Сия Рибагина

Мастър Шеф
Моята стенаРецепти754Статии72СъветиКоментари971Форумни теми119Постове във форума428За менИзпрати съобщениеточки17049

винаги съм обичала храната, от малка все се ровех в кухнята, после като поотраснах хобито ми беше да правя хляб и питки, обожавам тестото и много се занимавах.Сега нямам това време,но винаги като имам възможност си меся домашен хляб.

Галангал е азиатска подправка,виждала съм по кулинарните предавания,че готвят с нея,прилича на корен джинджифил.Слагат я в супи и сосове

Обичам тестото и домашния хляб като цяло,преди имаш повече свободно време и много се занимавах,почти всеки ден си месих хляба,правех питки,сега обаче нямам време да мигна и рядко правя.Последно за празниците се отчетох,нямаше как да ми се размине


Целия ми хладилник е с магнити и дори нямам място вече къде да ги слагам,и вратата и страните са изцяло покрити и всички са ми любими.Независимо къде съм,видя ли магнити си взимам по няколко.

Естествено че на вкуса,храната трябва да изкушава на външен вид и аромат,но вкусът е определящ според мен.

То зависи каква торта ще правя,понякога дори не сиропирам,ако блатовете се получат достатъчно сочни,иначе ползвам ром,коняк,компот и прясно мляко

Ползвам масло и зехтин.Маслото е добре да се гледа с колко съдържание на вода и с какви мазнини е,аз лично предпочитам мандраджийското.

Аз предлагам да се въведе точкуване на коментарите в полза на автора.Според мен не е нормално някой който цял месец си чеша да не казвам кое и си коментира като латерна всяка рецепта и трупа точки да взима награда.Направо си е подигравка с труда на всички тук,които публикуваме рецепти.Визирам и Валентин от миналия месец,който ако с Веси не бяхме достатъчно активни,щеше за си вземе първото място като стой та гледай!Изобщо няма да споменавам че форума го беше напълнил с безсмислени отговори всеки ден,на дадена тема той има по 10 отговора през няколко дни.
Айде моля ви се ние балъци ли сме или какво? В последния ден добре че си бях в нас,ами ако бях на работа и ако нямах възможност да се активизирам щеше и втори да се класира.Администраторите да кажат той тогава не направи ли 400 точки в рамките на 3часа само от коментари,а аз си писах рецепти до последно като най голямата тъпачка!Аз публикувам 50 рецепти за деня а той си джитка отговори все едно е кулинарен критик.Колкото обожавам да готвя,толкова и мразя готованците! Дайте да видим другия месец ако точките се дават на автора,колко ще коментират?
На форумни теми да се сумират,при десет отговора на форумни теми-1точка,нека се понапънат и поизпотят и коментаторите!

Катя,моите уважения,обаче недей да даваш определения кой е злобен и кой не! Изобщо не става дума за злоба,всички коментираме,ама знаеш ли на мен колко ми пука дали съм взела точка от коментара на дадена рецепта или не,хич не ми дреме! Коментирам защото нещо ме е грабнало в рецептата,дали ще задам въпрос или просто ще похваля рецептата е само защото това ми е било на сърцето.И колкото до злоба,май ти с този си коментар най-много я проявяваш,защото мила Катя,аз имам достатъчно рецепти и снимки с които да се състезавам,а не да издребнявам с малоумни коментари.Злоба не тая към никого,дори съм адски позитивен човек и супер усмихната
И всички коментари да ми нулират,пак ще бия с рецепти и ще си ползвам наградите с кеф,щото съм се потрудила за тях
Поздрави 




Бих предложила леки промени в секцията: предложи рецепта.
Когато пиша рецепти, често в таговете с отметките, се чудя как да класифицирам ястията с кайма. Предлагам в таг категория да се добави опция за избиране "ястия с мляно месо/кайма" и в подкатегория да се добави опция: "домашна кухня".
Мисля, че ще са удобни и полезни за всички.

Към предишните ми предложения бих добавила също, че е добре рецептите категоризирани като " Рецепти за Бъдни вечер" и "Постни рецепти" да се прегледат и коригират, защото ми направи впечатление, че в тези две категории има рецепти, които са всичко друго, но не и постни или такива за Бъдни вечер. Бъдни вечер е последния ден на Великите пости и не е нормално рецепти с мляко, яйца, шунки или каквито и да е там животински продукти да са препоръчани и сложени в категория Бъдни вечер или постни. За неопитни домакини, които примерно тази година ще им е първата, в която ще се впуснат в приготвянето на празничната трапеза и решат да си изберат рецепта от тези две категории, би било супер объркващо и подвеждащо, ако не погледнат.

Аз предлагам да направите една кулинарна телевизия,крайно време е вече
) Айде да не е другия месец, ама до края на годината да се радваме нагледно на кулинарни предавания с различна тематика, вярвам че можете
). Представям си я като "телевизия Готвач" или.. :Български готвачи"
) Ще бъде първата и единствена българска кулинарна телевизия 



