Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ядем 4 пъти повече свинскоЯдем четири пъти повече свинско месо през последното десетилетие, съобщават от „Телеграф“, като се позовават на данни от Националния статистически институт.
През 2002 година консумирането на свинско е било около четири...
10 Април
Два пъти токано (гьозлеми)Не се ангажирам с грамове за количеството брашно, тъй като брашната много често се различават като качество и като попивателност.
Това е една стара рецепта от нашето семейство, може да се намери в различни варианти, но...
30 Дек.
4
Два пъти засладени морковиПодбират се моркови с ярък оранжев цвят и се измиват. Леко се остъргват и повторно се измиват, нарязват се на кръгчета с дебелина 15 – 19 мм. Сваряват се до омекване, след което се изстудяват. От сварените моркови се изрязват...
07 Март
Два пъти засладени морковиПодбират се моркови с ярък оранжев цвят и се измиват. Леко се остъргват и повторно се измиват, нарязват се на кръгчета с дебелина 15 – 19 мм. Сваряват се до омекване, след което се изстудяват. От сварените моркови се изрязват...
07 Март
Зелник по Малко ТърновскиЛападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.
В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
05 Март
3
Зелник по Малко ТърновскиЛападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.
В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
05 Март
3
Защо да ядем повече черен шоколадА сега направете нещо полезно за себе си, като си изберете някои от тези сладкиши с черен шоколад. Ако искате наистина да е здравословно, вижте как се прави домашен черен шоколад....
19 Февр.
Колко пъти на ден трябва да ядем?Вероятно всеки е чувал в детството си: „Не яж преди обяд, ще си убиеш апетита! ” Мнението на диетолозите обаче коренно се различава от това на повечето родители. Какво всъщност е добре за организма: три пъти да се натъпчем...
18 Юни
Гювечета от всичко по малкоНарежете пилешките гърди на малки хапки. Подправете ги със сол и черен пипер. Загрейте маслото в тиган и капнете малко олио, за да не загори.
Сложете месото да се пържи за около 5-6 минути.
През това време нарежете...
19 Февр.
Ядем с близо 20 процента по-малко плодовеКонсумацията на плодове у нас е паднала с 19.6 процента през последното тримесечие от годината, показва проучване на Националния статистически институт.
Националната статистика отчита, че през последните 3 месеца българите...
17 Ноем.
Яйца по малко по-различен начинСварете яйцата, охладете ги и нарежете през средата.
Измийте домата, нарежете на филийки. Нарежете и двете чушки на филийки.
Задушете чушките в масло, след което прибавете доматите.
Захлупете за 5 минути.
Сложете...
21 Юли
Горчивият шоколад ни кара да не ядем сладкоОсвен всичко друго горчивият шоколад кара тялото да се чувства много по-заситено, отколкото когато ядем млечен шоколад....
28 Август
1
Два пъти разточени банички изпечени на сачЗамесваме тестото, като към 500 мл хладка вода прибавяме 1 ч.л. сол, 1 к.л. захар, 1 с.л. кисело мляко, маята и 2 с.л. олио. Разбъркваме добре и прибавяме брашно, колкото е необходимо (приблизително 800-900 г), докато се...
21 Февр.
Прозрачно сладко от ягоди, три пъти свареноЗа да се получи перфектното прозрачно сладко, се вари не еднократно, а на три пъти след завиране....
04 Юни
Кекс с какао и по-малко мазнинаПърво се разбиват яйцата и захарта. Към тази смес се добавят олиото, водата, ванилията, бакпулверът и брашното. Разбъркват се добре.
Сместа се разделя по равно в две купи, като в едната се добавя какаото.
В намазана...
03 Септ.
Вкусни фусили за по-малко от часСварете пастата във вряща, подсолена вода, в която има малко олио.
Обелете морковите и ги настържете. Лука нарежете на ситно. Чесъна обелете и нарежете на филийки.
Разтопете маслото в тиган заедно с малко олио. Сложете...
01 Окт.
Ядем шоколад със страшно ниско качество от евтини продукти!От доста време се говори за двойни стандарти при хранителните продукти – тоест, че у нас ядем по-некачествени стоки, отколкото в останалите европейски граждани....
17 Дек.
Колко шоколад можем да ядем на ден?Според някои изследователи 100 г черен шоколад дневно носят само ползи за здравето.
Разбира се, става дума за истински черен шоколад....
22 Окт.
1
ШоколадГодност и съхранение на шоколад
По правило срокът на годност на шоколада е 6 месеца за шоколади без пълнеж и 3 месеца за шоколади с пълнеж. Срещат се и шоколади със срок на годност 12-18 месеца....
15 Февр.
1
В близко бъдеще: Всеки втори европеец ще има алергияНово проучване съобщава за тревожна тенденция – в близките години всеки втори европеец ще има някакъв вид алергия....
15 Август
Шоколад с бекон или кои са най-странните шоколади на пазара?Шоколадът има аромат на сено и лек привкус на роза, шафран и жасмин.
Шоколад със сол
Оказва се, че освен сладък шоколадът може да е солен....
11 Окт.
Бял ШоколадБелият шоколад е производно на шоколада, което официално не може да бъде наречено шоколад. Характеризира се с бледо жълт цвят, подобен на слонова кост....
12 Дек.
1
Има разлика между шоколада, който ядем ние, и този в ГерманияВ студиото бяха донесени два шоколада с цели лешници. Още на пръв поглед стана ясно кой шоколад се продава в Германия и кой у нас. Германският бе по-тъмен, което означава, че в него съдържанието на какао е по-високо....
05 Юни
Проучване: Европейците са генетично по-близки до неандерталцитеСпоред ДНК-анализ съвременните европейци имат доста по-голямо количество неандерталска ДНК в генетичния си състав, отколкото някога въобще сме допускали....
12 Окт.
Древните европейци практикували канибализъмОткритите останки са на възраст над 800 000 години и се предполага, че те са принадлежали на първите европейци или така наречените Homo Antecessor....
22 Юли
1