Сия Рибагина
Сия Рибагина
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Сия Рибагина
Всеки ден трябва да сменяш водата с нова студена колкото да ги покрие.Колко време вече ги държиш, сменили ли са цвета си?
Сия Рибагина
Рано им е, дръж ги поне 3 седмици, най добре месец, но всеки ден трябва да им сменяш водата с нова студена, след това им направи марината от студена вода и морска сол.Те ще продължат да горчат, слагаш сол по метода на яйцето, като изплува отгоре, значи е достатъчно, дръж в такава марината 15дни, след това сменяш и държиш 20дни, после пак сменяш маринатата и чакаш 30дни, след това горчилката почти ще изчезне и ще можете да си ги хапвате. По принцип хубавата маслина е с леко горчив вкус, така че и да е останал някакъв вкус няма да е фатално. После за съхранение може да ги сложиш в оцет, зехтин и подправки.
Сия Рибагина
Вили, щом са набодени и накиснати в сол и вода, значи преди това са обработвани по метода, който писах на Ваня. Няма как да ги яде ако не им е махнала горчилката. Ваня недей да ги бодеш, добре е само да махнеш дръжките и си сменявай водата до към 20тия ден, след това ги сложи в сол и вода, ако след 15тия ден в маринатата като ги пробваш не ти горчат може да си ги хапваш, но се съмнявам. На маслинките им трябва време и търпение, но ти си прецени.
Сия Рибагина
Чудесно е като идея, но на мен лично няма да ми е толкова интересно, ще липсва състезателния дух и тръпката
Сия Рибагина
Да аз съм от тези хора и ако трябва да бъда честна точно това е тръпката и прави конкурса интересен и уникален. По начина който е замислен ще стане като в един друг сайт (няма да споменавам кой), който при публикуване дават за определен брой точки- кексова форма за печене, мрежа за готвене на пара, сандвич тостер и при 10 000точки подарък изненада., което мен не ме грабна. Бях публикувала там няколко рецепти и то преди години и се отказах, беше ми скучно. Ако ще е конкурс за награди трябва да има състезание.
Сия Рибагина
Вили, ти пак може спокойно да си трупаш точите, така или иначе и в двата варианта събираш точки, но с разликата, че сега се състезаваме някой да не вземе наградата, която ние искаме и се борим за нея. Сега сам решаваш колко да си бърз и активен за да събереш точките, при промяната ако искаш дадена награда и ти е необходима няма да се забързаш ли? Или ще си публикуваш лежерно 5-6месеца за да събереш някакви точки за да я имаш..ми то аз ако не бързам да я спечеля в рамите на месеца, по добре да отида и да си я купя сама. Права си че само тук е така и както казах това го прави различен конкурс, няма да чакам някой да ме избере на томболен принцип, да събирам лайкове по фейсбук , жури да ме оцени или да чакам с месеци да получа нещо .което искам. " Важно е да си упорит,да не се отказваш и да си активен това е тайната на успеха !!!"- това е точно написано и не виждам какво има възрастта дали си млад или стар, сама пишеш , че като имаш желание и си упорит ще успееш, годините нямат значение. По скоро според мен е с какво свободно време разполагаш, а не това на колко години си
Сия Рибагина
Теодора, не се възмущавай толкова, ще вземе да ти стане лошо като гледам какви удивителни слагаш Първо, лично от теб критика относно това как не печелиш, а другите печелят не приемам, защото явно да ходиш по групите и да крадеш рецептите на хората явно имаш време, и ако вместо да ровиш и да се чудиш на кой рецептата да копираш и да му изтеглиш снимката, можеше за това време 20 рецепти да качиш. Относно свободното време вероятно не си ме разбрала, но ако четеше и по напред от носа си щеше да вникнеш в смисъла на това което бях написала, а именно че е важно да имаш повече свободно време, за да си активен. Като не ти се спи пред лаптопа няма и да събираш точки. Аз може да не съм готвач както ти парадираш че си, но работя по 12часа на ден, отделно готвя, спя, чистя, забавлявам се и публикувам, така че има варианти и ако претендираш за справедливост първо положи нужното старание. Нищо лично и от мен, хубав и прекрасен ден и на теб
Сия Рибагина
Напълно съм съгласна с Веси, от известно време има награда, която се присъжда от администраторите на сайта за активните потребители. Относно темата с рецептите, която Мони повдига не съм съгласна, защото никой от нас не готви по 20 неща на ден, ние просто сме трупали рецепти с времето през годините, любители кулинари сме от години, не от няколко месеца, за да се включим в конкурса. Това са години, всеки ден снимане, писане на рецепти и споделяне. Труд, който сме положили тогава, просто сега го споделяме и тук. Това, че преди два месеца не можеше един участник да печели два поредни месеца, беше по правилата на сайта, ако можеше да участваме всеки месец като сега щяхме да си участваме. Относно това че хората си качват безсмислени и абсурдни рецепти само и само да си вземат точката си е техен проблем и след промяната на конкурса това ще продължи да не казвам дори още повече, защото тогава ще гледа да си събере необходимото за награда, която е решил да си избере. Аз лично нямам подобна рецепта, или поне не си спомням да съм качила такава, дори нямам качена нито една рецепта без снимка,
Сия Рибагина
Факт е че всяко ястие със запръжка е много вкусно, правя на яхнии и на боб ако се налага и според рецептата
Сия Рибагина
И аз тези които купувам не са чак толко мръсни, почиствам гулията като я измивам и обелвам с картофобелачка, после си я стържа на салата или така си я хапвам
Сия Рибагина
Е то зависи каква мусака ще се прави, в темата не е уточнено
Сия Рибагина
Шопската си е класика, но всяка добре овкусена салата би ми харесала, особено ако е с маслини
Сия Рибагина
Е не това не е за мен, аз не мога да живея без месо, а това само плодове си е убийство
Сия Рибагина
аз знам че алоето трябва да е от вида алое вера, то е лековито защото може да има много видове и трябва да е от 3 до 5 годишно растение
Сия Рибагина
Във всеки продукт, който се купува от магазина има Е211 -салами,майонези,конфитюри, консерви, сокове,пюрета, сиропите за кашлица, та дори и във въздуха, който дишаме. В много страни е забранен консервант. Няма спор, туршиите стават екстра, но не е никак безвреден. Не се препоръчва за деца и не трябва да се смесва с вит.С защото отделя канцерогенно вещество.
Сия Рибагина
Благодаря, Натали, значи мога да я сложа цяла във фризера без да я бланширам ?
Сия Рибагина
сандвичи, яйца запържени с лук и подправки, омлети, яйца на очи, чушки със сирене и яйца на тиган, пълнен хляб със кашкавал и запечен и много други.
Сия Рибагина
Вили, не е въпрос на сърдене и е ясно че рецептите няма как да се харесат на всеки, нито ще взема да се тръшкам, нито да си скубя косата, че някой си ме е оценил с една звезда. Тук имам в предвид чисто и просто любопитство, защо бутона сготви да отчита, а рейтинга не? Ако има и как гласувалия да се обосновава защо е дал една пет или осем звезди ще е най-добре. Мога да ти кажа, че от злоба много хора тук свалят рейтинга на много добри рецепти, и си го позволяват не защото не им харесва,а точно от злоба и само защото не е видимо.