Плодовете са важен хранителен ресурс за човечеството и съдържат много естествени антиоксиданти.
Консумацията на алкохол често е придружена от други храни, включително плодове. Някои видове плодове имат инхибиращ ефект върху абсорбцията на етанол, те действат и като хепатопротектори, докато други имат неблагоприятен ефект след консумация на алкохол.
Изследването на ефектите, които плодовете оказват върху метаболизма на етанола, е много интересен и важен процес.
Цитруси и алкохол
Яжте цитрусови плодове, ако пиете алкохол. Богати на витамин С, те ще стимулират черния ви дроб да премахне токсините от тялото и е страхотен антиоксидант. Можете да ядете портокали, сладък лайм или лимони.
Ябълки и алкохол
Пектинът и други съединения в ябълката ще детоксикират и прочистят храносмилателната ви система. Ябълките помагат за намаляване на възпалението на червата, което се причинява от пиенето на алкохол.
Банани и алкохол
Бананът е друга храна, която трябва да имате, ако пиете алкохол. Плодът съдържа калий, който се изчерпва поради консумацията на алкохол.
Различни плодови сокове и алкохол
Пиенето на плодови сокове, които съдържат фруктоза и витамини В и С, може да помогне на черния дроб да изхвърли алкохола по-успешно. Въпреки че много често пиенето на сок може да помогне за метаболизма на алкохола, то не засяга симптомите на интоксикация.
Коментари