Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Карамелизирано Филе МиньонСоевият сос и меда се смесват и се прибавя смачканите с нож зърна черен пипер.
Сложете филето в тава, полейте с маринатата и ги овалвайте от всички страни в нея. Оставете да се овкуси в марината около 1 час.
Загрейте...
14 Август
1
Лесно Филе миньонРазделете телешкото на четири парчета и хубаво го начукайте. Овкусете го със сол и черен пипер и го оставете поне за 30 минути на хладно.
Загрейте малко олио и изпържете в него телешкото до готовност от двете страни....
20 Юни
Карамелизирано Филе МиньонСоевият сос и меда се смесват и се прибавя смачканите с нож зърна черен пипер.
Сложете филето в тава, полейте с маринатата и ги овалвайте от всички страни в нея. Оставете да се овкуси в марината около 1 час.
Загрейте...
14 Август
1
Филе миньон на скараМесото от тънката част на филето се реже на филии, дебели 2 см, и се оформя на медальони.
Начукват се леко, поръсват се със сол, черен пипер и се потапят в разтопено масло. Овалват се в хлебните трохи, като леко се притискат...
22 Февр.
1
Говеждо филе Миньон на тиганГовеждото филе Миньон на тиган е много вкусно!
Източник: Natasha`s Kitchen...
07 Май
Филе Миньон с гъши дробГотовото филе миньон гарнирайте с тиквичките и аспержите и чак тогава поръсете с едрата люспеста сол. Сервирайте веднага и консумирайте задължително топло!
Много елегантно и подходящо за изискани поводи!...
04 Окт.
6
Честит празник на Негово Величество Филе Миньон!На 13-ти август в САЩ отдават почит на едно от най-емблематичните месни ястия – Негово Величесто Филе Миньон.
Това култово кулинарно произведения идва от френската кухня....
13 Август
Приготвяне на перфектното филе миньон стъпка по стъпкаПържолата от филе миньон е изрязана от бонфилето на говедото. Филе миньон е известно със своята нежност и маслена текстура....
16 Април
Филе Елена от какво се прави?Ще отговорим първо на първия въпрос - от какво се прави филе Елена. Всъщност то не се прави от еленско месо, както мнозина грешно са предположили....
16 Окт.
Пет рецепти за филе от рибаПредимство на готвенето на риба е бързата термична обработка, възможността за съчетаване на рибното филе с много и различни сосове, и не на последно място, ползата за организма от състава на рибата. Затова по-често...
02 Май
Какви подправки се слагат на филе Елена?Кой не е чувал за филе Елена, кой не го е пробвал с една ракия или чаша отлежало домашно вино? Който го е опитал, винаги повтаря.
Всъщност името на филе Елена подлъгва, че е от еленско месо. Наименованието на прословутото...
02 Март
1
Хапва ти се крехко рибно филе? Погледни тукНа каквото и да заложите, няма да сбъркате.
Леките рецепти с рибно филе са едно добро решение, с което да блеснете при всеки повод....
03 Януари
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиЕвропейската комисия е одобрила добавянето на два висококачествени селски продукта от България в списъка за защитените хранителни продукти на ЕС. Това са панагюрската луканка и любимото на мнозина филе Елена.
В този...
05 Август
Римляните похапвали филе от фламинго и бут от жирафОткритията около древните римляни всеки път изненадват света. Така е и с новото такова. Оказа се, че един от основните деликатеси за тях е бил печеният на бавен огън бут от жираф. Освен него те похапвали и други екзотични...
21 Януари
Еленско филеФилетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина.
След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя...
29 Януари
1
Коледно филеСмесват се карамфилът, черният пипер, бахарът и индийското орехче. Прибавят се, медът, захарта, канелата и солта.
Месото се поставя в купа и се натрива с ароматната смес. В продължение на 3 дни се обтрива с подправките...
20 Януари
Филе ЕленаСлед около 3 седмици вашето филе Елена е готово.
Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
11 Януари
9
Задушено филеШпиковайте телешкото филе с нарязаните на пръчици морков и сланина.
Сложете го в сгорещената мазнина на котлона и го обръщайте, докато хване коричка от всички страни. Добавете и виното....
24 Окт.
Пикантно филеПочистете бон филето от кожички и ципи. Шпиковайте го с парченца бекон и чесън.
натъркайте го хубаво със сол, червен пипер, счукани черен пипер, дафинов лист и бахар.
Загрейте маслото в тавичка и запържете месото...
09 Окт.
Филе ВайсбратенИзпеченото филе нарежете на порции и го поднесете с ориз, макарони, салата и горчица....
10 Септ.
Филе ЕленаСлед около 3 седмици вашето филе Елена е готово.
Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
11 Януари
9
Коледно филеСмесват се карамфилът, черният пипер, бахарът и индийското орехче. Прибавят се, медът, захарта, канелата и солта.
Месото се поставя в купа и се натрива с ароматната смес. В продължение на 3 дни се обтрива с подправките...
20 Януари
Еленско филеФилетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина.
След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя...
29 Януари
1