Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Аше Пармантие (Hachis Parmentier)Аше Пармантие (Hachis Parmentier)
14 Април
Можете отгоре да поръсите Аше Пармантие с малко настърган кашкавал или галета. Загрейте фурната до 200°C, след това печете овчарския пай, докато повърхността стане хубаво златиста....
Пармантие - овчарски пай по френскиПармантие - овчарски пай по френски
13 Ноем.
Пармантие се пече за около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Към месото може да добавите гъби или нарязан на дребно бекон, ситно нарязани пресни зелени подправки на вкус и т.н....
Пармантие - овчарски пай по френскиПармантие - овчарски пай по френски
13 Ноем.
Пармантие се пече за около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Към месото може да добавите гъби или нарязан на дребно бекон, ситно нарязани пресни зелени подправки на вкус и т.н....
Пармантие от патешко месо и бататПармантие от патешко месо и батат
29 Дек.
Пояснение: Пармантие е вид овчарски пай, който е взаимстван от френската кухня....
Кулинарни класики: Торта Черна гораКулинарни класики: Торта Черна гора
28 Март
И за да разберете защо кулинарните класики наистина се считат за такива, ви предлагаме поне веднъж в живота да приготвите и да опитате торта Шварцвалд или торта Черна гора, както е известна на по-голямата част от кулинарните...
Френски предястияФренски предястия
23 Юли
1
Артишокът със сос винегрет е традиционно френско предястие, което е много вкусно и ароматно....
Чийзкейк класики за празник и делникЧийзкейк класики за празник и делник
24 Юли
Първата торта, приготвена от сирене, брашно и мед е направена още от преди 2000 г. пр. н. е. като се смята, че е дело на гръцки майстори. Има антропологически данни, посочващи гръцкия остров Самос като първоизточник...
Сосовете: 5-те непреходни кулинарни класикиСосовете: 5-те непреходни кулинарни класики
17 Август
Сос Бешамел Още една класика в сосовете! Базов сос, който се приписва на Луи де Бешамел, главен готвач на Луи 14....
Рецепти за Шчи: Три руски класикиРецепти за Шчи: Три руски класики
19 Юни
Шчи или Щи (Shchi) са най-разпространените супи в Русия и околностите ѝ и макар да има голямо разнообразие по начина им на приготвяне, няма как да ги сбъркате. В зависимост от това кой сезон сте решили да си приготвите...
Френски тартифлетФренски тартифлет
14 Май
Френският тартифлет е много вкусен!...
Френски еклерФренски еклер
14 Май
3
Може да се замени с олио, но това вече няма да е френски еклер, а печени тестени топки пълнени с крем и се загубва хрупкава текстура на тестото, също така и аромат на хубаво масло, което не е без значение....
Френски козунакФренски козунак
21 Февр.
Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло. Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя...
Френски кремФренски крем
06 Април
5
В съд поставяме нишестето с половината захар и го разбъркваме много добре . Разбиваме яйцата добре и ги прибавяме към нишестето, като разбъркваме добре.Целта е да се получи гладка смес. Добавяме останалата част от захарта...
Френски сладкишФренски сладкиш
16 Февр.
Прясното мляко се сварява заедно с 1 к.ч. от захарта и солта. Прибавя се полусвареният ориз. Оставя се да изстине, след което се прибавят разбитите с пудрата захар и 1 белтък жълтъци. Ябълките се обелват и настъргват....
Френски ФранзелиФренски Франзели
30 Дек.
1
Френските Франзели са готови....
Френски омлетФренски омлет
01 Август
1
За приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре. Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък....
Френски макарониФренски макарони
28 Ноем.
Разбийте мекото масло на крем, добавете лъжица по лъжица брашното, млякото, маслото, жълтъците от яйцата и овкусете със сол и пипер, както и скълцан магданоз. Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг и ги объркайте към...
Френски сладоледФренски сладолед
20 Юни
1
Оригиналната рецепта на френския сладолед се приготвя със сладко от смокини, но по желание може да използвате и друго....
Френски сандвичиФренски сандвичи
20 Май
2
Сложете френските сандвичи да се запекат в предварително загряна фурна за няколко минути....
Френски сосФренски сос
26 Ноем.
Френският сос е подходящ за гарниране към риби, дивеч и др....
Френски фланФренски флан
11 Април
Кипнете прясното мляко. В отделен съд разбийте яйцата със захарта на пяна, добавете разтопеното масло и ванилиите. Постепенно добавете брашното и разбъркайте добре. Към брашнената смес добавете на тънка струйка и врялото...
Френски дресингФренски дресинг
25 Февр.
Смесете всички съставки в шейкър и разбийте до получаване на гладка смес. Опитайте и добавете още подправки, ако желаете. Съхранявайте в буркан в хладилник....
Френски поничкиФренски понички
25 Февр.
2
Кипнете водата с маслото, солта и захарта. Щом кипне, добавете брашното наведнъж и и разбивайте сместа интензивно. Продължете да разбивате още 1 минута на тих огън. Махнете от котлона и добавете едното яйце с постоянно...
Френски пралиниФренски пралини
13 Февр.
3
Начупете бадемите и ги сложете на леко намазнена хартия за печене. Изсипете захарта и водата в много малка тенджерка и загрейте внимателно докато захарта се разтопи. Щом се разтопи захарта може да усилите огъня, за да...
Френски коктейлФренски коктейл
05 Януари
Джинът, захарта и прясно изцеденият сок от лимона се разбиват с леда в шейкър. Разпределят се в чаши за шампанско и се заливат с ледено шампанско....