Моите форумни постове

Величка Щърбанова
На първо място естествено е българската! Харесвам по малко китайска, италианска, руска, мексиканска.
Величка Щърбанова
А защо да внимавам? ....
Величка Щърбанова
Вярно, че трябва да се позамисли човек! Честно казано, мислех си, че ако не помага - не може и да навреди!....
Величка Щърбанова
Въпрос на препочитания и гледна точка. Харесвам и предпочитам домашните варианти.
Величка Щърбанова
Споделете, как приготвяте магданозеното, моля!
Величка Щърбанова
Правих го преди време, но без шамфастък и някои други подробности... Интерересен вкус се беше получил!
Величка Щърбанова
Съгласна съм, няма как да е същия вкус.... Просто нямах някои съставки.. И моето беше импровизация!
Величка Щърбанова
Опитвам се. Но ми е сложно... Като работя в кухня.... Иначе от 3 дни 80% от храната ми е салата от цвекло, моркови и ябълка, овкусена с мъничко зехтин и лимонов сок. Сладичкото ме изкушава мен, пък и се занимавам с готвене!....
Величка Щърбанова
Аз работя в ресторант!..... Храненето ми е лично избирателно - имам такава възможност. Ако някой от колегите е готвил за обедно меню нещо интересно, демек, което не съм опитвала .... Или пък ако съм на някаква диета, понякога си нося. Сега от близо две седмици съм си занесла мой си микс от пълнозърнести ядки и сушени плодове - мъча се да си създам навик да закусвам. Понякога обаче не ми остава време за каквото и да било хапване.
Величка Щърбанова
Аз накисвам бланширания ориз във хладка вода за 15 мин., отцеждам и тогава го готвя. Ползвам го за определени ястия. Той не е за всичко!
Величка Щърбанова
Ние в България нямаме голям опит за готвене с авокадо. Гледала съм обаче клипчета - авокадо с пълнежи и запечено на грил, вегански рецепти... Аз лично съм правила импровизация на шоколадова веган торта по рецепта на шеф Силвена Роу, в блатовете на която има 3 бр. авокадо.
Величка Щърбанова
Много рядко. Основно за сладкиши, кремчета и фламбета.
Величка Щърбанова
Задължително слагам по 1 дафиново листче във винен кебап. Някой има ли опит при отглеждане на дафинов лист в саксия?
Величка Щърбанова
Основно домашно мляко. От него си бия масло и си подквасвам.
Величка Щърбанова
Предимно за салатки и съставка на фреш го ползвам. Случи ми се обаче веднъж да опитам и чипс от червено цвекло в заведение! Интересно на вкус и хрупкаво беше.
Величка Щърбанова
Майка ми, навремето приготвяше от листата сармички на фурна. С кисело мляко, сервирани... мммм....
Величка Щърбанова
Последно опитах крем супа с червено цвекло.
Величка Щърбанова
Преди няколко години големият ми син гостува за 10 дни в дома на негов връстник в Германия. На следващото лято съответно германчето пристигна вкъщи. Беше по някаква програма. Наложи се да си взема едноседмичен отпуск (тогава работех на морето в кухнята на голям хотел) за да върна жеста на немското семейство спрямо грижите и вниманието към моето дете предишното лято. Посрещнахме двете деца на двора под лозата с отрупана българска трапеза. Синът ми направи изключителна презентация на българската баница и домашното кисело мляко. Гостенчето поиска разрешение да снима и извади скъп фотоапарат... През цялото време на пребиваването му в България, освен екскурзиите организирани от училището аз вкъщи всеки ден приготвях по нещо традиционно - шопска салата, тутманик, таратор, печено агне на пещ, разни ястия сготвени в сач, на керемида, гювечета..... Детето постоянно снимаше! Един ден майка му, го потърси по моя скайп, но дечурлигата още не се бяха прибрали след поредната екскурзия. Криво ляво с помощта на гугъл-преводач водехме нелош диалог. Немкинята не спираше да ми благодари за гостоприемството и вниманието към детето и. Оказа се, че то е изпращало снимките на семейството си и те са останали впечатлени! Предишното лято те грабнаха акъла на моят син с много неща при неговото гостуване, просто имаха добри финансови възможности! Аз пък успешно им взех акъла с традиционната българска кухня! Седем години след това двамата продължават да се чуват!....