Сия Рибагина

Мастър Шеф
Моята стенаРецепти754Статии72СъветиКоментари971Форумни теми119Постове във форума428За менИзпрати съобщениеточки17049

Не съм се интересувала и не съм много запозната, но бях чела, че има такава диета, както ти казваш се пият изцедени сокове от плодове и зеленчуци, но и това според мен трябва да е комбинирано с някакъв режим на хранене, само на сокове не бих издържала

и аз ги видях по руските сайтове, но не съм ги приготвяла още. На вид изглеждат интересно, за вкуса обаче не съм сигурна какъв ще да е.

Онзи ден си купих коренчета куркума, мн им се радвах. В момента се суши и после ще го направя на прах. Удивих се от аромата, досега все си купувах куркума пакетирана на прах, ми тя на нищо не ми миришеше, докато коренчетата имат силен аромат

Моите лично да. Като малка например не обичах агнешко месо, а сега то е любимото ми. Също не ми допадаше спанака, а сега си го хапвам.
Единствено не можах да се науча да пия прясно мляко. От дете го мразя и до сега не близвам, освен ако не е вложено в ястие или десерт.

Не съм ги срещала, но много ми се иска да ги опитам и ако ми попаднат с удоволствие бих направила нещо с тях. Харесва ми цвета им, знам че са много полезни, обявяват ги за супер храна и ми е любопитно какъв е вкуса им. Гледала съм по сайтовете рецепти за салати с лилави картофи, доста са ефектни и контрастни.

Бисквитените торти са най-вкусните за мен, тук имам рецепти за такива торти и ги препоръчвам на всеки, който реши да ги опита.

Кестените не са по вкуса ми, някак са ми с много странен вкус и структура и не са от любимите ми, по тази причина и никога не съм ги приготвяла. Яла съм ги печени и вложени в десертен крем- крема впрочем беше и ужасен, но въпрос на вкус.

не съм опитвала, но приятелка ми сподели че е опитвала ризото с черен трюфел и каза че аромата и вкуса били невероятни.

и аз не се презапасявам с плодове и зеленчуци, предпочитам да са пресни и свежи. Магданоза съхранявам в стъклен буркан, така запазва цвета си, Картофи и лук са ми на етажерка на балкона

аз си мисля че се казва "шира" -гроздовия сок за виното, пресича се с натриев бензоат, но нямам представа за какво е полезен

ха, тази тема не я очаквах тук
Обличам се спортно-елегантно, много обичам потници и хората които ме познават често ме виждат с потник.
Дрехи купувам всеки сезон, тогава си взимам по нещо ново, и аз съм поръчвала дрехи онлайн, но ако имам свободно време предпочитам да посетя магазина


Естествено че гласувам за себе си, освен че съм я приготвила рецептата, съм я и опитала и съм сигурна в резултата. Ако аз не си харесвам рецептата как мога да очаквам и другите да я харесат и опитат. Досега никога не съм предложила нещо което да не става за ядене и което аз не бих яла.

Мога да ти предложа рецепта, която съм си записала но още не съм пробвала. Рецептата е на Лидия Бастианич от тв Фиеста. Хареса ми рецептата защото тя използва техника за мариноване на пържена скумрия и изглеждаше доста вкусно.
Нарязваме две филета от скумрия на половинки,слагаме в олио с кожата нагоре и пържим до готовност няколко минути и от двете страни.Изваждаме и отцеждаме върху хартия.Посоляваме.В тиган сагаме малко зехтин,режем 2големи глави лук на жулиени и се пържи.Слагаме два листа дафинов лист, клонка пресен розмарин,стафиди бели и бял винен оцет около 3с,л., плюс черен пипер на вкус. Сипваме 200мл бульон и шепа кедрови ядки,оставяме да къкри докато се сготви и поизври.В дълбока тавичка слагаме рибата и поливаме с маринатата.Оставете на стайна темп или в хладилника за ден,преди сервиране го извадете на стайна темп за някоко минути и тогава сервирайте.

Написала съм я малко хаотично, но хем гледах как я приготвяше, хем пишех на лаптопа и не ги изпипвам много, но определено резултата ме грабна 


В хладилник до 2дни, но аз лично не ти го препоръчвам, най-добре да ги замразиш в камера или във фризера