Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Йозлям Кадирова»Моите форумни постове

Моите форумни постове

Йозлям КадироваКакво се готви най- често вкъщи?
Пържено свинско или свинско на скара. Понякога разнообразяваме с ястия с пилешко.
Йозлям КадироваБързи ястия за неочаквани гости
Много често ни се случва да имаме неочаквани гости и нищо,което да им предложим. И като добри домакини искаме да ги писрещнем подобаващо и да, например, за 1 час да имаме вкусни ястия и бърз десерт. И в тази връзка ми беле интересно какео предлагате вие на неочаквани гости или когато не ви се готви (все пак имаме такива дни).
Йозлям КадироваБързи ястия за неочаквани гости
Хах, добро е. Иначе за десерт - винаги държа крем на др. Йоткер и малко сметанка, като ги смесвам и добавям за украса плод според сезона.
Йозлям КадироваДайте рецепта за хрупкави тиквички
Аз ги режа на тънки кръгчета, овалвам ги в брашно и ги пържа. Просто и винаги хрупкаво.
Йозлям КадироваПролетно хранене?
Лятото предпочитам по-често да хапвам салати и подобни леки храни. През по-голямата част от времето избягвам ястия със зеленчуци и месо. Някак просто не ми понася корема в летните жеги.
Йозлям КадироваКак ще се почувствате, ако някой ви открадне рецептите?
[b] Всички сме тръгнали от някъде, като сме присвоили по някой трик от някого или някъде - баби или книги. Така сме и успявали вече да създадем нещо, придавайки му нашата индивидуалност. Да, не подкрепям копирането дори на снимките, защото това говори единствено,че е просто копирайте, без дори да е изпробвано. Но не трябва да се ядосвате, тъй като някой друг се учи на това, което вие вече знаете.
Йозлям КадироваКупувате ли био зеленчуци и плодове?
Аз също не купувам, както казаха и по-горе не вярвам, че са био. Иначе, някой ден искам да си отгледам зеленчуци.
Йозлям КадироваКакво количество имате предвид, когато казвате 1 ч.ч.?
Missa :Аз имам един трик, с който може да се побългари всяка рецепта - използвам една чаша за мярка в цялата рецепта и просто използвам съотношението, което ми е дадено И аз правя така, когато не съм сигурна дали в ръката си държа правилната чаша.
Йозлям КадироваМоите трикове в кухнята
Най-вкусно ястия се получават тогава, когато се правят с желания и обич.
Йозлям КадироваАко разполагате с 30 мин, какъв десерт ще приготвите?
Бих разбила от готовите кремове на д-р. Йоткер крем оле. За няма и пет Минути е готов.
Йозлям КадироваАко разполагате с 30 мин, какъв десерт ще приготвите?
При прочитане на въпроса, първата ми мисъл бяха гофрети - бързи и лесни. Иначе някакво кремче, мъфини, палачинки също.
Йозлям КадироваПриготвяте ли често скара?
Лятно време много обичаме скара и приготвяме повечето неща на нея.
Йозлям КадироваКак се прави домашна сметана?
За да приготвим сами сметана е необходимо високомаслено прясно или квасено мляко, ако ще приготвяме заквасена сметана. Прясно издоеното мляко, след подваряване, се сипва бързо в широк съд, поставен на студена водна баня. След около час каймакът се обира със ситна мрежеста лъжица, след което се оставя в хладилник за 24 часа, за да се отцеди. Така получената прясна сметана се разбива до хомогенна маса. Трайността й е около 72 часа. Заквасена сметана се получава от каймака на заквасеното мляко, като трайността и е около 5 дни при температура 10 градуса.
Йозлям КадироваКак се прави домашна сметана?
Това е рецепта от този сайт (за съжаление не мога да дам името на потребителя, тъй като преди известно време си го бях записала на тетрадка), но се получава страхотно.
Йозлям КадироваРазвалена Мая за хляб?
1. От срока на годност 2. Случвало ми се е да е минал срока, но маята да е все още годна. Развалената се усеща по една остра гадна миризма, не обичайната на маята. Затова и обичам сухите маи.
Йозлям КадироваКак да сварим перфектни яйца без да се счупят?
Нареждам си яйцата в тенджерата. Сипвам вода, докато покрие яйцата, както казаха и преди мен - 2-3 пръста над яйцата и сипвам няколко лъжички супени оцет. Не съм имала проблем със счупено яйцата, откакто правя така.
Йозлям КадироваНякакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?
Щеше да е по-добре да се беше развила тази теми, тъй като не би навредил на никого - какво по-хубаво от това добри снимки на ястията ни.