Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чай от карамфилЧай от карамфил
05 Март
За този полезен чай сложете водата за заври. Счукайте гвоздейчетата карамфил и ги сипете в чаша. Прибавете черния чай и залейте с врящата вода. Похлупете и оставете за 10-15 минути....
Чай от шафран - как да го приготвим и за какво е полезенЧай от шафран - как да го приготвим и за какво е полезен
22 Февр.
Приготвя се лесно и съставките му са изключително достъпни. Здравословните ползи от шафрановия чай се дължат на богатия състав на основната съставка - шафранът....
Полезен чай от куркумаПолезен чай от куркума
11 Април
Другата част от чая го изпиваме вечер преди да си легнем. За добър резултат пийте така приготвения чай сутрин и вечер в продължение на 1 седмица!...
Полезен чай от горска ягодаПолезен чай от горска ягода
21 Януари
Чудесен и ароматен е вкусът на ягодовия чай, подсладен с цветен мед от диви билки. Много подходяща напитка за студените зимни дни....
За какво е полезен карфиолът и как да го приготвимЗа какво е полезен карфиолът и как да го приготвим
02 Окт.
Има много начини, по които можете да приготвите и консумирате карфиола – на туршия, топлинно обработен или дори суров. Пресният зеленчук е най-полезен за здравето....
Полезен студен чай от пресен риганПолезен студен чай от пресен риган
16 Юли
За да се насладим на този полезен студен чай не само през зимата – като топла напитка, а и през лятото – можем да го претворим в една наистина свежа напитка – студен чай....
Чай от черешови дръжки с карамфилЧай от черешови дръжки с карамфил
12 Юни
Когато заври ароматният чай, слагаме и останалите съставки, като оставяме белия шоколад за накрая. Насладете се на този уникален чай от черешови дръжки с карамфил....
За какво е полезна подправката карамфил?За какво е полезна подправката карамфил?
30 Ноем.
Карамфилът е богата на полезни съединения подправка, а наситеният й кафяв цвят се дължи на каротеноида бета-каротин. Той е изключително полезен за здравето на очите....
Чай от майорана - за какво е полезен и защо да го пием?Чай от майорана - за какво е полезен и защо да го пием?
19 Февр.
А сега научете на какви ястия се слага майорана и как да си изсушите майорана....
Билковият чай като напитка за удоволствие – как да го приготвим?Билковият чай като напитка за удоволствие – как да го приготвим?
29 Април
Едно питие, за да е не само е полезно, но и приятно, трябва да има добър вкус, аромат и, за предпочитане - красив цвят....
Какво е петмез и как да го приготвим?Какво е петмез и как да го приготвим?
09 Окт.
Петмез от грозде с ябълки Необходими продукти: 12 литра сок от грозде 2 килограма ябълки Няколко листенца индрише или 6-7 зърна карамфил за аромат Около 300 грама пресята пепел Варов разтвор от 5 литра вода и 150 грама...
Какво представлява боршът и как да го приготвимКакво представлява боршът и как да го приготвим
26 Окт.
В Русия например боршът се приготвя с цвекло, зеле, картофи, сметана и месо. В Румъния пък борш наричат всички кисели супи, за чието използване се приготвят ферментирали пшенични трици....
Как да приготвим черен чай?Как да приготвим черен чай?
22 Март
Черният чай трябва да се съхранява в стъклени или керамични съдове с плътни капаци, извън кухнята. Препоръчително е да се използва мека вода, без миризми и примеси и разбира се - негазирана. Съдовете за приготвяне трябва...
Масло от глухарче – за какво е полезно и как да го приготвим?Масло от глухарче – за какво е полезно и как да го приготвим?
22 Април
Как да си приготвим масло от глухарче? Нужни продукти: 500 грама цветове от глухарче, 1 литър качествено студено пресовано растително масло. Способ 1: 1....
За какво е полезен мурсалският чайЗа какво е полезен мурсалският чай
25 Февр.
Много лекари го препоръчват за лечение срещу чернодробни и бъбречни заболявания, тъй като съдържа желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и още полезни елементи....
Чай от розмарин - кое го прави толкова полезенЧай от розмарин - кое го прави толкова полезен
26 Април
Полезен е за черния дроб Ежедневната употреба на чай от розмарин може да бъде много полезен и за черния дроб. Той води до положителни промени след прекомерна консумация на храна или други тежки храни с много мазнини....
Чай с червен лук и карамфил при остър бронхитЧай с червен лук и карамфил при остър бронхит
07 Юли
Сместа се пие като чай, като може да се подслади с мед. Приема се три пъти по 1 с.л. за възрастни хора и по 1 ч.л. за деца....
Подправката карамфил – полезни свойстваПодправката карамфил – полезни свойства
02 Юни
Когато ядете карамфил, той стимулира производството на храносмилателни сокове, което е полезно за гастрит с ниска киселинност, намален апетит....
Какво е мацерат и как да си го приготвим?Какво е мацерат и как да си го приготвим?
08 Окт.
Какво е мацериране и какво представлява мацератът?...
Сок от цвекло – за какво е полезен и как правилно да го приготвим и приемаме?Сок от цвекло – за какво е полезен и как правилно да го приготвим и приемаме?
20 Юни
Знаем ли обаче как да го приготвим и приемаме правилно? За какво е полезен и как да се приема?...
Чай от липа - защо е полезен и защо да го пием?Чай от липа - защо е полезен и защо да го пием?
07 Дек.
А знаете ли с какво е полезен липовият чай? На тези въпроси ще се опитаме да отговорим в следващите редове. По принцип съществуват около 400 разновидности на липата....
Как правилно да си приготвим чайКак правилно да си приготвим чай
29 Ноем.
С всяка следваща запарка този процент намалява, като след четвъртата, горещата течност има едва 1-2 % полезни качества....
Какво е фуфу и как да го приготвитеКакво е фуфу и как да го приготвите
20 Окт.
Освен че е вкусно това ястие е и полезно. Първо, има ниски нива на холестерол и е богат на калий и фибри....
Чай от листа на облепиха - всички ползи и как да го приготвимЧай от листа на облепиха - всички ползи и как да го приготвим
03 Окт.
При какви проблеми можете да пиете чай и как са полезни листата от облепиха за човешкото тяло Листата от облепиха могат да се използват при различни заболявания и болезнени състояния....
Чай от Глог - за какво е полезен?Чай от Глог - за какво е полезен?
27 Април
Известно е, че глогът е полезен и при диспепсия и камъни в бъбреците. От друга страна древните гърци са смятали червените плодове и нежните розови цветове на глога за символ на надеждата и щастието....