Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Запича или разхлабва царевицата?Много хора се притесняват отстомашен дискомфорт след консумацията на царевица, затова се питат запича или разхлабва царевицата.
Царевицата съдържа много фибри....
28 Окт.
Кивито разхлабва или запича?Кивито има изразени разхлабващи свойства, затова се препоръчва на хора, които страдат от запек. Честата употреба на този плод има благоприятно въздействие върху целия организъм....
12 Март
Ябълката запича или разхлабва?Ябълката е отличен източник на пектин, тя е богата на целулоза и в сурово състояние може да действа леко разхлабващо.
Това се дължи на фибрите, които се съдържат в нея, както и на плодовата захар....
09 Окт.
Кашкавалът запича или разхлабва?Кашкавалът не е препоръчителен за онези нас, които имат проблеми с редовното изхождане, защото определено запича....
05 Окт.
1
Тиквата запича или разхлабва?Отговорът на въпроса е - тиквата не запича и има слабително действие!
Тиквата е наричана от мнозина Царица на есента. Това не е случайно....
05 Окт.
Крушата разхлабва или запича?Нередовното изхождане вследствие на запек или друг проблем е често срещан проблем както при възрастни, така и при деца. Когато запекът е в лека форма, лекарите предпочитат да не дават на пациентите си лекарства, защото...
02 Окт.
Разхлабващи и запичащи храниДруги храни – ориз, сирене, захар, спагети, бебешки каши, както и сварени яйца
Има и храни, които на различните организми действат по различен начин – при някои хора разхлабват, а при други запичат....
29 Окт.
3
Разхлабващ чай за възрастниОсвен че разхлабват, те имат антибактериално и очистващо действие, както и многобройни ползи за организма.
Приготвянето на чай е лесна работа и не затруднява никого, а благоприятното действие се усеща много бързо....
12 Септ.
Разхлабващ чай с джинджифилТози чай от джинджифил е средство, както за разхлабване, така и има мощен ефект за отслабване.
Опитайте и споделете!...
03 Май
Черен или млечен шоколадИма безброй ползи от шоколад.
Но не всички видове шоколад са еднакви. За да извлечете ползи, трябва да се храните правилно. Има спор кой вид шоколад е по-здравословен - черен или млечен шоколад....
11 Дек.
Шоколад с бекон или кои са най-странните шоколади на пазара?Шоколадът има аромат на сено и лек привкус на роза, шафран и жасмин.
Шоколад със сол
Оказва се, че освен сладък шоколадът може да е солен....
11 Окт.
Действат ли шоколадът и какаото разхлабващо?За да се спасите от нередовния пасаж и да стимулирате чревния пасаж, трябва да използвате храни, които имат естествено слабително и разхлабващо действие....
12 Ноем.
Зимен или сиромашки тараторЗелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
08 Януари
Bomboloni или италиански поничкиМоже да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
21 Ноем.
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
14 Януари
3
Мушмулите разхлабват и успокояватВнимавайте обаче какви мушмули използвате, тъй като неузрелите плодове имат запичащ ефект – те са подходящи за лечение на стомашно-чревни разстройства....
12 Дек.
Храни, които запичатЕдин от най-добрите начини за предотвратяване на запек или за намиране на облекчение при запек е като се избягват храните, които го предизвикват. Ето списък на някои от най-честите виновници, които трябва да се опитате...
04 Ноем.
2
Историята на шоколада или кой го създаваДруг повратен момент в историята на шоколада идва през 1875 г., когато швейцарецът Даниел Петер изобретява нов вид шоколад - млечен шоколад....
28 Окт.
Гевречета със сусам или макПоръсват се със сусам или мак.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.
Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
15 Дек.
Свинско на тиган или сачПолзвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач).
Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си.
Слагат...
24 Януари
2
Саламура от риба или месоМоже да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
06 Дек.