Теодора Мещерова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти136Снимки200Статии74СъветиКоментари229Форумни теми8Постове във форума217За менИзпрати съобщениеточки3849
bananka :По скоро беше в твоя защита. Има такива кулинарки които също взаимстват от други сайтове, а тук се изтъкват като писатели! Така е, и ти благодаря за защитата
мари14 :[quote=veselina65]Това мрънкане ми идва вповече. Всеки има право да пише, готви, публикува. Организаторите са за това .....................!
Това мрънкана ми идва вповече и на мен, чета ви и ви се чудя, защо не се забавлявате, коментирате, научавате нови рецепти, а само за наградите си мислите...
Към Админ:
Моля Ви, дайте награда някаква на Теодора Мащерова за да миряса най-накрая. Съсипа се жената да пуска статии, и тук там някоя и друга рецепта.[/quote] Мария, моля не искайте от мое име награди, които аз самата не съм искала! Аз не мрънкам, просто казвам, че всеки полага труд и всеки иска да спечели нещо! Това е!
Когато ще правя мусака, предварително размивам каймата във вода, за да се натроши хубаво. След като си запържа лука, моркова, добавям каймата и разбивам с тел, да стане на трохи и когато е готова, добавям доматите. Във вряща вода, добавям картофите, сварявам ги. Смесвам после всичко, слагам заливката и пека.
ИлиянаДимова :Да , каймата запържвам, а да се сварят картофите във вряща вода е много хубава идея! Благодаря ! Илияна, няма за какво, често прекалявах с водата, като сложа във фурната, и ми оставаше и така заливката не стягаше добре. За това във вряща вода, към която можеш да добавиш малко захар, за да убие после киселостта на доматите, слагаш картофките и си готова. Така се пести и време, щото няма да чакаш да ти изври водата и да се сварят картофите, когато печеш всичко сурово, а направо всичко е готово, само смесваш, заливаш и печеш! Бързо, лесно, вкусно
Обожавам салата с маруля, краставици, пресен лук и маслини. Овкусявам я с дресинг от лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер.
Хубаво стана, че гласуването на рецептите стана явно, ала какво ще кажете и това за статиите също да стане явно? Аз съм за
Сия, два дни лежах в алергология, защото имах петна по кожата. Сядаш на стол, обръщаш си ръцете с дланите към теб и почват да ти пишат някакви цифри и букви с химикал. След това, сигурно знаеш как се прави тест за алергия към антибиотик, правят ти черти по кожата с остри иглички. После капват капки от някакви шишенца, които трябва да стоят 20 мин по кожата без да мърдаш. Ако кожата ти се зачерви на дадена черта с номер и цифра, значи имаш алергия. Не разбрах какво точно съдържат шишенцата, но доколкото ми е известно, чрез тях се проверя дали имаш алергия към всички видове храни, животни, растения и прочее. Всяка цифра и номер отговаря на определен тип алерген. Мисля, че само при лекар се прави. Надявам се бях изчерпателна
Аз много обичам да готвя, но доста от снимките не ми се получават, искам освен да качвам рецепти тук и да качвам хубави снимки. Надявам се скоро и това да стане.
mihaelakostova :Защо не ти се получават снимките? Защото телефона ми не прави хубави снимки. Ще трябва да си взема фотоапарат. Обожавам гогвенето и за това искам снимките да са красиви и да показват моите кулинарни способности.
Сия Рибагина :Е то телефона е създаден да се говори по него, не да се снима и е ясно, че снимките не може да се сравняват по качество с тези от фотоапарат. И аз снимам с телефон, всеки път е цял ритуал, почва се едно бърсане на камерата, настройване на светкавица, въртя се като пумпал да уцеля някаква дневна светлина и правя по минимум 30 кадъра, от които после да избера няколко що годе нормални снимки, които да ползвам Сия, при мен въпросът е, че някои снимки се получават, други не. За това казвам, че е по- добре, както казваш да се снима с фотоапарат. Искам да ти се извиня, ако някога с нещо съм те засегнала. Имаш наистина страхотни ястия, които си струва човек да опита. А, относно снимките, скоро ще си взема апарат и ще качвам хубави снимки. Хубав ден
simpoliq :С телефон не можеш да направиш толкова качествени снимки стават някакви сивкави колкото и да е скъп телефона фотоапарата е друго. Съгласна съм, но повечето снимки, които съм качила тук, са правени с телефон и някак си се получаваха.
Харесвам сайта, но бих се радвала, ако се променят някои неща. Например, когато човек чете статия, написана тук и я оцени- ще ми се да се обосновава. Другото, което е, че има доста анонимни потребители, които понякога те вбесяват до лудост. Според мен администраторите не трябва да допускат анонимни потребители, а само такива, които имат поне една рецепта. Защото не е много приятно ние да се трудим, а някой си анонимен, който не си е мръднал и пръста да направи нещо да ни коментира и оценява.