Моите форумни теми

МиссаПомогнете за приятел веган
Ако си веган и то силно краен в това, но искаш да се откажеш трябва ли поетапно да преминеш първо към вегетарианството после към нормалното хранене или просто да превключиш ....оказва се по-страшно да се откажеш, отколкото да започнеш
МиссаЧат за потребителите
Ще е много хубаво ако за регистрираните потребители има чат - много по-функционално е ....ще спомага споделянето и обсъждането на рецепти, умения и мнения
МиссаБактерии по дъски за рязане?
Чували ли сте това насищането на бактерии на дъските .... знам, че се предотвратява като се използват отделни за различните видове продукти - някой ако има такава практика до сподели ....а и също важи ли за пластмасови
МиссаШоколадово суфле и вода в тавата му?
Една приятелка ме мотае, че налива вода в тавата в която се пекат - като при крем карамела - че уж да се вадят суфлетата по-лесно от формичките ... пробвах и останаха сурови отдолу тааа си пекох пак хаххаха - да знаете такъв "трик", за мен е бутафория
МиссаПОМОЩ спешно за сос Карбонара!
Защо се слага яйце на соса и ако знаете някой тънкости също ще са ми от помощ
МиссаВъпрос за Съдове с керамично покритие
Логично тези с керамично покритие не са толкова добри в сравнение с истинската керамика, но са по-достъпни като цена ....та идеята ми е, че е по-добре често да сменяме съдовете и да ползваме тези с простото керамично покритие, отколкото постоянно да треперим да не му направим нещо ..... Как мислите ?? ааа и ако се сещате или практикувате някакви хитринки или трикове за запазването на съдовете с керамично покритие ще се радвам да споделите
МиссаЛюбимата ми рецепта за спагети
От скоро време искам да споделя една любима моя рецепта, но след като я качвам вече 2-3 пъти - редакторите преценяват, че няма място като рецепта в сайта- дано като тема бъде допусната придружена е от снимка, но тук няма как да я добавя спагети - 200 гр бекон - 70-100 гр лук - 1 чесън доматено пюре - 3-4с.л. чили - 2с.л. зеленчуков бульон - 1 босилек куркума Сварявате спагетите в дълбока тенджера по указанията на опаковката. Хубаво е да са добре сварени, но не толкова, че да се разкашкат. Ако ги искате "ал денте" ги извадете по-рано с около 2-3 минути. Отцеждате на гевгир, като преди това в чаша разтваряте бульона с водата от спагетите - около 150 милилитра. В съд слагате нарязания на кубчета кромид лук и го задушавате в мазнина на котлона за няколко минути, докато омекне. Прибавяте накълцания бекон - може и пушено месо, а дори някакъв колбас вместо него. Пикантните спагети не са вкусово капризни и почти всичко би им подхождало, стига да е приготвено както трябва. Като се позапържи прибавяте всички подправки - чесънът на ситно накълцан, босилекът много фино стрит и малко куркума за да подчертае пикантния вкус. Щипка сол пожелание, за да не се получат безвкусни спагетите може да се сложи във водата, в която се варят. Щом клокне е време за бульона, доматеното пюре и чилито. Те се смесват така че да се образува един хомогенен сос, Който се добавя при останалите съставки и се разбърква хубаво. Котлона се намалява, така че да не ври или бълбука соса. Оставя се за няколко минути, после се разбърква и се добавят спагетите. Върху всяка порция може да настържете пармезан и да декорирате с маслинка.
МиссаТрябват ми японски ястия. Помощ!
Всякакви типично японски ястия вършат работа - трябва ми спешно за един проект .... ако някой има повече опит да сподели
МиссаКак да изсуша босилека правилно?
Като опитам и все не се получава -само увяхва и изобщо не се троши...
МиссаПрепоръчайте ми заведение край Павликени
Трябва ми приятно заведение-нещо като механа, за семейно събиране край Павликени ....за голяма група от около 40-50 души
МиссаКои марки и модели пасатори са добри?
Трети по ред ми се прецаква ....давайте предложения - марки, мнения, всичко
МиссаТрябва ми помощ за хлебопекарната!
Не иска да меси тестото, а съм задала функцията - случвало ли се е на някого и как да реша проблема
МиссаКапучино без кафе машина?
Споделете трикове за приготвянето му без кафе машина .... знам, че с фрапе миксер и сметана се получава, въпреки че ефектът не е същия
МиссаНякой отглежда ли арония?
Дали някой има опит в отглеждането на самото растение и дава ли достатъчно плодове за да може да се прави домашен чай
МиссаМухъл на дъската ми за рязане! Как е възможно?
Възможно ли е чисто нова дървена дъска да хване мухъл или е някакъв дефект - изобщо случвало ли се е такова нещо .... и ако някой използва пластмасови - на какво фирма са, ако я препоръчва
МиссаНа каква температура да съхраняваме великденските яйца?
В хладилник удачно ли е или просто могат да си стоят така на отрито
МиссаГотвене в тефлонов тиган? Каква мазнина?
Ползвате ли някаква мазнина в тефлоновите тигани изобщо. Наскоро си купих такъв професионален от много висок клас и съм изумена. Споделете ако имате някакви наблюдения. Благодаря предварително!
МиссаКои са златните правила при приготвянето на вкусни супи?
Кои са златните правила при приготвянето на вкусни супи? Ако някой може да даде стъпки за последователност и задължителните неща за супата