Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да си стерилизираме рибаРибата може да се съхранява дълго време, ако се стерилизира. За стерилизацията й се използват буркани, които предварително се измиват добре със сода и вода.
Стерилизирането на рибата е необходимо, за да запази тя вкусовите...
09 Февр.
Забравете за пърженото и соленото, яжте рибаЗа да се понижи нивото на холестерола в кръвта е препоръчително да се яде по-често риба. Един прост пример за ползите от храненето с морски продукти идва от ескимосите.
При тях инфарктът и внезапната сърдечна смърт...
02 Дек.
1
Яжте повече риба при настинка и грипДосадните простудни заболявания могат лесно да бъдат преборени с няколко хранителни комбинации, които освен вкусни са и страшно полезни за заслабналия организъм.
Настинката или грипът могат да ни застигнат дори и да се...
30 Ноем.
1
Яжте с любимия, за да не пълнеетеОказва се, че не е от особено значение какво похапваме, а с кого и каква е обстановката. Край на избора на различни видове диети – ново проучване доказва, че е напълно достатъчно да се храним с любимите си хора, за да не...
07 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Техниката, с която ще чувате гласа на сърцето си, а не на разумаПри вземането на важни решения много хора предпочитат да се вслушат в гласа на сърцето и интуицията си, но е трудно, тъй като инстинктът на разума в повечето случаи е по-силен....
18 Февр.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
4 начина да си изпечем рибаРибата има нежно месо, което е много по-вкусно, ако е приготвено правилно. Печенето на риба ви дава възможност да контролирате температурата във фурната и да предпазите рибата от прегаряне.
Когато избирате риба, купувайте...
01 Юли
1
Защо да не комбинираме риба и мляко?Знаете, че има безброй приказки и мисли, свързани с храненето, които поставяме под общия знаменател бабини деветини или пък отживелици. Хлеб като има, всичко има, както гласи една популярна фраза от времето на дедите ни....
04 Дек.
Защо да не смесваме риба и мляко?Най-разумно е да разделяте менюто на дни и да не консумирате риба и мляко в рамките на 24 часа....
27 Ноем.
Яжте броколи, за да запазите младостта сиНово изследване на Американската академия на науките доказва, че хапвайки всеки ден броколи не само че подобрявате здравословното си състояние, а и се подмладявате, пише Дейли експрес.
Изследването е открило, че зеленчукът...
23 Август
Яжте повече влакинини, за да не огладнявате честоВлакнините или фибрите, са нормална съставка на продуктите от растителен произход. Те са съединения с различен състав и произход и могат да бъдат само растителни. Могат да се открият във всички храни, съдържащи в себе...
02 Май