Дебелата Берта
Дебелата Берта
Джедай

Форумните Постове на Дебелата Берта

  • Дебелата БертаКозе мляко vs биволско млякоВидял си предполагам информацията за двете: Козе мляко: http://gotvach.bg/n7-7283 Биволско мляко: http://gotvach.bg/n7-32514 Според мен не може да се каже, кое е по-полезно - и двете трябва да присъстат в менюто ти възможно най-често, но само ако са домашни и с гарантиран произход. Чувала съм да казват, че биволското мляко ще е единствената чиста храна при настъпване на ядрена катастрофа. И двете млека за много хранителни и не бива да се прекалява с консумацията им. Ако някой знае нещо повече, и аз ще се радвам да чуя още по темата
  • Дебелата БертаКак можем за месец да свалим 7-8 кг?Пробвай с прословутата зелева супа, което би било доста драстично - може 1-2 седмици зелева супа, после 2 седмици захранване с моркови, картофи, към края на месеца малко яйца. За мен трайното сваляне на килограми означава коренна промяна в начина на хранене - хранене с неголеми порции на 3-4 часа. Вечеря не по-късно от 18-19 часа. Разнообразно меню, повече канела и подправки и разбира се - спорт! Успех!
  • Дебелата БертаСочно кюфтеколко е голямо това парче сланина?
  • Дебелата БертаВъпрос относно подквасване на кисело мляконай-важното е да имаш добра подкваса или с др. думи киселото мляко, с което ще заквасваш да е истинско...не някои купено. И др. най-важно е да превариш хубаво млякото, да го разлееш из бурканите и да изчакаш да изстине до температура, която да не ти пари на пръста. Както каза колежката по-горе, на 1 буркан 1 лъжица истинско кисело мляко. Успех! :wink:
  • Дебелата БертаПържен пилешки крилца тип KFCСпоред мен трябва да добавиш в маринатата нещо като горчица, кетчуп, а в панировката грис, галета, червен и черен пипер.
  • Дебелата БертаКак се пие чайЧувала съм, че първоначалната запарка от чая (около минута) се изхвърля и се долива втора гореща вода, защото в първата се отделяли някакви вредни вещества. Някои да има представа дали има нещо вярно в това ? :x:
  • Дебелата БертаРодопски гозбиПататник картофи - около 1 кг., сирене - 200 - 250 г., кашкавал - 100 г., олио - 2 с.л., лук - 1 глава, краве масло - 2 с.л., чесън - 5-6 скилидки, магданоз - 1 с.л. сух и 1/2 връзка пресен магданоз, Патетникът или пататникът е типично за Родопите картофено ястие, при което картофите се обелват и се настъргват на ренде. Прибавят се сирене, масло, яйца, джоджен и всичко се обърква добре. Пече в намазнена тава в печка с дърва. След като се запече се разбърква, при нужда се долива вода и пак се остава да се доизпече.
  • Дебелата БертаРодопски гозбиАз го правя така. Ако нещо не ви харесва, може да внесете корекция, за да се получи по-добре. Иначе абсолютна рецепта за пататник не знам да има, вариантите са не малко, а доколкото знам, в различните части на Родопите го правят по различен начин. Аз лично не мога да "пия вода от извора" и за това пуснах темичката.
  • Дебелата БертаРодопски гозбиАми, моля, кажете ми наистина как се прави :blush: