• Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави отговор към форумната тема: Ползвате ли често готови кори за баница?преди 9 годиниЗа да изберем "правилните" кори, първо трябва да сме наясно какво ще правим. За баклава например добри са "Сърбиянка" и "Биляна" - те са подсушени с брашно, а не с нишесте, което за баклавата е много важно. За по-мокри плънки - яйца с кисело мляко и сирене, яйца с праз и сирене, щрудел - са добри "Одрински", с тях тези баници стават перфектни. За наложена баница стават всякакви фини кори, фините кори също са идеални за млечна баница, но първо трябва да се позапекат до розово. Мен много ме е яд, че не се продава истинско бутер-тесто, разслоено не с маргарин или не знам каква си там мазнина, а с истинско масло. Тия производители къде дремят не ми е ясно. Абе направи едно такова тесто, независимо колко ще струва, и виж дали няма да върви на пазара. Но недей да мамиш потребителя, сложи наистина краве масло!