Докторите препоръчват въвеждането на месото в менюто на бебето от около 7 месечна възраст.
Обикновено, първо, се въвежда пилешкото месо, пуешкото месо, а след това червеното месо. Започва се с около 30 г месо, като постепенно грамажът се увеличава и достига до 50-70 гза бебе на 12 месеца.
Имайте предвид, че месото е храна с високо съдържание на протеини, а прекалено големите им количества могат да натоварят много незрелите бъбреци на вашето бебе.
Затова препоръчваме да започнете с по-малки количества месо за бебето, смесено с друга храна (например зеленчуково пюре).
Често срещано притеснение при въвеждане на месото в менюто на бебето е, че то може да е по-трудно за смилане в сравнение с плодовете и зеленчуците.
Въпреки това правилното готвене и след това пюриране на месото разгражда неговите фибри и съединителна тъкан, като значително подобрява смилаемостта му.
За да смелите месото, първо, го оставете да изстине напълно, след което го нарежете на малки парченца. Обработете в блендер (като можете да добавите и малко от бульона, в който е било приготвяно) на малки количества, докато се смели до много фина консистенция.
Вижте вкусни идеи за:
Коментари