gotvach.bg»Съвети»Колко брашно трябва за един хляб?

Колко брашно трябва за един хляб?

akakakakakak
Новак
250
Колко брашно трябва за един хляб?

Количеството брашно, което е необходимо за приготвянето на един хляб варира в зависимост от това колко голям желаем да бъде хлябът, колко порции и за колко време да ни стигне.

Въпреки че, както всички ние знаем, че пресният и приготвен в домашни условия хляб обикновено става много вкусен и е доста трудно да се въздържим да не го хапнем наведнъж или най-много на два пъти, докато е още топъл.

Все пак да отговорим конкретно на въпроса колко брашно трябва за 1 хляб, е доста трудно, но да речем, че обикновено количеството брашно, необходимо за приготвяне на хляб е от порядъка на 500-600 г.

Необходимо е да забележим колко трябва, за да поеме течността, която предварително сме подготвили, съставляваща маята (може да бъде на прах или жива мая), която обикновено се залива с около 300 милилитра топла вода, в която трябва да се разтвори.

Към нея се добавя брашното и следващата стъпка е оформянето на тесто, което не трябва да бъде лепкаво.

Не бива да забравяме и че след като приготвим тестото по дотук указаните стъпки, е добре да го оставим достатъчно дълго време да втасва на топло (около 1 час или 2 часа). Но, да - за хубавия и вкусен хляб, приготвен в домашни условия, обикновено е необходимо около 500 г брашно.

Вижте още колко брашно обикновено се слага в:

- лимецов хляб;

- пълнозърнест хляб;

- ръжен хляб;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати