Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да си стерилизираме рибаКак да си стерилизираме риба
09 Февр.
Рибата може да се съхранява дълго време, ако се стерилизира. За стерилизацията й се използват буркани, които предварително се измиват добре със сода и вода. Стерилизирането на рибата е необходимо, за да запази тя вкусовите...
Забравете за пърженото и соленото, яжте рибаЗабравете за пърженото и соленото, яжте риба
02 Дек.
1
За да се понижи нивото на холестерола в кръвта е препоръчително да се яде по-често риба. Един прост пример за ползите от храненето с морски продукти идва от ескимосите. При тях инфарктът и внезапната сърдечна смърт...
Яжте повече риба при настинка и грипЯжте повече риба при настинка и грип
30 Ноем.
1
Досадните простудни заболявания могат лесно да бъдат преборени с няколко хранителни комбинации, които освен вкусни са и страшно полезни за заслабналия организъм. Настинката или грипът могат да ни застигнат дори и да се...
Яжте с любимия, за да не пълнеетеЯжте с любимия, за да не пълнеете
07 Ноем.
Оказва се, че не е от особено значение какво похапваме, а с кого и каква е обстановката. Край на избора на различни видове диети – ново проучване доказва, че е напълно достатъчно да се храним с любимите си хора, за да не...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Техниката, с която ще чувате гласа на сърцето си, а не на разумаТехниката, с която ще чувате гласа на сърцето си, а не на разума
18 Февр.
При вземането на важни решения много хора предпочитат да се вслушат в гласа на сърцето и интуицията си, но е трудно, тъй като инстинктът на разума в повечето случаи е по-силен....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
4 начина да си изпечем риба4 начина да си изпечем риба
01 Юли
1
Рибата има нежно месо, което е много по-вкусно, ако е приготвено правилно. Печенето на риба ви дава възможност да контролирате температурата във фурната и да предпазите рибата от прегаряне. Когато избирате риба, купувайте...
Защо да не комбинираме риба и мляко?Защо да не комбинираме риба и мляко?
04 Дек.
Знаете, че има безброй приказки и мисли, свързани с храненето, които поставяме под общия знаменател бабини деветини или пък отживелици. Хлеб като има, всичко има, както гласи една популярна фраза от времето на дедите ни....
Защо да не смесваме риба и мляко?Защо да не смесваме риба и мляко?
27 Ноем.
Най-разумно е да разделяте менюто на дни и да не консумирате риба и мляко в рамките на 24 часа....
Яжте броколи, за да запазите младостта сиЯжте броколи, за да запазите младостта си
23 Август
Ново изследване на Американската академия на науките доказва, че хапвайки всеки ден броколи не само че подобрявате здравословното си състояние, а и се подмладявате, пише Дейли експрес. Изследването е открило, че зеленчукът...
Яжте повече влакинини, за да не огладнявате честоЯжте повече влакинини, за да не огладнявате често
02 Май
Влакнините или фибрите, са нормална съставка на продуктите от растителен произход. Те са съединения с различен състав и произход и могат да бъдат само растителни. Могат да се открият във всички храни, съдържащи в себе...