Величка Щърбанова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти532Снимки1378Статии3Съвети8Коментари231Форумни теми15Постове във форума233За менИзпрати съобщениеточки25230
Предпочитам презрелите банани- имат по-голяма сладост.Не съм чела, като има кафяви петна по обелката да са вредни... Използвам ги за кремчета, смутита, направата на сладкиши и бисквитки като естествен подсладител.
Ако рецептурата е с някаква специфика и е от важност точния грамаж - тогава съм много стриктна по отношение на грамирането!
Иначе си готвя обичайно "на око", така както кълцам гъби или лук без да гледам ножа....
Готвенето без спазване на грамажи си е живо кулинарно предизвикателство!
Преди години на село открих буркан с мед, който беше на 20 години! Стоеше си отгоре на бюфета в кухнята. Нищо му нямаше. Единствено цвета му беше леко потъмнял.
LAVA предлагат уникални съдове!!! Бях спечелила миналата зима от тяхна игра едно мини чугунено грил тиганче и съм във възторг!
Та за медните съдове - много са скъпи, вярно е. И аз искам да имам, но не мога да си го позволя.
Навремето нашите баби са готвели в такива съдове. И си спомням моята баба имаше такива тигани- с висока извита дръжка.
Най-много да си позволя да си купя джезве за кафе, то няма да е чак толкова скъпо.
Харесвам нар в зелената салата. Иначе от Турция ми донесоха Редукция от нар - основно за салати я ползвам и за пилешки крилца на фурна.
Ползвам брашно от рожков за направа на сладкиши, кремове, здравословен шоколад. Заместител е на какаото. Ползвам и петмез от рожков - за палачинки, за подслаждане на кисело мляко и десерти. има карамелено какаов вкус.
Аз повече се радвам на посуда, ел уред, или някаква кулинарна джаджа, отколкото на парфюм, дреха... Обичам да подарявам практични нещица за в кухнята и аз самата!
Идеята си струва! Направих си труда да прочета всички коментари!... Различни гледни точки, различни мнения. Нормално е според мен. Всички, НИЕ, които сме Тук обичаме кулинарията! Нека да се забавляваме и да ни е интересно!
Става дума за мусака с кайма и картофи, нали? Никога не пържа нищо. Знам, че е по-вкусно, но пък аз предпочитам здравословния вариант. Всички съставки в суров вид се омесва много добре. Добавя се вода, колкото да покрие продуктите и се пече. Когато е готова, поливам отгоре със заливка и запичам отново до готовност.