Gotvach.bg»Съвети»Как се бели пъпеш?

Как се бели пъпеш?

МарияМария
Новак
2351
Как се бели пъпеш?

Вкусните пъпеши са с ниско съдържание на натрий и много ниско съдържание на наситени мазнини и холестерол. Те са отличен източник на фибри, мед, витамин К, калий, витамин С и витамин В6.

Когато избирате пъпеш, обърнете внимание на размера и теглото. Независимо дали е голям или малък, ще познаете зрелия пъпеш по това колко е тежък. Проверете за дефекти по кората. Обърнете пъпеша в ръцете си и внимателно огледайте повърхността и цвета.

Усетете аромата му - зрелият пъпеш има приятен, ненатрапчив мирис.

Как се бели пъпеш?

1. Сложете пъпеша настрани върху кухненска дъска за рязане. С остър нож отрежете около 1 см от горната и долната част на пъпеша.

2. Изправете пъпеша на една от отрязаните страни.

3. Започвайки от върха и следвайки контура на пъпеша, внимателно премахнете кората с ножа, като режете с дълбочина около половин сантиметър. Може да използвате зеления цвят на вътрешната кора като ориентир.

Срежете пъпеша наполовина и изчистете вътрешността. Нарежете в желаните форми и размери обеления пъпеш.

Ако искате да си направите плодова салата с пъпеш, нарежете плода на по-дебели резени, след което всеки от тях срежете отново, за да получите кубчета.

В случай че очаквате гости и искате да направите страхотна презентация, нарежете пъпеша на филийки с дебелина 1-2 см - обърнете кухата страна на пъпеша надолу и отрежете широки резени около извивката на пъпеша. Подредете го върху плато с плодове.

Нарязания пъпеш може да съхраните в хладилник за около 1-2 дни в купа, покрита с фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати