Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Торта Черна гора (Black forest cake)Приготвяне на декорацията: Преди да започнем с подготовката на блата, разтопяваме 200 г (като оставяме ред или два от шоколада) черен шоколад на водна баня като добавяме 100 г меко масло към него.
Изсипваме готовата гладка...
21 Май
Класическа торта Черна гора (Black Forest Cake)Касическата торта Черна гора (Black Forest Cake) оставяме в хладилника за 7 часа....
12 Януари
Кулинарни класики: Торта Черна гораНежна, лека, изискана...Тортата Черна гора е перфектният завършек на всяка една вечеря, без значение дали е с повод или без....
28 Март
Бранджелина емигрира в Черна гораБрад и Анджелина посетиха Черна гора преди 6 години. Оттогава те не са спрели да изразяват своето възхищение от красотата на черногорското крайбрежие....
08 Септ.
Предястие Снежна гораСваряваме яйцата за 10 минути (трябва да са твърдо сварени).
На пет от тях изрязваме отдолу малко (да могат да седят прави), а отгоре с малка лъжичка издълбаваме, така че да може да се задържи другото яйце отгоре.
Шапките...
08 Дек.
Вкусни ястия с черна ряпаЗаложете на тези вкусни ястия с черна ряпа през зимата, за да сте здрави....
02 Дек.
Характерни ястия от малтийската кухняВсеки празник на Малта минава и с пищни гощавки с характерни за острова ястия. Повечето от тях са заимствани от неповторимата италианска кухня....
02 Март
Робърт Де Ниро отваря японски ресторант в Черна ГораЛегендарният актьор Робърт Де Ниро и приятелят му, японецът Нобуюки Мацухиса, ще открият японски ресторант в Черна гора....
17 Май
Черна тортаЖълтъците и ситната, счукана и пресята захар се бъркат в дълбок съд с дървена лъжица около 20 минути. Прибавят се настърганият шоколад, ванилията и половината от смлените бадеми.
Разбитите на сняг белтъци се слагат заедно...
16 Април
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Баска кухня - характерни ястия и чертиИма и други деликатеси от страната на басите, а именно:
- царевичния хляб, който се приготвя без квас и се казва тало;
- вкусно овче сирене, наречено идисабал;
- ястия, които се приготвят от местен сорт фасул, от черния...
08 Ноем.
Характерните ястия за андалуската кухняОт ястията, характерни за южната част на Испания, не може да се пропусне пескаитос фритос – малки пържени рибки, които се ядат с главата и костите....
09 Май
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Торта Черна МимозаТортата Черна Мимоза е лека и много вкусна. Може да се приготвя в по-малки дози за десерт със сутрешното кафе....
09 Април
Сладкиш Черна ДамаСочен и лесен сладкиш Черна Дама, в който ще се влюбите от първата хапка!...
24 Окт.