Gotvach.bg»Съвети»Как да препечем ядките?

Как да препечем ядките?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Как да препечем ядките?

Да разберете как да препечете ядките е лесно, а и отнема само минути, като добавя по-добър вкус и хрупкавост към тях.

Ето три безупречни начина да направите перфектни печени ядки:

1. В микровълнова фурна

В някои случаи препечени в микровълновата фурна, ядките не добиват характерния златист цвят, но ако те се ползват в тесто за сладкиши например, цветът им не е от значение. Ако искате да станат ядките кафяви, можете да добавите половин чаена лъжица масло към всяка половин чаша ядки.

Поставете ядките на един слой в съд, подходящ за микровълнова фурна. Първо настройте микровълнова фурна на висока температура за 2 минути, след което разбърквайте на всяка минута и проверявайте тяхната готовност. В зависимост от вида на ядките, които използвате, процесът може да отнеме от 3 минути до 8 минути.

По-добре е да ги препечете цели, а след като изстинат да ги начупите при необходимост. Колкото по-малки са ядките, толкова по-вероятно е да изгорят бързо. Този метод работи най-добре за по-малки количества ядки – до половин чаена чаша.

2. Във фурна

Разбира се, традиционните методи за печене на ядки също работят добре. Когато използвате фурната, разпределете ядките на един слой върху тава за печене, постлана с пергаментова хартия и поставете тавата с ядките във фурна, предварително загрята до 180°. Ще отнеме 5-10 минути, за да се изпекат ядките ви.

Наблюдавайте ги и ги разбърквайте, ако е необходимо. След като са готови, извадете ги от тавата за печене в купа, за да се охладят. Не забравяйте да използвате тава за печене с ръбове, за да предотвратите разпръскването им. Този метод е най-добрият избор, когато печете повече от чаша или две ядки, тъй като е по-лесно да ги разпределите върху голям лист за печене в тава.

3. В тиган

Сложете ядките в сух тиган и гответе на среден огън, като бъркате често. Този метод е бърз (отнема 5 минути най-много) и лесен. Когато ядките са готови, веднага ги свалете от котлона и ги прехвърлете в купа да се охладят. Това е особено важно, ако използвате чугунен тиган тъй като чугунът задържа топлината и ядките ви ще продължат да се пекат, докато са в тигана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен