Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ядем 4 пъти повече свинскоЯдем 4 пъти повече свинско
10 Април
Ядем четири пъти повече свинско месо през последното десетилетие, съобщават от „Телеграф“, като се позовават на данни от Националния статистически институт. През 2002 година консумирането на свинско е било около четири...
Два пъти токано (гьозлеми)Два пъти токано (гьозлеми)
30 Дек.
4
Не се ангажирам с грамове за количеството брашно, тъй като брашната много често се различават като качество и като попивателност. Това е една стара рецепта от нашето семейство, може да се намери в различни варианти, но...
Два пъти засладени морковиДва пъти засладени моркови
07 Март
Подбират се моркови с ярък оранжев цвят и се измиват. Леко се остъргват и повторно се измиват, нарязват се на кръгчета с дебелина 15 – 19 мм. Сваряват се до омекване, след което се изстудяват. От сварените моркови се изрязват...
Два пъти засладени морковиДва пъти засладени моркови
07 Март
Подбират се моркови с ярък оранжев цвят и се измиват. Леко се остъргват и повторно се измиват, нарязват се на кръгчета с дебелина 15 – 19 мм. Сваряват се до омекване, след което се изстудяват. От сварените моркови се изрязват...
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
05 Март
3
Лападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода. В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
05 Март
3
Лападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода. В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
Защо да ядем повече черен шоколадЗащо да ядем повече черен шоколад
19 Февр.
А сега направете нещо полезно за себе си, като си изберете някои от тези сладкиши с черен шоколад. Ако искате наистина да е здравословно, вижте как се прави домашен черен шоколад....
Колко пъти на ден трябва да ядем?Колко пъти на ден трябва да ядем?
18 Юни
Вероятно всеки е чувал в детството си: „Не яж преди обяд, ще си убиеш апетита! ” Мнението на диетолозите обаче коренно се различава от това на повечето родители. Какво всъщност е добре за организма: три пъти да се натъпчем...
Гювечета от всичко по малкоГювечета от всичко по малко
19 Февр.
Нарежете пилешките гърди на малки хапки. Подправете ги със сол и черен пипер. Загрейте маслото в тиган и капнете малко олио, за да не загори. Сложете месото да се пържи за около 5-6 минути. През това време нарежете...
Ядем с близо 20 процента по-малко плодовеЯдем с близо 20 процента по-малко плодове
17 Ноем.
Консумацията на плодове у нас е паднала с 19.6 процента през последното тримесечие от годината, показва проучване на Националния статистически институт. Националната статистика отчита, че през последните 3 месеца българите...
Яйца по малко по-различен начинЯйца по малко по-различен начин
21 Юли
Сварете яйцата, охладете ги и нарежете през средата. Измийте домата, нарежете на филийки. Нарежете и двете чушки на филийки. Задушете чушките в масло, след което прибавете доматите. Захлупете за 5 минути. Сложете...
Горчивият шоколад ни кара да не ядем сладкоГорчивият шоколад ни кара да не ядем сладко
28 Август
1
Освен всичко друго горчивият шоколад кара тялото да се чувства много по-заситено, отколкото когато ядем млечен шоколад....
Два пъти разточени банички изпечени на сачДва пъти разточени банички изпечени на сач
21 Февр.
Замесваме тестото, като към 500 мл хладка вода прибавяме 1 ч.л. сол, 1 к.л. захар, 1 с.л. кисело мляко, маята и 2 с.л. олио. Разбъркваме добре и прибавяме брашно, колкото е необходимо (приблизително 800-900 г), докато се...
Прозрачно сладко от ягоди, три пъти свареноПрозрачно сладко от ягоди, три пъти сварено
04 Юни
За да се получи перфектното прозрачно сладко, се вари не еднократно, а на три пъти след завиране....
Кекс с какао и по-малко мазнинаКекс с какао и по-малко мазнина
03 Септ.
Първо се разбиват яйцата и захарта. Към тази смес се добавят олиото, водата, ванилията, бакпулверът и брашното. Разбъркват се добре. Сместа се разделя по равно в две купи, като в едната се добавя какаото. В намазана...
Вкусни фусили за по-малко от часВкусни фусили за по-малко от час
01 Окт.
Сварете пастата във вряща, подсолена вода, в която има малко олио. Обелете морковите и ги настържете. Лука нарежете на ситно. Чесъна обелете и нарежете на филийки. Разтопете маслото в тиган заедно с малко олио. Сложете...
Ядем шоколад със страшно ниско качество от евтини продукти!Ядем шоколад със страшно ниско качество от евтини продукти!
17 Дек.
От доста време се говори за двойни стандарти при хранителните продукти – тоест, че у нас ядем по-некачествени стоки, отколкото в останалите европейски граждани....
Колко шоколад можем да ядем на ден?Колко шоколад можем да ядем на ден?
22 Окт.
1
Според някои изследователи 100 г черен шоколад дневно носят само ползи за здравето. Разбира се, става дума за истински черен шоколад....
ШоколадШоколад
15 Февр.
1
Годност и съхранение на шоколад По правило срокът на годност на шоколада е 6 месеца за шоколади без пълнеж и 3 месеца за шоколади с пълнеж. Срещат се и шоколади със срок на годност 12-18 месеца....
В близко бъдеще: Всеки втори европеец ще има алергияВ близко бъдеще: Всеки втори европеец ще има алергия
15 Август
Ново проучване съобщава за тревожна тенденция – в близките години всеки втори европеец ще има някакъв вид алергия....
Шоколад с бекон или кои са най-странните шоколади на пазара?Шоколад с бекон или кои са най-странните шоколади на пазара?
11 Окт.
Шоколадът има аромат на сено и лек привкус на роза, шафран и жасмин. Шоколад със сол Оказва се, че освен сладък шоколадът може да е солен....
Бял ШоколадБял Шоколад
12 Дек.
1
Белият шоколад е производно на шоколада, което официално не може да бъде наречено шоколад. Характеризира се с бледо жълт цвят, подобен на слонова кост....
Има разлика между шоколада, който ядем ние, и този в ГерманияИма разлика между шоколада, който ядем ние, и този в Германия
05 Юни
В студиото бяха донесени два шоколада с цели лешници. Още на пръв поглед стана ясно кой шоколад се продава в Германия и кой у нас. Германският бе по-тъмен, което означава, че в него съдържанието на какао е по-високо....
Проучване: Европейците са генетично по-близки до неандерталцитеПроучване: Европейците са генетично по-близки до неандерталците
12 Окт.
Според ДНК-анализ съвременните европейци имат доста по-голямо количество неандерталска ДНК в генетичния си състав, отколкото някога въобще сме допускали....
Древните европейци практикували канибализъмДревните европейци практикували канибализъм
22 Юли
1
Откритите останки са на възраст над 800 000 години и се предполага, че те са принадлежали на първите европейци или така наречените Homo Antecessor....