Теодора Мещерова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти136Снимки200Статии74СъветиКоментари229Форумни теми8Постове във форума217За менИзпрати съобщениеточки3849
Аз го правя така- в тенджера, на дъното на която съм сложила съвсем малко вода, слагам млякото и го оставям да заври. В отделна касерола си разстопявам маслото или загрявам олиото и запържвам брашното. После го добавям към вече заврялото мляко при непрекъснато бъркане, докато не се смесят добре.
Италианската и българската! Това за мен са кухните, от чиито рецепти съм приготвяла почти всичко и са често срещани на масата вкъщи.
Можеш да направиш пиле къри. Взимаш бутчета и ги изпичаш, като ги подправиш със сол и черен пипер. Сосът е много лесен. В тенджера се разтопява масло, след което в него се добавя брашно и се запържва. Когато е готово, се долива малко вода и се добавя къри. Или пък можеш да си направиш обикновен ориз, да го разделиш на две и едната част да оцветиш със запържени коркума и къри. После, като поднесеш и двата ориза в чинията, ще изглежда ефектно. В белия можеш да добавиш и стафиди
И аз готвя по рецепта, но не всички рецепти са правилни. Опитах се да направя маслено тесто за бисквити, но в рецептата, която ползвах, не беше споменато, че се слагат яйца. За това, от тогава се водя по моите знания и моя опит и винаги импровизирам в кухнята. Ако нямам нещо, което ми трябва за дадена рецепта, го заменям с каквото имам, ако знам, че ще стане сполучливо