Сия Рибагина
Сия Рибагина
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Сия Рибагина
Не съм се интересувала и не съм много запозната, но бях чела, че има такава диета, както ти казваш се пият изцедени сокове от плодове и зеленчуци, но и това според мен трябва да е комбинирано с някакъв режим на хранене, само на сокове не бих издържала
Сия Рибагина
и аз ги видях по руските сайтове, но не съм ги приготвяла още. На вид изглеждат интересно, за вкуса обаче не съм сигурна какъв ще да е.
Сия Рибагина
Онзи ден си купих коренчета куркума, мн им се радвах. В момента се суши и после ще го направя на прах. Удивих се от аромата, досега все си купувах куркума пакетирана на прах, ми тя на нищо не ми миришеше, докато коренчетата имат силен аромат
Сия Рибагина
Моите лично да. Като малка например не обичах агнешко месо, а сега то е любимото ми. Също не ми допадаше спанака, а сега си го хапвам. Единствено не можах да се науча да пия прясно мляко. От дете го мразя и до сега не близвам, освен ако не е вложено в ястие или десерт.
Сия Рибагина
Не съм ги срещала, но много ми се иска да ги опитам и ако ми попаднат с удоволствие бих направила нещо с тях. Харесва ми цвета им, знам че са много полезни, обявяват ги за супер храна и ми е любопитно какъв е вкуса им. Гледала съм по сайтовете рецепти за салати с лилави картофи, доста са ефектни и контрастни.
Сия Рибагина
Бисквитените торти са най-вкусните за мен, тук имам рецепти за такива торти и ги препоръчвам на всеки, който реши да ги опита.
Сия Рибагина
И аз не ги напоявам с нищо, колкото и твърди да са те, омекват от топлия или горещ крем.
Сия Рибагина
Кестените не са по вкуса ми, някак са ми с много странен вкус и структура и не са от любимите ми, по тази причина и никога не съм ги приготвяла. Яла съм ги печени и вложени в десертен крем- крема впрочем беше и ужасен, но въпрос на вкус.
Сия Рибагина
не съм опитвала, но приятелка ми сподели че е опитвала ризото с черен трюфел и каза че аромата и вкуса били невероятни.
Сия Рибагина
и аз не се презапасявам с плодове и зеленчуци, предпочитам да са пресни и свежи. Магданоза съхранявам в стъклен буркан, така запазва цвета си, Картофи и лук са ми на етажерка на балкона
Сия Рибагина
аз си мисля че се казва "шира" -гроздовия сок за виното, пресича се с натриев бензоат, но нямам представа за какво е полезен
Сия Рибагина
ха, тази тема не я очаквах тук Обличам се спортно-елегантно, много обичам потници и хората които ме познават често ме виждат с потник. Дрехи купувам всеки сезон, тогава си взимам по нещо ново, и аз съм поръчвала дрехи онлайн, но ако имам свободно време предпочитам да посетя магазина
Сия Рибагина
Естествено че гласувам за себе си, освен че съм я приготвила рецептата, съм я и опитала и съм сигурна в резултата. Ако аз не си харесвам рецептата как мога да очаквам и другите да я харесат и опитат. Досега никога не съм предложила нещо което да не става за ядене и което аз не бих яла.
Сия Рибагина
Мога да ти предложа рецепта, която съм си записала но още не съм пробвала. Рецептата е на Лидия Бастианич от тв Фиеста. Хареса ми рецептата защото тя използва техника за мариноване на пържена скумрия и изглеждаше доста вкусно. Нарязваме две филета от скумрия на половинки,слагаме в олио с кожата нагоре и пържим до готовност няколко минути и от двете страни.Изваждаме и отцеждаме върху хартия.Посоляваме.В тиган сагаме малко зехтин,режем 2големи глави лук на жулиени и се пържи.Слагаме два листа дафинов лист, клонка пресен розмарин,стафиди бели и бял винен оцет около 3с,л., плюс черен пипер на вкус. Сипваме 200мл бульон и шепа кедрови ядки,оставяме да къкри докато се сготви и поизври.В дълбока тавичка слагаме рибата и поливаме с маринатата.Оставете на стайна темп или в хладилника за ден,преди сервиране го извадете на стайна темп за някоко минути и тогава сервирайте.
Сия Рибагина
Написала съм я малко хаотично, но хем гледах как я приготвяше, хем пишех на лаптопа и не ги изпипвам много, но определено резултата ме грабна
Сия Рибагина
В хладилник до 2дни, но аз лично не ти го препоръчвам, най-добре да ги замразиш в камера или във фризера
Сия Рибагина
На стайна температура размразяваш, но гледай в помещението да не е прекалено топло, 30г замразени белтъци отговарят на един нормален белтък
Сия Рибагина
Аз само това гледам, записвам си всичко което ми хареса и мога да кажа, че точно от тези предавания научих много неща, които сега са ми полезни