Моите форумни постове

Величка Щърбанова
Чийзкейковете са много разнообразни. Рецепти бол. Аз харесвам моя си вариант - малко по-нискокалоричен. Основата си е основа, но крема ми е основно от кашкавалена извара, пудра захар и малко сладкарска сметана. Отгоре съм правила заливка със боровинки, ягоди, смокини, кайсии, шоколад.
Величка Щърбанова
Тали :Пататник и качамака са емблематични ястия за Родопите. Основните съставки на пататника са картофи,джоджън и кромид лук,като освен тях според предпочитанията се добавят сирене,яйца,масло и т.н. Не по малко важни за традиционния пататник са и корите ( има много варианти и без кори),като те се замесват от брашно,сол и вода. Пататника се пече върху печка на дърва,като се обръща за да се изпече и от двете страни. Много прости,семпли и достъпни съставки, съчетани по уникален начин,който ти позволява да се докоснеш до бита и културата на ропчанина,това е пататника. По-точно описание от това неможе да бъде! Живях 6 години в Смолян и това е вярната рецепта! Само да отбележа, че в някои краища на Родопите го правят и с варен картоф. Най-сложното при приготвянето на пататника е обръщането! Вкусотия си е!
Величка Щърбанова
В буркан със малко сол.
Величка Щърбанова
Между 3 и 5 минути, - колкото да си променят цвета и изваждам от водата.
Величка Щърбанова
Готвя сух жълт грах. Аз не го накисвам предварително.Отбелязвам само, че го готвя в мултикукър!
Величка Щърбанова
За мен е без значение, каква ще е жива или гранулирана. Използвам каквато имам в наличност.
Величка Щърбанова
Ползвам петмез от рожков, стевия, фурми.
Величка Щърбанова
Ползвам петмез от рожков, стевия, фурми.
Величка Щърбанова
На пъпеша му викат пипон, а на динята карпуз
Величка Щърбанова
Харесвам домашно сирене - краве, овче, козе.
Величка Щърбанова
Предпочитам лапад! Харесвам и спанак, но лапада ми е в двора!
Величка Щърбанова
В Родопите на манголда му викат целогодишен спанак. На времето колежка ми носеше манголд от село. Аз го оприличавам на листа от цвекло.
Величка Щърбанова
Ариана с малина
Величка Щърбанова
Предпочитам киселото мляко да е в заливката. Като допълнение към мусаката не ми допада.
Величка Щърбанова
Никога. Аз и за един ден не правя меню. Импулсивна съм в готвенето....
Величка Щърбанова
Всички вкъщи ги харесват със сладко. Аз понякога смесвам вкусовете сладко-солен.
Величка Щърбанова
Плодовете ги предпочитам пресни, но ако са в по-голямо количество консервирам. Нектари си приготвям от домашни компоти с нутрито.
Величка Щърбанова
Моите подаръци за този празник са напълно спонтанни и не струват пари. Той до момента ме изненадва с със сребърно бижу - слабост са ми. Но пък ми ги подарява все по нестандартен начин, който се помни!