Величка Щърбанова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти537Статии3Съвети8Коментари233Форумни теми16Постове във форума233За менИзпрати съобщениеточки26182
Плодовете ги предпочитам пресни, но ако са в по-голямо количество консервирам. Нектари си приготвям от домашни компоти с нутрито.
Моите подаръци за този празник са напълно спонтанни и не струват пари. Той до момента ме изненадва с със сребърно бижу - слабост са ми.
Но пък ми ги подарява все по нестандартен начин, който се помни! 
И в моят дом празнуваме и двата празника като ВИЛИ!
Тази година бях подготвила интересна вечеря, вино, торта със шоколадово сърце. Той си дойде с две херметически тенджери! Направо ме изненада!
Сигурно за да ми покаже да готвя по често такова, дето расте около кокал! 
Чушки с яйца, миш-маш с пресни зеленчуци, доматена манджа с магданоз, свинско с праз на тиган
Може да взема идея от рецепта, но а съм я изпълнила- а съм се провалила!
Никога не спазвам рецептите!
Имам от него. Подаряват ми го от Родопите. Ароматен, приятен чай.
Сдобих се с машина за паста скоро и съм очарована! Домашната паста ми стана любима!
Противничка съм им. Понякога ми се допива. Напоследък си приготвям комбуча(ферментирал зелен чай) - тя става леко газирана. Поне е здравословна!
Торта с крем, защото не харесвам сметана. Поръчвам си кафе или вода.
Кой както реши, така си прави мусаката. Навремето старите готвачи са запържва и каймата с лука и картофите даже. В днешното забързано ежедневие, пък и по принципите на здравословната кухня много обърнаха гръб на запържването като технология. Особено ако може и без него.
Аз не запържвам
абсолютно нищо на мусаката. То и заливката се прави с бешамелов сос по рецептура, но малцина са тези, които я спазват стриктно. 
Слагам всички съставки сурови. Даже и каймата.
Кисело мляко с ягоди, боровинки, пъпеш, праскова, кайсия, череши - каквото плодче имам и чия, с малко мед. Дори за зимата си замразявам плодове - най- долното чекмедже на фризера е само със любими летни плодове!
Ставам сутрин в 5.30ч. В 6.05ч. излизам за работа. Пия задължително нескафе вкъщи и тогава тръгвам!... 
Откровено казано пия чай най вече когато съм болна. Харесвам ароматните, билкови, домашни чайове. Принципно не ги подслаждам, но понякога ползвам мед.