Gotvach.bg»Съвети»Трябва ли да се маха кората на патладжана?

Трябва ли да се маха кората на патладжана?

МарияМария
Новак
2351
Трябва ли да се маха кората на патладжана?

Ако приготвяте ястие с патладжани у дома, може би се чудите дали трябва да обелите синия домат, преди да го сготвите.

Накратко, отговорът е, че не е необходимо да белите кората на патладжана, когато разполагате с пресни зеленчуци.

Уверете се, че избирате възможно най-вкусния и свеж патладжан за своето ястие.

Пресните и малки патладжани имат тънки и нежни обвивки, които придават страхотна текстура на зеленчука, когато го сготвите.

Ако патладжанът е изключително голям обаче, възможно е, да е по-стар. В тези случаи зеленчукът се втвърдява и е разумна идея да отстраните външната му обвивка.

Също така може да се наложи да белите патладжана, когато имате проблеми със стомаха или жлъчката.

Ако обаче нямате препоръка за това от лекар, може да приготвяте паниран патладжан или мусака с патладжан, без да белите кората му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати