Приготвянето на котлети с масло и розмарин е бърз, лесен и изключително ефективен начин за поднасяне на чудесно основно. Резултатът винаги е изключително апетитно и ароматно ястие.
Времето за приготвяне на котлетите зависи от дебелината им. Средно за приготвянето на котлети с дебелина 3 см са нужни между 8 и 10 минути. Хрупкавата карамелизирана коричка се получава само когато котлетът се обръща на всяка минута от готвенето. Когато се получи златисто-кафява повърхност и от двете страни и е почти готов, той се овкусява с билките, маслото и чесъна.
Избраните подправки отделят максимално от аромата си, когато се загреят в мазнината. Могат да се използват всякакви билки – салвия, мащерка, розмарин и други. Докато се овкусяват с ароматизираното масло в тигана, котлетите стават готови за ядене.
Готовите котлети се вадят и се поставят в затоплена чиния пет минути преди да се сервират. Така те се отпускат и разнасят невероятен аромат, който ще накара всички на масата да тръпнат в очакване.
Свински котлети с масло и розмарин
Необходими продукти: 2 свински котлета с дебелина, сол, черен пипер, 1 с.л. лек зехтин или слънчогледово олио, 1 с.л. масло, 2 скилидки чесън, 1 стрък розмарин
Начин на приготвяне: Тиганът се нагрява и в него се сипва зехтина или олиото. Котлетите се поставят в тигана и се готвят 1 минута, след което се обръщат от другата страна. Готвят се още минута и отново се обръщат и така – между 8 и 10 минути, докато се запекат добре.
Когато това стане се добавя маслото, смачканите чесън и розмаринът. Когато маслото се разтопи, тиганът се накланя и с лъжица се загребва от соса, с който се поливат котлетите.
Котлетите се вадят и се оставят в предварително затоплена чиния за 5 минути, след което се сервират.
Могат да се похапват самостоятелно или с гарнитура от печени или пържени картофки, както и сезонна салата.
Коментари