Моите форумни теми

Сия РибагинаХапвате ли сланинка през зимата?
Обичате ли паприкована или осолена сланина, готвите ли нещо с нея или така си я хапвате за мезе?
Сия РибагинаС какво е полезно индийското орехче?
С какво е полезно индийското орехче и ползвате ли го, в какви ястия го употребявате?
Сия РибагинаПолезни ли са кафявите банани?
Полезни ли са според вас потъмнелите банани и консумирате ли такива или избирате хубави жълти банани без тъмни петна по обелката и плода?
Сия РибагинаКои са най-добрите и здравословни ядки и семена?
Кои ядки или семена според вас са най-добре влияещи на организма ни и са най- здравословни?
Сия РибагинаКажете какви са стандартите за порции?
С какви грамажи стандартно трябва да са порциите, колко грама салата трябва да има в чинията, колко трябва да тези основното и колко десерта?
Сия РибагинаСтранни суеверия, свързани с бременността
Вярвате ли в суеверията и знаете ли такива за бременността. Чувала съм че в Америка навремето бременните не са консумирали сьомга и зърнени храни, защото сьомгата щяла да направи крачетата на бебето слаби, а зърната причинявали белези. Аз имам родилен белег на десния глезен и на ръката имам тъмно петно. Майка ми разказа, че когато била бременна отишла с приятели в някакво село и влезли в двора на непознати да си наберат череши, кръстосала си ръцете отпред на гърдите, така че да може да пълнят там череши, но стопанинът излязъл и се скарал, уплашила се пуснала ръцете и черешите се изсипали на земята. От тази случка каза че ми бил тъмния белег на ръката. Този на глезена ми бил от плъх, който минал покрай крака и и я докоснал, след което тя се стреснала и уплашила, а бабите и казали че ще се родя с петно и наистина така станало
Сия РибагинаРецепти за сгряващи коледни напити?
Имате ли рецепта за сгряващи коледни напитки от рода на греяно вино, ракии, уасъл?
Сия РибагинаКаква е разликата между чорба и супа?
Знаете ли какво е чорба и какво супа и каква е разликата между тях?
Сия РибагинаКакво приготвяте с шкембе?
Какво приготвяте с шкембе освен традиционната шкембе чорба?
Сия РибагинаКакво е шарлан?
Знаете ли какво е шарлан и ползвате ли го?
Сия РибагинаИмате ли свой собствен кулинарен блог?
Имате ли свой кулинарен блог или кулинарна страница?
Сия РибагинаЧленувате ли в кулинарни групи и имате ли своя лична такава?
Членувате ли в кулинарни групи, имате ли своя лична и научавате ли нещо там?
Сия РибагинаКакъв вид месо готвите най-често?
Какъв вид месо готвите най-често и защо?
Сия РибагинаЗнаете ли какво представляват кетахините?
Какво представляват кетахините?
Сия РибагинаКакви соеви продукти ползвате
Ползвате ли соеви продукти и какви, приготвяте ли нещо с тях ?
Сия РибагинаЗащо се декантира виното?
Знаете ли защо се декантира виното и кои вина се декантират?
Сия РибагинаУмеете ли да боравите с китайски клечки?
Аз съм голяма почитателка на азиатската храна и ми беше много мерак да се науча да хапвам с китайските пръчици, зет ми ме учи цели три дни, докато бяхме на морето, то ги въртях, суках, стисках с пръсти и беше голям цирк, но сега се справям чудесно. Вие умеете ли да боравите с тях?
Сия РибагинаКак обработвате телешки или говежди мозък?
Приготвяли ли сте мозък и как го обработвате?