Моите форумни постове

Величка Щърбанова
Козуначена торта- козунак нарязан на филийки, компот или домашно сладко, нишесте. Отгоре поръсваш настърган шоколад или натрошени ядки.
Величка Щърбанова
За 8 март получих подарък от половинката -хлебопекарна FINLUX с две бъркалки и 12 програми.Нещо бъркам аз със хляба - от 6 направени, 2 ми бяха трошливи... Сега искам да правя козунак. Помагайте с подходяща за хлебопекарна рецепта, моля?!
Величка Щърбанова
Втасват си добре, изпичат се супер, но се трошат, ронят... И аз ползвам брашната на Софиямел.
Величка Щърбанова
Тук една потребителка ми светна да намаля грамажа на маята(ползвам турска суха мая от 11 гр в пакетче). Начинаеща съм и пробвам все различни рецепти. Кексовете стават уникални. Дали и козунака ще ми се получи - ще разбера скоро.
Величка Щърбанова
Станислава, за втори път ми "светваш" за нещо важно! Ще намаля олиото - това пък не ми беше минало на ум... Благодаря ти!
Величка Щърбанова
Тази вечер хлебопекарната ми меси тесто за козунаци. Вместо 0,90 гр. мазнина, сложих по-малко. Обаче се прецаках жестоко... Все още не съм пробвала всички програми. Извадих тестото, оформих го с пълнежи разни и го върнах в тавичката на машината, Повтаса, намазах го със белтък, поръсих го със захар - вече готов за печене. И тука стана проблема. Мислех, че има програма "ПЕЧЕНЕ"... То, че има- има. Ама е 10 минутна за допичане!!!... Зачудих се какво да го правя и взех, че го пуснах на програма "БЪРЗ ХЛЯБ" и тя взе, че ми го омеси на ново.... Сега се пече.... Има още 18 мин. Ама да ти кажа, като го видях - не изглежда чак толкова зле! Май ще се яде и без да е на "плитка"
Величка Щърбанова
То, без да се сблъскам няма как да разбера... Тестото за козунак стана перфектно. Благодаря ти!
Величка Щърбанова
Накиснат в прясно мляко е най-добрият вариант за мен!
Величка Щърбанова
Виждала съм си и рецептите, и снимките в нета!... Макар, че ако трябва да бъда честна, снимките ми не са с високо качество.... Първоначалната ми реакция не е за описване - ядосвам се най-общо казано. Като размисля обаче, се утешавам, че щом ми копират рецептите и снимките, значи съм провокирала интерес! Някой иска да е като мен! Нека! Аз продължавам напред! Ръцете и идеите ми никой неможе да ми вземе! Който краде мои рецепти, ако знае как ме усмихва само!?!......
Величка Щърбанова
Ваня, никой няма да направи същата питка като теб! Не разбираш ли?! Ти си пред тях, а те след теб пълзят! Живи и здрави, с бързината на плужак, как могат да те стигнат, а??? Иначе се възхищавам на творбите ти от тесто!!! Адмирации!!!
Величка Щърбанова
Аз лично, задължително стерилизирам каквото и да е! За по-сигурно, 5 минутки само!
Величка Щърбанова
Здравей! За тигана не знам, но преди седмица получих награда от един конкурс на Делимано -тава Стоун ледженд. Не че ми е подарък, и трябва задължително да го похваля, но съм много доволна. Наистина не залепва и не се драска. В началото лекичко я драснах с метална вилица по стените, но не се надраска. Вчера пекох питка и супа съм готвила, даже и като тиган ще я ползвам. Синът ме попита дали може палачинки или катми в нея - това със сигурност ще пробвам! На мен ми харесва!
Величка Щърбанова
Така предполагам и аз. От една серия са все пак!
Величка Щърбанова
Предполагам, че и нейният ред ще дойде да е на промоция. Изчакай. В момента цената е доста е височка.
Величка Щърбанова
Вече 2г. Ползвам тавата и нямам проблем. доволна съм!
Величка Щърбанова
Да, от една серия са. В тавата какво ли не съм готвила..., не загаря. Ползвам я доста често.
Величка Щърбанова
А спазвате ли някаква технология при приготвянето му? Бихте ли споделили, моля?