Величка Щърбанова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти532Снимки1378Статии3Съвети8Коментари231Форумни теми15Постове във форума233За менИзпрати съобщениеточки25230
Козуначена торта- козунак нарязан на филийки, компот или домашно сладко, нишесте. Отгоре поръсваш настърган шоколад или натрошени ядки.
За 8 март получих подарък от половинката -хлебопекарна FINLUX с две бъркалки и 12 програми.Нещо бъркам аз със хляба - от 6 направени, 2 ми бяха трошливи...
Сега искам да правя козунак. Помагайте с подходяща за хлебопекарна рецепта, моля?!
Тук една потребителка ми светна да намаля грамажа на маята(ползвам турска суха мая от 11 гр в пакетче). Начинаеща съм и пробвам все различни рецепти. Кексовете стават уникални. Дали и козунака ще ми се получи - ще разбера скоро.
Станислава, за втори път ми "светваш" за нещо важно! Ще намаля олиото - това пък не ми беше минало на ум...
Благодаря ти!
Тази вечер хлебопекарната ми меси тесто за козунаци. Вместо 0,90 гр. мазнина, сложих по-малко. Обаче се прецаках жестоко... Все още не съм пробвала всички програми. Извадих тестото, оформих го с пълнежи разни и го върнах в тавичката на машината, Повтаса, намазах го със белтък, поръсих го със захар - вече готов за печене. И тука стана проблема. Мислех, че има програма "ПЕЧЕНЕ"... То, че има- има. Ама е 10 минутна за допичане!!!... Зачудих се какво да го правя и взех, че го пуснах на програма "БЪРЗ ХЛЯБ" и тя взе, че ми го омеси на ново.... Сега се пече.... Има още 18 мин. Ама да ти кажа, като го видях - не изглежда чак толкова зле! Май ще се яде и без да е на "плитка"
Виждала съм си и рецептите, и снимките в нета!... Макар, че ако трябва да бъда честна, снимките ми не са с високо качество.... Първоначалната ми реакция не е за описване - ядосвам се най-общо казано. Като размисля обаче, се утешавам, че щом ми копират рецептите и снимките, значи съм провокирала интерес! Някой иска да е като мен! Нека! Аз продължавам напред! Ръцете и идеите ми никой неможе да ми вземе! Който краде мои рецепти, ако знае как ме усмихва само!?!......
Ваня, никой няма да направи същата питка като теб! Не разбираш ли?! Ти си пред тях, а те след теб пълзят! Живи и здрави, с бързината на плужак, как могат да те стигнат, а???
Иначе се възхищавам на творбите ти от тесто!!! Адмирации!!!
Здравей! За тигана не знам, но преди седмица получих награда от един конкурс на Делимано -тава Стоун ледженд. Не че ми е подарък, и трябва задължително да го похваля, но съм много доволна. Наистина не залепва и не се драска. В началото лекичко я драснах с метална вилица по стените, но не се надраска. Вчера пекох питка и супа съм готвила, даже и като тиган ще я ползвам. Синът ме попита дали може палачинки или катми в нея - това със сигурност ще пробвам! На мен ми харесва!
Предполагам, че и нейният ред ще дойде да е на промоция. Изчакай.
В момента цената е доста е височка.
Споделям моя начин на приготвяне:
http://recepti.gotvach.bg/r-90648-%D0%91%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE_%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5