Форумните Постове на Йозлям Кадирова

  • Йозлям КадироваКакво се готви най- често вкъщи?Пържено свинско или свинско на скара. Понякога разнообразяваме с ястия с пилешко.
  • Йозлям КадироваБързи ястия за неочаквани гостиМного често ни се случва да имаме неочаквани гости и нищо,което да им предложим. И като добри домакини искаме да ги писрещнем подобаващо и да, например, за 1 час да имаме вкусни ястия и бърз десерт. И в тази връзка ми беле интересно какео предлагате вие на неочаквани гости или когато не ви се готви (все пак имаме такива дни).
  • Йозлям КадироваБързи ястия за неочаквани гостиХах, добро е. Иначе за десерт - винаги държа крем на др. Йоткер и малко сметанка, като ги смесвам и добавям за украса плод според сезона.
  • Йозлям КадироваАнтъни Бурдейн почина на 61Вечна памет!
  • Йозлям КадироваДайте рецепта за хрупкави тиквичкиАз ги режа на тънки кръгчета, овалвам ги в брашно и ги пържа. Просто и винаги хрупкаво.
  • Йозлям КадироваПролетно хранене?Лятото предпочитам по-често да хапвам салати и подобни леки храни. През по-голямата част от времето избягвам ястия със зеленчуци и месо. Някак просто не ми понася корема в летните жеги.
  • Йозлям КадироваКак ще се почувствате, ако някой ви открадне рецептите?[b] Всички сме тръгнали от някъде, като сме присвоили по някой трик от някого или някъде - баби или книги. Така сме и успявали вече да създадем нещо, придавайки му нашата индивидуалност. Да, не подкрепям копирането дори на снимките, защото това говори единствено,че е просто копирайте, без дори да е изпробвано. Но не трябва да се ядосвате, тъй като някой друг се учи на това, което вие вече знаете.
  • Йозлям КадироваКупувате ли био зеленчуци и плодове?Аз също не купувам, както казаха и по-горе не вярвам, че са био. Иначе, някой ден искам да си отгледам зеленчуци.
  • Йозлям КадироваКакво количество имате предвид, когато казвате 1 ч.ч.?Missa :Аз имам един трик, с който може да се побългари всяка рецепта - използвам една чаша за мярка в цялата рецепта и просто използвам съотношението, което ми е дадено И аз правя така, когато не съм сигурна дали в ръката си държа правилната чаша.
  • Йозлям КадироваМоите трикове в кухнятаНай-вкусно ястия се получават тогава, когато се правят с желания и обич.
  • Йозлям КадироваАко разполагате с 30 мин, какъв десерт ще приготвите?Бих разбила от готовите кремове на д-р. Йоткер крем оле. За няма и пет Минути е готов.
  • Йозлям КадироваПриготвяте ли често скара?Лятно време много обичаме скара и приготвяме повечето неща на нея.
  • Йозлям КадироваКак се прави домашна сметана?За да приготвим сами сметана е необходимо високомаслено прясно или квасено мляко, ако ще приготвяме заквасена сметана. Прясно издоеното мляко, след подваряване, се сипва бързо в широк съд, поставен на студена водна баня. След около час каймакът се обира със ситна мрежеста лъжица, след което се оставя в хладилник за 24 часа, за да се отцеди. Така получената прясна сметана се разбива до хомогенна маса. Трайността й е около 72 часа. Заквасена сметана се получава от каймака на заквасеното мляко, като трайността и е около 5 дни при температура 10 градуса.
  • Йозлям КадироваКак се прави домашна сметана?Това е рецепта от този сайт (за съжаление не мога да дам името на потребителя, тъй като преди известно време си го бях записала на тетрадка), но се получава страхотно.
  • Йозлям КадироваРазвалена Мая за хляб?1. От срока на годност 2. Случвало ми се е да е минал срока, но маята да е все още годна. Развалената се усеща по една остра гадна миризма, не обичайната на маята. Затова и обичам сухите маи.
  • Йозлям КадироваКак да сварим перфектни яйца без да се счупят?Нареждам си яйцата в тенджерата. Сипвам вода, докато покрие яйцата, както казаха и преди мен - 2-3 пръста над яйцата и сипвам няколко лъжички супени оцет. Не съм имала проблем със счупено яйцата, откакто правя така.
  • Йозлям КадироваНякакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?Щеше да е по-добре да се беше развила тази теми, тъй като не би навредил на никого - какво по-хубаво от това добри снимки на ястията ни.
  • Йозлям КадироваНякакви съвети от по-старите потребители как по-успешно да снимаме пригответните ястия?И аз забелязах, че вечерната светлина не е подходяща за снимки и обикновеко чакам до сутринта.