Моите форумни постове

Величка Щърбанова
Плодовете ги предпочитам пресни, но ако са в по-голямо количество консервирам. Нектари си приготвям от домашни компоти с нутрито.
Величка Щърбанова
Моите подаръци за този празник са напълно спонтанни и не струват пари. Той до момента ме изненадва с със сребърно бижу - слабост са ми. Но пък ми ги подарява все по нестандартен начин, който се помни!
Величка Щърбанова
И в моят дом празнуваме и двата празника като ВИЛИ! Тази година бях подготвила интересна вечеря, вино, торта със шоколадово сърце. Той си дойде с две херметически тенджери! Направо ме изненада! Сигурно за да ми покаже да готвя по често такова, дето расте около кокал!
Величка Щърбанова
Чушки с яйца, миш-маш с пресни зеленчуци, доматена манджа с магданоз, свинско с праз на тиган
Величка Щърбанова
Може да взема идея от рецепта, но а съм я изпълнила- а съм се провалила! Никога не спазвам рецептите!
Величка Щърбанова
Имам от него. Подаряват ми го от Родопите. Ароматен, приятен чай.
Величка Щърбанова
От главестата целина става много вкусно пюре.
Величка Щърбанова
Понякога. Харесвам натуралната Активиа.
Величка Щърбанова
Харесвам лавандуловия аромат, но в кулинарията на мен лично не ми пасва!
Величка Щърбанова
Сдобих се с машина за паста скоро и съм очарована! Домашната паста ми стана любима!
Величка Щърбанова
Кафе с мляко.
Величка Щърбанова
Противничка съм им. Понякога ми се допива. Напоследък си приготвям комбуча(ферментирал зелен чай) - тя става леко газирана. Поне е здравословна!
Величка Щърбанова
Торта с крем, защото не харесвам сметана. Поръчвам си кафе или вода.
Величка Щърбанова
Кой както реши, така си прави мусаката. Навремето старите готвачи са запържва и каймата с лука и картофите даже. В днешното забързано ежедневие, пък и по принципите на здравословната кухня много обърнаха гръб на запържването като технология. Особено ако може и без него. Аз не запържвам абсолютно нищо на мусаката. То и заливката се прави с бешамелов сос по рецептура, но малцина са тези, които я спазват стриктно.
Величка Щърбанова
Слагам всички съставки сурови. Даже и каймата.
Величка Щърбанова
Кисело мляко с ягоди, боровинки, пъпеш, праскова, кайсия, череши - каквото плодче имам и чия, с малко мед. Дори за зимата си замразявам плодове - най- долното чекмедже на фризера е само със любими летни плодове!
Величка Щърбанова
Ставам сутрин в 5.30ч. В 6.05ч. излизам за работа. Пия задължително нескафе вкъщи и тогава тръгвам!...
Величка Щърбанова
Откровено казано пия чай най вече когато съм болна. Харесвам ароматните, билкови, домашни чайове. Принципно не ги подслаждам, но понякога ползвам мед.