Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименМоля за съвет за лошо тесто :-)
Благодаря и на двете Десита за съветите. Взех по нещо и от двете. Добавих и оцет 2с.л. и сол 1ч.л. и брашно колкото може да поеме. Мачках тестото както за последно. Получи се много интересно тесто. Невероятно гладко без никакви шупли,заприлича на пластелин. След минута ще разбера кон боб яде ли или в случая Васко пица ще похапне ли. Разточих един невероятно тънък блат и всичко останало си е същото. Утре ще ви оповестя резултатите. Отнови ви благодаря момичета
АнонименМоля за съвет за лошо тесто :-)
Момичета, тестото няма оправия Все пак с добра компания и добро вино, ометохме пицата. А тестото което ми остана го разточих в много голяма тава, запекох го и то се наду като възглавница. Отгоре се образува една коричка която я отстраних. След това забърках сирене, кашкавал, салам, две яйца, чубрица, ч. пипер, самардала и риган. Покрих блата и запекох до златисто. Ей това се получи доста добре, но тестото пак си е тежичко. Никога не опитвайте такова тесто Аз се подлъгал, защото видях поне четири подобни рецепти една до друга, всичките с много масло. Весели празници :y:
АнонименСкумрия на скара
Аз лично скумрията си я правя в микровълновата. Отрязвам и главата и опашката, поставям я в порцеланова чиния. Слагам за 4-5 мин. на размразяване, след това я почиствам от вътрешностите. Разполовявам рибата, овкусявам със сол, ч. пипер, естрагон, девисил, и много малко лимонена киселина. Поставям я в порцеланова чиния и я пека на най-силната степен около 3-4 мин. Рибата става сочна, а и не се добавя грам мазнина. След като я извадя, изсипвам мазнината която скумрията е пуснала и веднага сядам да похапна. Опитайте тази мега бърза рецепта
АнонименМухъл, ПОМОЩ
Здравей Роси Надявам се тази тема все още да я поглеждаш от време на време. Малко ще разтегля моя отговор, но се надявам съм полезен. Много е неприятно да имаме мухал у дома и още по-неприятно е ако той е в стаята на детето ни, понеже всеки знае, че мухала е доста опасен за белите дробове. Когато строих къща на село, разбрах, че след зидане и мазане, къщата трябва да се остави да изсъхне поне 6-8 месеца след замаската на пода, на стените и едва тогава да се шпакловат на стените. Ако си правила замаска на стените, може мухала да идва от нея. За този вариант не знам рецепта която да помага. Също, ако там където е мухала има пукната тръба в стената или място от където стената постоянно да смуче влага. При всички други варианти рецептата е тази. Ако стената на която ти избива мухал се пада на сенчесто място и постоянен вятър, ти препоръчвам външна изолация от стереопор плюс силиконова мазилка. После е нужно мухалът да се изстърже колкото може с шпатула. След това взимаш карабид (не съм сигурен дали това не е другото име на негасената вар) и разтваряш един килограм в метална кофа с вода колкото да покрие карабида.Може да си го закупиш от почти всяка железария за 9-10лв. кг. Изчакваш да спре да ври и кипи, след което стената се намазва няколко пъти с разтвора. За целта използвай баданарка. Пази се да не попада върху кожата ти, защото може да те изгори и след всяко намазване, докато чакаш да изсъхне си измивай ръцете. След 5-10 намазвания с баданарка е нужно да се постави една вътрешна изолация с гибскартон и каменна вата. Това е изпитан метод и ти гарантирам, че ще забравиш за мухала. А това, че дограмата е с клапи и тем подобни и всичките работи дето се приказват за нея не са от такова значение. Дупките на дограмата е необходимо да не се запушват, но ако бъдат запушени, мухалът ще се появява само около тях във основата на прозореца. Другото което е за тези дупки е, че тяхното предназначение е не само за да излиза конденза, а и да обират линейното разширение на дограмата при различните температури и сезони. Те не играят роля при появата на мухал върху съседната стена. Надявам се да съм Ти бил полезен.