Gotvach.bg»Съвети»Как се прави каймак на кафе?

Как се прави каймак на кафе?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94231894
Как се прави каймак на кафе?

Каймакът на кафето представлява пяна с карамелен цвят, която се образува на повърхността на чашата на успешно и майсторски приготвеното кафе (еспресо или нескафе).

От кафето, което е прясно изпечено и след това престояло около две седмици, се получава най-добрия и вкусен каймак.

Важен момент за получаването на хубав каймак е и едрината на смилане на кафето (не трябва да е прекалено ситно смляно или прекалено едро смляно). От значение също е и сортът на кафето, особено за добрия вкус.

Технологията на изпичане, както и каква марка са кафето и кафемашината (задължително загрята добре, преди да пуснете кафето), с която го приготвяте, също играят много важна роля, за извличането на хубав каймак.

Друг трик за получаване на каймак на кафето е да се добави малко сода във водата с която приготвяте кафето.

Ако приготвяте кафе в джезве, щом водата в него се сгорещи, котлонът се намалява до най-ниската степен. Добавя се кафето към сгорещената вода. Секунда преди да заврят водата с добавеното в нея кафе, се слага щипка сода бикарбонат за каймак. Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати