Величка Щърбанова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти528Снимки1368Статии3Съвети8Коментари230Форумни теми15Постове във форума231За менИзпрати съобщениеточки23934
Чийзкейковете са много разнообразни. Рецепти бол. Аз харесвам моя си вариант - малко по-нискокалоричен. Основата си е основа, но крема ми е основно от кашкавалена извара, пудра захар и малко сладкарска сметана. Отгоре съм правила заливка със боровинки, ягоди, смокини, кайсии, шоколад.
Тали :Пататник и качамака са емблематични ястия за Родопите. Основните съставки на пататника са картофи,джоджън и кромид лук,като освен тях според предпочитанията се добавят сирене,яйца,масло и т.н. Не по малко важни за традиционния пататник са и корите ( има много варианти и без кори),като те се замесват от брашно,сол и вода. Пататника се пече върху печка на дърва,като се обръща за да се изпече и от двете страни. Много прости,семпли и достъпни съставки, съчетани по уникален начин,който ти позволява да се докоснеш до бита и културата на ропчанина,това е пататника.
По-точно описание от това неможе да бъде! Живях 6 години в Смолян и това е вярната рецепта! Само да отбележа, че в някои краища на Родопите го правят и с варен картоф. Най-сложното при приготвянето на пататника е обръщането! Вкусотия си е!
В Родопите на манголда му викат целогодишен спанак. На времето колежка ми носеше манголд от село. Аз го оприличавам на листа от цвекло.