Радомира Михайлова
Чирак
Моята стенаРецепти96Снимки267Статии1СъветиКоментари103Форумни теми7Постове във форума99За менИзпрати съобщениеточки1924
Знам,че не могат да се набавят всички от храната, пък и не всеки има възможност да си купува всеки ден плодове и зеленчуци, но не прибягвам до таблетки витамини, освен, ако не се наложи...т.е. се разболея и трябва да си повиша имунитета. И то тогава най-простите дето са само витамин с
Много харесвам и китайска кухня, но рядко ми се отдава възможност да си вземам тъй като в моя град няма. Приготвяла съм у дома,но не се получава така както е от ресторант...пазят си тайните :wink: Но когато мнооого ми се прияде, а няма как да ида до ресторант отново запретвам ръкави и си пробвам късмета в моята кухня
С мед и го слагам малко като поизстине чая.Пия го топал,не горещ. Така съм чувала, а и ми харесва повече като не си паря езика
Преди по често, но сега ако ме питате кога последно съм яла няма да се сетя...Правим си пуканки от време на време и също така много рядко си купуваме чипс или зрънчо с масло като мезе за бирата. А има и едни детски солети като животинки, тях по едно време им вземах акъла, ама сега като почнах да пиша пак се сетих за тях.
Честно казано винаги копувам, но по-отбрани и то за сандвичи. Като Becel и Sarina дано съм ги написала правилно. Но главно ползвам масло.
Аз избягвам, но понякога когато ме притисне времето правя бързи гювечета в нея. Иначе притоплям или пуканки като повечето хора. Гювечетата които правя са с картофи, колбас, кашкавал, масло, сол и яйце. За 8-9 мин като яйцето го слагам при последните 2, въпреки и че става и за цялото време, ама е по сухо
За мен беше един щолен...И то не толкова трудоемко, а колкото играчка и време.Тази Коледа приготвих за първи път, стана уникален и скоро ще напиша рецепта и ще покажа снимката му, но това чудо се прави само за Коледа хора, супер сладко чак ти премалява и същевременно богато на аромати и уникално, но само за празника. Да се сподели с близките.
Аз закусвам, и може би доста от вас ще се изненадат,но не пия кафе, най-силното дето съм пила е със супер много мляко или както се води лате, 3 в 1 и нещо от сорта по-слабо, а от както забременях и родих не пия и такива.Просто съм си енергична и без него, пробвала съм 1-2 пъти чисто и ако не сте виждали подскачащо и превъртащо човече, трябваше да видите мене...хихи... :wink: Закуската за мен може да е нещо дребничко и изядено към 10 часа, ама трябва да го има защото стомаха ми протестира жално
Хммм сложно, задължително банани, след това каквото има в наличност, но най-често банан, ябълка, портокал, пъпеш полято с течен мед :wink:
Почти не остава, но когато има такава се налага да я хвърля, освен ако не е част от манджа дето мога да надробя да дам на котката в двора,но се е случвало и да изхвърлям..
За мен в началото беше само любопитство, направих със свои комшийчета някъде на 8-9 год. едни страхотни (поне така са останали в съзнанието ми) и най-важното ядливи целувки. Не бяха за картинка със сигурност лепнеха...но оставиха сладък спомен в детството. После в училище по труд и техника където ни караха да правим омлети Но истински започнах да готвя когато се отделих да живея самостоятелно (18г.).Званях на мама по телефона и я питах за разни рецепти и сякаш всичко със замах си го правех...Неща за които са нужни усилия и чести провали при други при мен се получаваха, а аз не си давах сметка, че просто си ми се отдава. И аз като Ирина Андреева Jolie осъзнах,че ми харесва да показвам какво съм сътворила с ръцете и сърцето си!
Ей тая тема от информативна стана такъв убиец на хъс,че...Нападки, твърдения в измами и такива работи. Аз може да не качвам по сто рецепти и да не съм спечелила награда, но знам,че всяка рецепта която съм сложила си е струвала, опитали сме я със семейството ми и съм решила,че ще е приятно и някой друг да я види и да почерпи идея! А то от това състезание излиза, че трябва да ровя във форуми да пиша безмислици и да чета, и то да чета не много приятни неща...Да си измислям едва ли не рецепти дето и аз не бих яла и да ги перифразирам от незнам къде си и просто излагация става накрая. Моя мъж даже се пошегува да сме правили селфита с гозбите си та да нявмалат измамите На нейго му стана и любопитно как така има по 200 и кусур рецепти един състезател в рамките на 1 месец. Няма как всеки ден да сготвяш по 6 неща и да се изяждат, освен ако не си в ресторант И ето моето заключение...Готвачките от напредналата група които са имали в резерв рецепти от години опит и са обичали и тогава да си ги снимат остава само да си ги напишат, а милите начинаещи да си гледат работата...Всеки ден да показват умения, но ден за ден...а деня си има предели и като часове и като количество храна което може да изяден семейството ти!
:n:
Та както каза една или няколко от жените ще гледам да се наслаждавам, защото само това трябва да ми е за цел! Да се радвам на хората които са споделяли впечатления от моите рецепти и да се радвам,че те ще си останат във времето и няма да се зъгубят