Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Fat Berta»Моите форумни постове

Моите форумни постове

Fat BertaКак можем за месец да свалим 7-8 кг?
Пробвай с прословутата зелева супа, което би било доста драстично - може 1-2 седмици зелева супа, после 2 седмици захранване с моркови, картофи, към края на месеца малко яйца. За мен трайното сваляне на килограми означава коренна промяна в начина на хранене - хранене с неголеми порции на 3-4 часа. Вечеря не по-късно от 18-19 часа. Разнообразно меню, повече канела и подправки и разбира се - спорт! Успех!
Fat BertaСочно кюфте
колко е голямо това парче сланина?
Fat BertaВъпрос относно подквасване на кисело мляко
най-важното е да имаш добра подкваса или с др. думи киселото мляко, с което ще заквасваш да е истинско...не някои купено. И др. най-важно е да превариш хубаво млякото, да го разлееш из бурканите и да изчакаш да изстине до температура, която да не ти пари на пръста. Както каза колежката по-горе, на 1 буркан 1 лъжица истинско кисело мляко. Успех! :wink:
Fat BertaПържен пилешки крилца тип KFC
Според мен трябва да добавиш в маринатата нещо като горчица, кетчуп, а в панировката грис, галета, червен и черен пипер.
Fat BertaКак се пие чай
Чувала съм, че първоначалната запарка от чая (около минута) се изхвърля и се долива втора гореща вода, защото в първата се отделяли някакви вредни вещества. Някои да има представа дали има нещо вярно в това ? :x:
Fat BertaРодопски гозби
Пататник картофи - около 1 кг., сирене - 200 - 250 г., кашкавал - 100 г., олио - 2 с.л., лук - 1 глава, краве масло - 2 с.л., чесън - 5-6 скилидки, магданоз - 1 с.л. сух и 1/2 връзка пресен магданоз, Патетникът или пататникът е типично за Родопите картофено ястие, при което картофите се обелват и се настъргват на ренде. Прибавят се сирене, масло, яйца, джоджен и всичко се обърква добре. Пече в намазнена тава в печка с дърва. След като се запече се разбърква, при нужда се долива вода и пак се остава да се доизпече.
Fat BertaРодопски гозби
Аз го правя така. Ако нещо не ви харесва, може да внесете корекция, за да се получи по-добре. Иначе абсолютна рецепта за пататник не знам да има, вариантите са не малко, а доколкото знам, в различните части на Родопите го правят по различен начин. Аз лично не мога да "пия вода от извора" и за това пуснах темичката.
Fat BertaРодопски гозби
Ами, моля, кажете ми наистина как се прави :blush: