Gotvach.bg»Съвети»С какви ястия се поднася хумус?

С какви ястия се поднася хумус?

С какви ястия се поднася хумус?

Хумусът е кремообразна, вкусна и здравословна разядка, съставена от нахут и тахан, в комбинация от различни добавки, като червен пипер, зехтин/олио, лимон, чесън, лук и други.

С какво да съчетаем хумуса?

1. Поднесете хумуса с хлебчета, крекери или тортиля чипс. Това е класическият начин да се насладите на този дип.

2. Сандвичи – много практичен начин да оползотворите Вашата вкусна паста от нахут! Намажете филийка пълнозърнест хляб и сложете отгоре маруля, домат или авокадо за един изискан и здравословен обяд.

3. Дип към зеленчуци – сложете малко хумус в купичка и потапяйте в него моркови, краставици, чушки, печен сладък картоф, дори карфиол. Ако сте фен на комбинацията „сладко и солено“, тогава особено ще Ви допаднат и ябълки или ягоди с хумус.

4. Салати - като дресинг, хумусът ще придаде уникален вкус. Разбъркайте го директно с нарязаните зеленчуци, или го смесете с малко зехтин и лимонов сок, за да стане по-течен.

5. Паста – като сос. Добавете го към прясно приготвената паста с малко зехтин/олио и сол, или експериментирайте, като го добавите към друг домашен сос по Ваш избор.

6. Варени яйца. Извадете жълтъка и го смесете с хумус, след което напълнете сварените белтъци и поръсете отгоре с червен пипер.

7. Крем супи – вместо да добавяте сметана на супите, използвайте хумус! Невероятна добавка към супи от тиква, сладки картофи, броколи или моркови.

8. Картофено пюре – за по-плътен вкус, добавете хумуса към обикновеното картофено пюре.

Започнете да изпробвате някои от начините да включите тази здравословна храна в диетата си малко по-често за допълнителен тласък на фибри и други хранителни вещества.

Ако пък искате да опитате още интересни идеи, вижте тези рецепти за веган разядки; вегетариански разядки и любимите ни разядки с авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен