Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Радомира Михайлова»Моите форумни постове»Страница 6
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Чирак

Моите форумни постове

Радомира МихайловаКолко често поръчвате храна по телефона?
Никога до сега не съм го правила... Нали не се брои това дето диктувам на мъжо да купи от магазина на път за вкъщи :wink:
Радомира МихайловаКухненски хитрини
Един трик за по бързо и лесно почистване на чесъна. Вчера се подсетих за него когато тръгнах да готвя яхния от леща. Та преди да тръгнете да го белите само го разделете на скилидки и го пуснете във вряла вода, оставете за около 5 минути и пробвайте да белите...хихи..ципите падат сами Надявам се да съм помогнала на някой койно не обича да чисти чесън като мене
Радомира МихайловаКухненски хитрини
Сетих се още една...За боба, вместо да го киснете от предната вечер или да хвърляте първата му вода, слагате да заври сваляте го от котлона и му слагате 2 ч.л. сода за хляб и го оставяте за 10-15 мин. после го търкате между длани и падат люспите му направо. Така коремчето ви ще го понесе по добре :blush:
Радомира МихайловаИма ли начин да се приготвят оризови кори у дома?
Явно
Радомира МихайловаИма ли начин да се приготвят оризови кори у дома?
mariastoyanova051@abv.bg :Вчера 20.02.2017 г в предаването Без багаж показаха как се правят оризовите кори в Тайланд. По този начин могат да се правят кори и от други брашна, много е лесно. Брашното се разбива с вода като за палачинка. На котлона се поставя тенджера с вряща вода, отгоре на която има закрепен здраво опънат технзух например. Както при палачинките, налива се с черпака каша върху тенхуза, разтила се и от парата кората се изпича за 1 минута. Не се обръща. Внимателно с пръчка - китайска- се повдига от тенхуза. Това е, успех Благодаря.За брашно съм виждала оризово и скоро ще изпробвам рецептата ти.
Радомира МихайловаЕнергийните вампири - обкръжението, което ви поболява
Познати са ми такива хора доста, но за щастие съм се ограничила от тях и за това ми е супер. На мен са ми казвали моите приятели, че съм от зареждащият вид и супер много се радвам за това. Обичам да радвам хората около мен и да ги карам да се усмихват и да се чувстват като цяло добе и себе си.
Радомира МихайловаДа качваме снимки на рецептите
Аз готвя и снимам,... когато видиш нещо по-лесно може да те мотивира да го направиш и ти. Снимките са като мотивация,а ако не видиш как изглежда храната когато е приготвена по рецептата как ще ти се прияде на теб,че да го приготвиш и ти. Съгласна съм с това,че когато администраторите са слагали снимки понякога или в повечето случеи снимките са неточни,но забелязах,че когато някой е побликувал след това подходяща снимка са оттеглили тяхната. Пък и колко отнема една две снимки...колкото и да са гладни хората около теб надали ще възразят срещу минутка забавяне за да зарадваш окото и на други хора!
Радомира Михайлова*Рамен*
Яла съм само в готовите инстантни в кутий, както и когато имаше готови пакети да си направиш у дома. Но скоро не съм срещала от тези специални "спагети", че да се наема да си го приготвя...но го обожавамѝ! За първи път разбрах за него от моите любими корейски сериали! :love:
Радомира МихайловаПревод на рецепти
Здравейте, изпратете ми една от рецептите да видя дали ми е по-силите. Нищо няма да загубите, няма да ми плащате!