17 Окт.
Черен ориз с печуркиВарете, докато оризът поеме водата. Сервирайте ястието на пластове - пласт бял ориз и пласт черен....
19 Окт.
Кулинарни тънкости при готвенето на оризАко се отвори и парата от ястието излезе, варенето минава на съвсем друг режим.
- След като заври задължително котлонът се намаля и оризът ври “тихо”. Към края на готвенето, варенето трябва да е съвсем слабо....
26 Окт.
13
Тънкости при поднасянето на черен хайверЧерен хайвер върху тарталетки
Тарталетки можете или да си направите сами или да си закупите....
25 Февр.
Телешки стек с черен оризТелешкият стек се пече на грил тиган по около 3-4 мин. от всяка страна....
15 Февр.
Варене на цял петел в Instant PotМоята цел при варенето на цял петел в Instant Pot беше да се разпада, тъй като нямаше да го готвя цял....
18 Окт.
Как да отслабнем с варен оризЗа да има пълен ефект тази напитка, трябва да се храните с прясна риба и морски деликатеси, варен ориз, обясняват специалистите....
01 Дек.
Скариди с узо и черен оризОтделете главите на скаридите и ги поставете в тенджерка. Добавете зеленчуков бульон и оставете да поврят за кратко в него, за да получите бульон.
Накълцайте главата лук на ситно....
09 Април
Спанак с пиле и черен оризПилешкото филе се нарязва на хапки и се задушава в зехтин.
Подправя се с къри, сок от лимон, сол и черен пипер.
В същата мазнина се задушава спанакът.
Оризът се сварява до готовност....
29 Март
Здравословен черен ориз със зеленчуков миксЗдравословният черен ориз със зеленчуков микс е готов....
22 Март