Йозлям Кадирова

Готвач
Моята стенаРецепти233Статии40Съвети61Коментари89Форумни теми1Постове във форума28За менИзпрати съобщениеточки6316

Пържено свинско или свинско на скара. Понякога разнообразяваме с ястия с пилешко.

Много често ни се случва да имаме неочаквани гости и нищо,което да им предложим.
И като добри домакини искаме да ги писрещнем подобаващо и да, например, за 1 час да имаме вкусни ястия и бърз десерт.
И в тази връзка ми беле интересно какео предлагате вие на неочаквани гости или когато не ви се готви (все пак имаме такива дни).

Хах, добро е.
Иначе за десерт - винаги държа крем на др. Йоткер и малко сметанка, като ги смесвам и добавям за украса плод според сезона.

Аз ги режа на тънки кръгчета, овалвам ги в брашно и ги пържа. Просто и винаги хрупкаво.

Лятото предпочитам по-често да хапвам салати и подобни леки храни. През по-голямата част от времето избягвам ястия със зеленчуци и месо. Някак просто не ми понася корема в летните жеги.

[b] Всички сме тръгнали от някъде, като сме присвоили по някой трик от някого или някъде - баби или книги. Така сме и успявали вече да създадем нещо, придавайки му нашата индивидуалност. Да, не подкрепям копирането дори на снимките, защото това говори единствено,че е просто копирайте, без дори да е изпробвано. Но не трябва да се ядосвате, тъй като някой друг се учи на това, което вие вече знаете.

Аз също не купувам, както казаха и по-горе не вярвам, че са био.
Иначе, някой ден искам да си отгледам зеленчуци.

Missa :Аз имам един трик, с който може да се побългари всяка рецепта - използвам една чаша за мярка в цялата рецепта и просто използвам съотношението, което ми е дадено
И аз правя така, когато не съм сигурна дали в ръката си държа правилната чаша.

Бих разбила от готовите кремове на д-р. Йоткер крем оле. За няма и пет Минути е готов. 


При прочитане на въпроса, първата ми мисъл бяха гофрети - бързи и лесни. Иначе някакво кремче, мъфини, палачинки също.

За да приготвим сами сметана е необходимо високомаслено прясно или квасено мляко, ако ще приготвяме заквасена сметана. Прясно издоеното мляко, след подваряване, се сипва бързо в широк съд, поставен на студена водна баня. След около час каймакът се обира със ситна мрежеста лъжица, след което се оставя в хладилник за 24 часа, за да се отцеди. Така получената прясна сметана се разбива до хомогенна маса. Трайността й е около 72 часа. Заквасена сметана се получава от каймака на заквасеното мляко, като трайността и е около 5 дни при температура 10 градуса.

Това е рецепта от този сайт (за съжаление не мога да дам името на потребителя, тъй като преди известно време си го бях записала на тетрадка), но се получава страхотно.

1. От срока на годност
2. Случвало ми се е да е минал срока, но маята да е все още годна. Развалената се усеща по една остра гадна миризма, не обичайната на маята.
Затова и обичам сухите маи.

Нареждам си яйцата в тенджерата. Сипвам вода, докато покрие яйцата, както казаха и преди мен - 2-3 пръста над яйцата и сипвам няколко лъжички супени оцет. Не съм имала проблем със счупено яйцата, откакто правя така.

Щеше да е по-добре да се беше развила тази теми, тъй като не би навредил на никого - какво по-хубаво от това добри снимки на ястията ни.