Свинските котлети (рибица) са разфасовка на месо от горната част на тялото на прасето, идваща от частта, която минава от бедрата на прасето до рамото му. Те са доста популярни и се предлагат в различни форми и размери.
Свинските котлети могат да се приготвят по различни начини.
Най-популярните свински котлети (пържоли) са тези, в които е останала костта (обикновено реброто). Пърженето на котлон е може би най-прилаганото приготвяне на котлетите, но печенето на скара обикновено дава най-добрия вкус.
Котлетите също могат да се пекат и във фурна. Предпочитанието за готвене е до голяма степен индивидуален избор въз основа на обстоятелствата и нуждите.
Времето за готвене на всички видове свински котлети е много сходно. Те трябва да се готвят на слаб или среден огън, което трябва да предпази външната страна от изгаряне, докато свинското се готви. Единственият фактор, който влияе на времето за готвене, е дебелината на месото.
Готвенето на умерен огън също ще помогне да не изсъхне месото.
Наред с методите на готвене, има различни рецепти и подправки, които могат да се използват за това месо. Някои предпочитат само малко сол и масло върху котлетите си, но други предпочитат определен вид сос или някои видове подправки, за да направят пържолите по-пикантни.
В крайна сметка перфектната рецепта зависи от гледната точка на готвачите. А те не по-рядко ще ви препоръчат да приготвяте и някой друг вкусен стек, свински ребра или свинско филе.
Коментари