Величка Щърбанова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти532Снимки1378Статии3Съвети8Коментари231Форумни теми15Постове във форума233За менИзпрати съобщениеточки25228
Плодовете ги предпочитам пресни, но ако са в по-голямо количество консервирам. Нектари си приготвям от домашни компоти с нутрито.
Моите подаръци за този празник са напълно спонтанни и не струват пари. Той до момента ме изненадва с със сребърно бижу - слабост са ми. Но пък ми ги подарява все по нестандартен начин, който се помни!
И в моят дом празнуваме и двата празника като ВИЛИ! Тази година бях подготвила интересна вечеря, вино, торта със шоколадово сърце. Той си дойде с две херметически тенджери! Направо ме изненада! Сигурно за да ми покаже да готвя по често такова, дето расте около кокал!
Може да взема идея от рецепта, но а съм я изпълнила- а съм се провалила! Никога не спазвам рецептите!
Противничка съм им. Понякога ми се допива. Напоследък си приготвям комбуча(ферментирал зелен чай) - тя става леко газирана. Поне е здравословна!
Кой както реши, така си прави мусаката. Навремето старите готвачи са запържва и каймата с лука и картофите даже. В днешното забързано ежедневие, пък и по принципите на здравословната кухня много обърнаха гръб на запържването като технология. Особено ако може и без него. Аз не запържвам
абсолютно нищо на мусаката. То и заливката се прави с бешамелов сос по рецептура, но малцина са тези, които я спазват стриктно.
Кисело мляко с ягоди, боровинки, пъпеш, праскова, кайсия, череши - каквото плодче имам и чия, с малко мед. Дори за зимата си замразявам плодове - най- долното чекмедже на фризера е само със любими летни плодове!